Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΤΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;

Είναι τα βασικά ερωτήματα που ευλόγως πλανώνται πάνω από την αίθουσα του δημοτικού συνεδρίου του Δήμου Αριστοτέλη, ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης για την γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του νέου επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός, που είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί την προσεχή Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Η δημοτική αρχή μετά τα όσα συνέβησαν στην συνεδρίαση της προηγούμενης Πέμπτης με ανακοίνωση της δεσμεύτηκε για την ομαλή διεξαγωγή της προσεχούς συνεδρίασης και μακάρι να μην διαψευστεί από μια άλλη επιβαλλόμενη πραγματικότητα...

Ωστόσο, πώς θα γνωμοδοτήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης όταν δεν έχει δοθεί το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα στους συντάκτες της ΜΠΕ να τοποθετηθούν επί ενός τόσο πολυσύνθετου τεχνικού ζητήματος; Και πολύ περισσότερο να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν καθοριστικές παραμέτρους της εξέλιξης του έργου.

Για παράδειγμα, τόσο η συμπολίτευση όσο και η αντιπολίτευση δεν θα έπρεπε να θέσουν μεταξύ άλλων και ερωτήματα για την ενεργειακή αυτονομία του επενδυτικού έργου σε μια περίοδο που το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας καίει στην κυριολεξία το σύμπαν; 

Η συζήτηση επί της ΜΠΕ δεν θα έδινε και μια σοβαρή ευκαιρία να ερωτηθούν τα στελέχη της εταιρείας για τις πρόσφατες απολύσεις 92 εργαζομένων σε εργολαβική εταιρεία και αν και με ποιο τρόπο σχεδιάζει η Ελληνικός Χρυσός να απορροφήσει τους κραδασμούς που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη;

Δεν χωράει καμία λογική εξήγηση στην υποχώρηση των αιρετών εκπροσώπων της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) και η άτακτη λήξη της συνεδρίασης, απέναντι σε μια μικρή ομάδα ατόμων, η οποία διαχρονικά προβάλει με ιδεολογικό φανατισμό την άρνηση της σε κάθε τι που την υπερβαίνει.

Και ξέρετε φίλες και φίλοι, ποιο θα είναι το πλέον τραγελαφικό αυτής της υπόθεσης, με βάση και την ιστορική εμπειρία του πρόσφατου παρελθόντος; Οι ίδιοι άνθρωποι που εμπόδισαν την διεξαγωγή της διαβούλευσης να υποστηρίζουν με "ιερή πίστη", αργότερα, πως από την στιγμή που δεν διεξήχθη η διαβούλευση καμία γνωμοδότηση δεν ισχύει (!!!!:::), κάτι που μπορεί να γίνει και προεκλογική σημαία για κόμματα και πολιτευτές.

Ας μην γελάσουμε και ας μην κλάψουμε. Ας αναλογιστούμε μονάχα, σε τι είδους περιπέτειες βάζουμε την κοινωνία, κάθε φορά που αδυνατούμε να προστατεύσουμε θεσμούς και διαδικασίες, ενώ αποτελεί ύψιστο δημοκρατικό καθήκον.

4 σχόλια:

Τσιμπιδάς Ηλίας είπε...

Όπως στρώσεις θα κοιμηθείς λέει ο λαός μας και αυτό ισχύει για όλους και για την κοινωνία και για την εταιρία

Ανώνυμος είπε...

Η ομηρία της εταιρείας είναι ταυτόχρονα και ομηρία των εργαζομένων και της κοινωνίας.Αυτο βολεύει.Βολεύει πολλούς φτωχολόγους και πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα! Ξέρετε αν θα μεταδοθεί από το διαδίκτυο η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και πότε;

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Απάντηση στο σχόλιο @29 Σεπτεμβρίου 2022 - 10:55 π.μ.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η κ. Ενεχηλίδου είχε πει στην προηγούμενη συνεδρίαση πως τόσο εκείνη όσο και η σημερινή θα μεταδίδονταν ζωντανά από το κανάλι του Δήμου στο διαδίκτυο.

Να είστε καλά.

Πολίτες Αριστοτέλη