Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022

ΜΕΤΑΛΛΕΙΟ ΣΚΟΥΡΙΩΝ: ΝΕΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ

Η Ελληνικός Χρυσός έδωσε στην δημοσιότητα ένα νέο βίντεο διάρκειας 53 δευτερολέπτων μέσα στο οποίο αποτυπώνεται η εντυπωσιακή πρόοδος των εργασιών των τελευταίων 8 μηνών που εξελίσσονται στο μεταλλείο των Σκουριών με ίδιους πόρους και αφορούν την κατασκευή των μεταλλικών κτιρίων του εργοστασίου εμπλουτισμού.

Μέχρι και ένα χρόνο πριν οι περισσότερες φωτογραφίες από το Μεταλλείο Σκουριών έδειχναν τους μύλους λειοτρίβισης τοποθετημένους μεν από το 2014, εκτεθειμένους δε από τότε, σε κάθε λογής καιρικές συνθήκες, καθώς το έργο από το 2015 είχε παγώσει στην κυριολεξία, εξαιτίας της πολιτικής των καθυστερήσεων που ασκήθηκε και κορυφώθηκε εκείνο το χρονικό διάστημα.

Από το καλοκαίρι του 2019 έχει κυλήσει αρκετό νερό στο μύλο της επανεκκίνησης του έργου με ορόσημο την 5η Φεβρουαρίου του 2021 όπου υπογράφηκε η νέα επενδυτική συμφωνία με την Ελληνική κυβέρνηση.

Μάλιστα πριν ένα μήνα και πιο συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου υπογράφτηκε από το Υπουργείο Οικονομικών η επιστολή ανάθεσης στις Ελληνικές τράπεζες για την χρηματοδότηση του έργου των Σκουριών με ένα δάνειο ύψους 680 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ είναι εν αναμονή η έγκριση ενός ακόμη δανείου από το ταμείο ανάκαμψης.

Οι εικόνες που ακολουθούν προκαλούν συναισθήματα χαράς και ελπίδας για όποιον θυμάται από τι πόλεμο έχει βγει όρθια αυτή η επένδυση.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί: