Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΓΗ ΜΙΚΡΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΟΦΟΡΟΥ ΠΥΡΙΤΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΩΝΙ

Η Ελληνικός Χρυσός ενημερώνει ότι στις 07.50 της 14ης Μαρτίου 2023, κατά τη μεταφορά φορτίου συμπυκνώματος χρυσοφόρου πυρίτη από εργολάβο της εταιρείας με αφετηρία το μεταλλείο της Ολυμπιάδας και τελικό προορισμό τις λιμενικές εγκαταστάσεις του Στρατωνίου, και συγκεκριμένα στο 3ο χλμ. επαρχιακής οδού Στρατωνίου-Ολυμπιάδας που απέχει περί τα 5,5 χλμ. από τον οικισμό Στρατωνίου, σημειώθηκε διαφυγή μικρής ποσότητας υλικού στο οδόστρωμα λόγω αστοχίας στη θύρα φόρτωσης του οχήματος.

Ο εργολάβος που έχει την ευθύνη της μεταφοράς ενημέρωσε αμέσως το αρμόδιο τμήμα της Ελληνικός Χρυσός, κλιμάκιο του οποίου έσπευσε στο σημείο και προχώρησε στην άμεση συλλογή του υλικού με τα κατάλληλα μέσα απομακρύνοντας και το παραμικρό υπόλειμμα του υλικού. Παράλληλα, για το συμβάν ενημερώθηκαν οι τοπικές Αστυνομικές Αρχές, καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σημείο καθαρίστηκε άμεσα και δε δημιουργήθηκε καμία επίπτωση στη δημόσια υγεία ή στο περιβάλλον.

Η Ελληνικός Χρυσός διενεργεί εσωτερικό έλεγχο στον συνεργάτη μεταφοράς ώστε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια του συμβάντος.

Πηγή: hellas-gold