Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023

ΣΤ. ΒΑΛΙΑΝΟΣ: “Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ 3 ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ – ΠΥΛΩΝΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ”

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος στο ειδικό ένθετο “Χαλκιδική Παντού” της ενημερωτικής ιστοσελίδας “Vergina News” και ειδικότερα στο μέρος του ένθετου που αφορούσε το Δήμο Αριστοτέλη.

O κ. Βαλιάνος αναφέρθηκε εκτενώς στο μεγάλο έργο της διοίκησης του, όπως το χαρακτήρισε, από τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι και σήμερα, όπως επίσης και στα σημαντικότερα σημεία του προσωπικού οράματος που ο ίδιος επιθυμεί να πραγματωθεί στο άμεσο και προσεχές μέλλον. 

Ένα όραμα με στοιχεία πυξίδας ακρίβειας, έτσι ώστε ο Δήμος Αριστοτέλη να κεφαλαιοποιήσει τα τεράστια συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει σε σχέση με άλλους δήμους - όχι μόνο εγχώριους, αλλά και του εξωτερικού, αναφορικά με τις 3 μεγάλες υπεραξίες που διαθέτει, όπως ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η πρώτη υπεραξία, κατά τον Δήμαρχο Αριστοτέλη βεβαίως, έχει να κάνει με την παγκόσμια οικουμενικότητα που εκπέμπουν τα Αρχαία Στάγειρα ως τόπος γέννησης του μέγιστου των φιλοσόφων και των επιστημόνων της ανθρωπότητας, του Αριστοτέλη του Σταγειρίτη.

Η δεύτερη υπεραξία αφορά ένα εξίσου οικουμενικό κεκτημένο του δήμου ως “πύλης” προς το παγκόσμιο λίκνο της Ορθοδοξίας που δεν είναι άλλο από το Άγιον Όρος.

Η τρίτη παγκόσμια υπεραξία του Δήμου έχει να κάνει με την οικουμενικότητα του Νίκου Καζαντζάκη και βεβαίως την σχέση ζωής που οικοδόμησε με το Δήμο Αριστοτέλη, καθώς εδώ βίωσε και εμπνεύστηκε τον “Αλέξη Ζορμπά” μέσα από την προσωπική διαδρομή του φίλου του μεταλλωρύχου Γιώργου Ζορμπά που ένα μέρος αυτής της πολυκύμαντης διαδρομής το έζησε στα Μαδεμοχώρια του Δήμου και ειδικότερα στο Παλαιοχώρι.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, μεταξύ άλλων πολύ σημαντικών αναφορών μέσα στην συνέντευξη του, αναγνώρισε την πολύ σπουδαία αναπτυξιακή δυναμική και σταθερότητα, που παρέχει με τον πλέον έμπρακτο τρόπο στον Δήμο, η ολοκληρωμένη αναβίωση της μεταλλευτικής δραστηριότητας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: Αναμφισβήτητα πρόκειται για έναν οικονομικό πυλώνα με προφανή ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα”.

Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη του κ. Στέλιου Βαλιάνου.