Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ: "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ"

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτές τις ημέρες, όπως ακριβώς ήταν προγραμματισμένο, το έργο του πλήρους καθαρισμού και διευθέτησης του περιβάλλοντος χώρου και στις 36 σχολικές μονάδες του Δήμου Αριστοτέλη, από το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου.

Το ίδιο φυσικά έγινε και στο Στρατώνι, όπου για προεκλογικούς λόγους, συγκεκριμένοι τοπικοί σύμβουλοι, επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις με στομφώδεις ισχυρισμούς που διένειμαν ως δήθεν τοπικό συμβούλιο.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και προς υπεράσπιση του προσωπικού του Δήμου που κατάφωρα αδίκησαν, στο οποίο μάλιστα περιλαμβάνονται και τρεις μόνιμοι κάτοικοι του Στρατωνίου τους οποίους αμείβει αποκλειστικά ο Δήμος για την παροχή υπηρεσίας αποκλειστικά στο Στρατώνι, αρκεί να σημειώσουμε πως από τους τοπικούς συμβούλους δεν απαιτούνταν καν οποιοδήποτε σχετικό αίτημα προς τη διοίκηση του Δήμου, προφανώς διότι όλοι γνωρίζουν εκ πείρας πως και πότε γίνονται αυτοί οι καθαρισμοί λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Επίσης, αυτοαποκαλούνται «τοπικό συμβούλιο», όταν υπάρχουν μέλη του συμβουλίου -που είναι υποψήφια πλέον με την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου- τα οποία δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για τον επικείμενο «ηρωικό» καθαρισμό του σχολείου.

Φυσικά το ενδιαφέρον των συγκεκριμένων τοπικών συμβούλων που έδωσαν τη συγκεκριμένη προεκλογική «παράσταση», με προφανή προεκλογική σκοπιμότητα, μόνο «όψιμο» μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού οι ίδιοι καθ` όλη την τετραετία έχουν μείνει πονηρά αδιάφοροι και σιωπηλοί ως προς την επικοινωνία έναντι σειράς επιτυχιών για το Στρατώνι, μη τυχόν και πάρει "πόντους" η Δημοτική Αρχή:

• Την έκταση των ασφαλτοστρώσεων που ουδέποτε είχε δει το Στρατώνι, μια από τις μεγαλύτερες σε εσωτερικό δίκτυο οικισμού, που φυσικά θα συνεχιστούν.

• Την υποβολή των μελετών και την έναρξη της διαδικασίας των αδειοδοτήσεων για το τεράστιο έργο εξυγίανσης και ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, στάδιο στο οποίο για πρώτη φορά κατάφερε να φτάσει τον συγκεκριμένο στόχο η συγκεκριμένη Δημοτική Αρχή.

• Την εκ νέου εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 800.000 ευρώ και την επικείμενη, εντός μηνός, δημοπράτηση του έργου επέκτασης του λιμανιού του Στρατωνίου.

• Την επανασύσταση της Σχολής Μαθητείας της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) που μετά την μετεξέλιξη του οργανισμού, έχει ήδη ενταχθεί στο οργανόγραμμά του και αναμένει να λάβει ΦΕΚ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας.

• Την ολοκλήρωση και υποβολή προς αδειοδότηση της μελέτης για το αντιπλημμυρικό έργο του ρέματος της "Αργυρώς".

Ακόμα και την επιχειρούμενη συνολική ανάπλαση της Δημοτικής Αγοράς μέσω του Πρασίνου Ταμείου και μεταλλευτικών τελών.

Όσο λοιπόν κι αν οι προεκλογικές περιστάσεις ωθούν κάποιους να αναζητούν ευκαιρίες για προεκλογικές παραστάσεις, καλό θα είναι αυτές να μην είναι ανούσιες και να σέβονται το προσωπικό του Δήμου Αριστοτέλη που με ζήλο προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε όλες τις ανάγκες, προγραμματισμένες και μη, ανεξαρτήτως προεκλογικού – ή μη- χρόνου!