Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΔΑΣΜΩΝ ΣΕ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Volker Wissing, εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβολή τιμωρητικών δασμών στα κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Reuters. Αυτό έρχεται ως απάντηση στην έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τα κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικά οχήματα και τις επιδοτήσεις που λαμβάνουν.

Ο Wissing, σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα, τόνισε την πιθανή ζημία που μπορεί να προκληθεί στη γερμανική οικονομία από απομονωτικά μέτρα όπως οι δασμοί. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κατ’ αρχήν, δεν έχω μεγάλη ιδέα για την ανέγερση φραγμών στην αγορά».

Ο Wissing προέτρεψε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επικεντρωθούν στην παραγωγή ανταγωνιστικών ηλεκτρικών οχημάτων, όχι μόνο για τη Γερμανία αλλά και για τις παγκόσμιες αγορές. Τόνισε την ανάγκη να παραμείνει η Γερμανία ανταγωνιστική στον αναπτυσσόμενο τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκλήθηκε από ανησυχίες ότι τα κινεζικά EV επωφελούνται από υπερβολικά γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις, επιτρέποντάς τους να πωλούνται πολύ κάτω από τη μέση τιμή των EV.

Οι Ευρωπαίοι νομοθέτες εκτίμησαν ότι τα κινεζικής κατασκευής EVs υποτιμούν τα τοπικά παραγόμενα μοντέλα κατά περίπου 20%.

Πηγή: powergame.gr