Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

ΧΡΥΣΟΣ: ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ

Τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν υστέρηση της πτώσης του πληθωρισμού αλλά και σημαντική, απότομη, άνοδο στις εβδομαδιαίες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, ανέβασαν τις τιμές του χρυσού την Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά τα βιομηχανικά μέταλλα, οι τιμές του χαλκού αυξήθηκαν απότομα εν αναμονή περισσότερων ενδείξεων από την Κίνα σχετικά με τη δημοσιονομική τόνωση.

Οι τιμές των μετάλλων ενισχύθηκαν από την αδυναμία του δολαρίου, το οποίο υποχώρησε από τα υψηλά δύο μηνών, καθώς οι traders διατήρησαν τα στοιχήματα ότι η Fed θα εξακολουθήσει να μειώνει τα επιτόκια τους επόμενους μήνες, αν και με βραδύτερο ρυθμό. Παρόλα αυτά, ο χρυσός παρέμεινε αρκετά κάτω από τις πρόσφατα υψηλά ρεκόρ.

Η τιμή του χρυσού στην αγορά spot σημειώνει άνοδο 0,44% στα 2.644 δολάρια την ουγγιά, ενώ όσον αφορά στα futures καταγράφει επίσης άνοδο και κινείται στα 2.662 δολάρια ανά ουγγιά.

Οι τιμές του χρυσού αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με οριακές απώλειες, καθώς οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η Fed θα μειώσει τα επιτόκια με μικρότερο περιθώριο τους επόμενους μήνες.

Στα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι κινείται ανοδικά περίπου 1% (0,88%), στα 31,515 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ ο λευκόχρυσος καταγράφει επίσης άνοδο 1,1% στα 986,9 δολάρια ανά ουγγιά.

Πηγή: liberal.gr