Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Υπόμνημα των Σωματείων Υπογιτών προς κο Κυριάκο Μητσοτάκη

Αγαπητέ Κύριε Μητσοτάκη,

εμείς οι αποκαλούμενοι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης. Εμείς οι λεγόμενοι υπογίτες των μεταλλείων της Χαλκιδικής, που καθημερινά παλεύουμε με τα στοιχεία της φύσης για να επιβιώσουμε με αξιοπρέπεια σας λέμε ξεκάθαρα:


ΗΜΑΡΤΟΝ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ… ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΜΕΣΣΙΕΣ», ΠΟΥ ΣΑΝ Α.Τ.Ι.Α. ΠΡΟΣΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΕΝΝΕΤΗΡΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ… ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ!


Το μόνο όμως που έχουν καταφέρει, είναι απογειώσουν την οργή και την αγανάκτηση μας. Δηλώνουμε σε εσάς, τον εκπρόσωπο του ελληνικού κοινοβουλίου, με ευθύτητα και σαφήνεια, πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα ωχαδερφιστή να παίζει με τον ιδρώτα και την εργασία μας. Γιατί εμείς δουλεύουμε Κύριε Μητσοτάκη. Δεν παίζουμε, κυρίως με όμορφες λέξεις και παχιά λόγια. Μάρτυς μας ο θεός και η προστάτιδα του κόπου μας η Αγία Βαρβάρα, από το εικονοστάσι της οποίας καθημερινά παίρνουμε δύναμη για να φέρουμε στο φώς τον ορυκτό πλούτο της πατρίδος μας.
Ένα πλούτο τον οποίο η Ελλάδα τούτες τις ώρες τον έχει ανάγκη για να επουλώσει τις δικές τις πληγές… Κι όμως αντί αυτή η παραγωγική διαδικασία να ενθαρρυνθεί, από την ίδια την πολιτεία, δημιουργώντας τις συνθήκες και τις προυποθέσεις για να ενισχυθεί η πολύπαθη μας οικονομία, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Ανεξήγητο και αδιανόητο ταυτόχρονα για τις στιγμές που ζούμε. Αφήνεται αυτή η πολύ σοβαρή υπόθεση στους διαχειριστές του χάους…. Στα «καθαρά» νύχια, κάποιων «γερακιών» της ψευδοοικολογίας, που χωρίς ίχνος ντροπής έχουν φτάσει στο σημείο να παραλληλίζουν τα μεταλλεία Χαλκιδικής με το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκοσίμα στην Ιαπωνία!!!
Εμείς όμως οι 200 ενεργοί υπογείτες , και οι 150 επιφανειακοί, που προσδοκούμε και περιμένουμε και άλλους εκατοντάδες άνεργους συντοπίτες μας να συνδράμουν στον τίμιο αγώνα μας, μέσα από τη διαδικασία των προσλήψεων που έχει στο οργανόγραμμα της εταιρεία, από τη στιγμή που θα πάρει την αδειοδότηση, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ΠΩΣ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΜΑΛΘΑΚΩΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΕΔΩ. Δεν μπορεί κανένας να παίξει με τα συναισθήματα που εισπράττουμε, όταν στα πρόσωπα των παιδιών μας σχηματίζεται το χαμόγελο της ευτυχίας, επειδή μπορούμε να τους προσφέρουμε τροφή, γνώση και άθληση, πράγματα που δυστυχώς στη χώρα μας κοστίζουν πια πολύ ακριβά. Αυτό για μας είναι η απόλυτη αίσθηση της δημιουργίας και της εκπλήρωσης του σκοπού που μας έφερε σε αυτό το «μάταιο» κατά τα άλλα κόσμο.
Εξακολουθούμε βέβαια να πιστεύουμε στη δημοκρατία και στους θεσμούς της, για αυτό το λόγο ζητούμε από εσάς, όπως και από τον πάσα ένα συναντιλήπτορα έλληνα πολιτικό, να στηριχθεί αυτός ο αγώνας επιβίωσης και παραγωγικότητας ενάντια στη φαυλότητα αυτών που υποκινούν τη μιζέρια και το ψεύδος ενάντια στη μακραίωνη μεταλλευτική παράδοση της Χαλκιδικής.
Ζητούμε λοιπόν:
1) Εδώ και τώρα από την ελληνική κυβέρνηση να δοθεί η αδειοδότηση για την εκκίνηση της επένδυσης ύψους 1 δις ευρώ της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β.Α Χαλκιδική.
2) Την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από μέρους σας, ως αντιπροέδρου της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής για το θέμα της επίμαχης αδειοδότησης, που καθυστερεί εδώ και μια επταετία. Γιατί καθυστερεί μια ώριμη επένδυση, που έχει την ευρεία συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και των θεσμοθετημένων αρχών τόσο του Δήμου Αριστοτέλη, όσο και της αντιπεριφέρειας του νομού Χαλκιδικής; (Σημειώνουμε εδώ πως σε μια αρνητική περίπτωση οι 350 ήδη εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο και ακόμη 2200, που έχουν κάνει αίτηση για πρόσληψη, θα χάσουν κυριολεκτικά τη γή κάτω από τα πόδια τους, γιατί το μεταλλείο είναι ή μόνη τους ελπίδα για απασχόληση.)
3) Ζητούμε να ενημερώσετε σχετικά και τον πρόεδρο του κόμματος σας κο Άντώνη Σαμαρά, ενώ εμείς με τη σειρά μας τον καλούμε στον τόπο μας, όπως και εσάς για να διαπιστώσετε από πρώτο χέρι την ομηρία που ζούμε και την εργασιακή ανασφάλεια που νιώθουμε, εξαιτίας μερικών φασιστοειδών, που υπό την επήρεια της τεμπελιάς και της ασχετοσύνης, θέλουν από πάνω να πιστεύουν ότι οικολογούν.
ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ. ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ «ΑΕΡΑ», ΑΛΛΑ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ… ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΑ... ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ… ΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ…ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ
Σας ευχαριστούμε πολύ.
Τα Σωματεία Υπογιτών των Μεταλλείων Κασσάνδρας

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν μπω στον κόπο να κριτικάρω το υπόμνημα θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι…
Το μόνο που θα σχολιάσω και θα πω είναι πως επιλέξατε και το στείλατε σε πολύ άτομο… τον Κυριάκο Μητσοτάκη…τον αρχιερέα της διαπλοκής αυτόν που εδίωξαν πρόσφατα από την κηδεία των αστυνομικών οι συγκενείς ως απαραδεκτο ψηφοθηρα , το λαμόγιο της siemens.
Μόνο γέλια μου προκαλεί αυτό το υπόμνημα….. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Caesar

Υ.Γ
τελικα το blog σας είναι καλυτερο, για γελια, και από τον Λαζοπουλο…. στην τελικη διασκεδαζω αρκετα μαζι σας γιατι καταντησατε γραφικοι....!!!!