Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΚΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΜΕ ΤΗ “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” 2011, Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ 14 ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ...

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), Συντονιστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις ακτών και μαρινών με “Γαλάζια Σημαία” για το έτος 2011.


Μεταξύ των ακτών που βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία είναι και 14 παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη. Ο Δήμος Αριστοτέλη είναι ο πρώτος Δήμος στη Χαλκιδική με 14 γαλάζιες σημαίες και ο τέταρτος σε όλη την Ελλάδα μετά το Δήμο Κέρκυρας, το Δήμο Ρόδου και το Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου.

Οι Παραλίες του Δήμου Αριστοτέλη που βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία είναι οι εξής:


1. Ιερισσός/Δηµοτική 1 (Κάμπινγκ Ιερισσός)
2. Ιερισσός/Δηµοτική 2 (Beach Bar Summer Kozi)
3. Ιερισσός/Δηµοτική 3 (Beach Bar Cocoa)
4. Καµπούδι 1 (Ξενοδοχείο Άκραθως)
5. Καµπούδι 2 (Ξενοδοχείο Θεοξένια)
6. Καµπούδι 3 (Ξενοδοχείο Ακτή)
7. Ουρανούπολη 1 (Ξενοδοχείο Ξενία)
8. Ουρανούπολη 2 (Ξενοδοχείο Αετών Μέλαθρον)
9. Ουρανούπολη 3 (Ξενοδοχείο Αριστοτέλης)
10. Άγιος Παύλος (Ξενοδοχείο Αλέξανδρος)
11. Κάμπος
12. Αμμουλιανή - Πόρτο Άγιο
13. Νέα Ρόδα 2 (Beach Bar Ξέρξης)
14. Στρατών
ι (Beach Bar Paraty)



Η “Γαλάζια Σημαία”
είναι διεθνές σύμβολο ποιότητας, το πιο γνωστό, ίσως, περιβαλλοντικό σύμβολο στον κόσμο, και απονέμεται από το 1987 σε όσες ακτές και μαρίνες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις του. Δεν αρκεί οι ακτές να διαθέτουν μόνο την επιθυμητή ποιότητα των νερών κολύμβησης. Πρέπει να τηρούνται όλα τα 32 συνολικά κριτήρια, που αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και προστασία του περιβάλλοντος της ακτής και του παράκτιου χώρου.
Ιδρυτής και Διεθνής Συντονιστής του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση FEE (Foundation for Environmental Education), που εδρεύει στη Δανία, με 63 χώρες - μέλη από όλες τις ηπείρους.

Στη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων, η οποία λαμβάνει την τελική απόφαση, συμμετέχουν εκπρόσωποι του Προγράμματος Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP), του Παγκοσμίου Οργανισμού Τουρισμού (WTO), της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστών (ILSE), της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Ακτών (ΕUCC) και του Διοικητικού Συμβουλίου του FEE.


 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 3FEETHALKIDIKI.BLOGSPOT.COM

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Είναι παραγματικό ιδιαίτερα τιμητικό για το δήμο μας να έρχεται πρώτος σε γαλάζιες σημαίες στη Χαλκιδική και τέταρτος σε όλη την επικράτεια! Ευελπιστούμε οι "παραστρατημένοι" φίλοι της οίκο-λογίας, να πρόσεξαν ότι μεταξύ των παραλιών που πήραν γαλάζια σημαία είναι και η "κακολογημένη" παραλία του Στρατωνίου....

Χαρά μας θα είναι να μάθουμε η και να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι ότι οι "φοβισμένοι" φίλοι μας, από πιθανή... ή επιθυμητή... επιβάρυνση με "βαρέα και ανθυγιεινά" μέταλλα, ένιωσαν την ίδια απόλαυση,που νιώθουν κάθε καλοκαίρι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του φιλόξενου Στρατωνίου...

Μη λησμονείτε άλλωστε ότι τα δελφίνια επισκέπτονται  συχνά τον κόλπο του Στρατωνίου... Το γνωρίζουν όλοι στην περιοχή! Το ότι υπάρχουν ιππόκαμποι και δίπλα από την σκάλα φόρτωσης, οι περισσότεροι δεν θα μπορούσαν να το φανταστούν.

Κι όμως υπάρχουν στα 8 μέτρα βάθος...γιατί ο ιππόκαμπος ζεί και αναπαράγεται σε καθαρά νερά...
«Το Στρατώνι είναι η πατρίδα του ιππόκαμπου από τα πολύ παλιά χρόνια» και αυτό το γνωρίζουν όλοι.Αν παρ όλα αυτά εσείς το αγνοείτε, μπορείτε να βρείτε στοιχεία στο άρθρο της Μυρτώς Μιχάλη, στο περιοδικό Γεωτρόπιο(τεύχος 531)






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

kai ayto h etaireia plhrose gia na paroyn thn galazia shmaia????
ante na koroidepsoyme toys ksenoys toyristes toys ntopioys omos POTE!!!!!
kai sigoyra h etaireia tha plhrose opos kai to petrelaio sto dhmarxio ths arnaias opos elege shmera stoys daskaloys o panivlakas mosxopoylos me ena idiaitero trasos kai eparsh.... MOSXOPOYLE!!! KATSE KALA GIATI EFTASE H ORA SOY NA SE KSEFTYLISOYME ENTELOS. KLEISE EPI TELOYS AYTO TO SKATOSTOMO SOY.... EXEIS GINEI XEIROTEROS APO TON XEIROTERO TRAMPOYKO.... THA VGOYN POLLA STOIXEIA SE VAROS SOY OSONOYPO... GI AYTO VOYLOSTO...!!! DEN SE SYMFEREI....!!!!! STOIXEIA POY MPOREI NA KATADIKASTEIS XONTRA.... AYTO TO STOMA SOY DEN MPOREIS NA TO KRATHSEIS KLEISTO PANATHEMA SE KAI NA MHN PROKALEIS???? ANTIDHMARXOS EGINES DEN EISAI O KESARAS.... ENA SKATO KATO APO TON PAXTA EISAI KAI TIPOTE PERISSOTERO....!!! TO YFAKI POY EXEIS THA SOY KOPEI GIA PANTA SE LIGO...!!!!! AAA KAI NA KSEREIS POS TO YFAKI SOY DEN TO FOVATE KANENAS....ETSI?????

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙΣ ΚΑΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ...
ΤΟ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ ΦΤΑΙΕΙ Η ΤΟ ΚΥΑΝΙΟ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΤΙΖΟΥΝ;

Ανώνυμος είπε...

TA LOGIA KAI OI PRAKSEIS TOY MOSXOPOYLOY....!!!!