Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ Νο 6

 Το μεσοπρόθεσμο πέρασε. Ο εφαρμοστικός νόμος θα περάσει. Οι δικαιολογίες τέλος. Ήρθε η ώρα των μεγάλων έργων. Των μεγάλων αποφάσεων.

Ήρθε η ώρα της ανάπτυξης. Ήρθε η ώρα των επενδύσεων για να μπορέσει επιτέλους αυτή η χώρα να βγεί από το τέλμα. Ήρθε η ώρα οι πολίτες αυτής της χώρας να βγούν από την αβεβαιότητα και το σκοτάδι μέσα στο οποίο αναγκαστήκανε να ζούνε.

Οι νέοι αυτής της χώρας διψάνε για δουλεία. Θέλουν να προσφέρουν στο κοινό καλό. Περιμένουν μια ευκαιρία  από όλους εσάς τους καλοπληρωμένους βουλευτές.

Βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος μιας διαδρομής και στην αρχή μιας άλλης. Για να μπορέσει να αρχίσει όμως η επόμενη διαδρομή χρειάζονται εφόδια που δεν είναι τίποτα άλλο από επενδύσεις και από θέσεις εργασίας. Χωρίς αυτά θα μείνουμε να κοιτάμε την αφετηρία ανήμποροι να κάνουμε το οτιδήποτε.

Περιμένουμε σαν Μάννα εξ ουρανού την βοήθεια από την ευρωζώνη. Την βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους μας λες και εμείς είμαστε ανάξιοι να βοηθήσουμε οι ίδιοι τους εαυτούς μας. Περιμένουμε τις νέες δόσεις ενώ αυτές βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, όχι όμως με την μορφή χρήματος αλλά με την μορφή του χρυσού και του πετρελαίου. Έχουμε τις δόσεις και παρόλα αυτά εμείς ζητάμε ελεημοσύνη και δανεικά.

Δανεικά που όμως δεν θα είναι αγύριστα. Δανειζόμαστε 1 για να δώσουμε 5. Δανειζόμαστε από ένα άκρως τοκογλυφικό σύστημα που σαν σκοπό του έχει τον αφανισμό του δανειζόμενου και την αρπαγή της περιουσίας του.

Επιτέλους ας τους δώσουμε τους αξιότιμους βουλευτές μας από ένα λεξικό και ας τους επισημάνουμε εκεί μέσα δύο λέξεις. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ. Δύο λέξεις τελείως άγνωστες στους πιο πολλούς στο κοινοβούλιο. Έχουμε μάθει στα έτοιμα.

Η Ελλάδα έχει μεγαλώσει πια. Έχει φτάσει αισίως τα 37. 37 ολόκληρα χρόνια μετά την μεταπολίτευση και την πρώτη εφαρμογή της Δημοκρατίας στη χώρα από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή. Δεν νομίζετε πως ήρθε η ώρα αυτή η χώρα να απογαλακτιστεί; Να μάθει να συντηρείτε μόνη της; Μέχρι πότε θα περιμένουμε την μητέρα Ευρώπη και τους πατριούς – πρωθυπουργούς των χωρών που απαρτίζουν την ενωμένη Ευρώπη, να μας ταΐζουν;

Έφτασε η ώρα που πρέπει να αποτινάξουμε από πάνω μας τον ζυγό της συνεχούς δανειοδότησης και να προχωρήσουμε με τα αγαθά που απλόχερα μας χαρίζει αυτή η χώρα. Βασικό κλειδί για να καταφέρουμε να ανοίξουμε την πόρτα της ανάπτυξης είναι η αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου. Ο χρυσός, ο άργυρος, ο περλίτης και όλα τα υπόλοιπα μέταλλα που βρίσκονται καλά κρυμμένα μέσα στα σπλάχνα της Ελλάδος περιμένουνε υπομονετικά να βγούν στο φώς για να δώσουν ελπίδα στον Έλληνα. Μαζί με τα μέταλλα και το πετρέλαιο με το φυσικό αέριο. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ). Έχουμε τόσα πολλά στα οποία μπορούμε να επενδύσουμε και εμείς στηριζόμαστε ακόμη στα δανεικά.

Ας εκμεταλλευτούμε το χώμα, τον αέρα, τον ήλιο. Τρείς παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν την χώρα σε ανάπτυξη και ευημερία. Σε δημιουργία θέσεων εργασίας, σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος προς τους ξένους επενδυτές που φοβούνται να έρθουν και να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα. Στην αναστροφή του κλίματος απαισιοδοξίας που διακατέχει τον κάθε Έλληνα. Στην αναστροφή του κλίματος προς το πολιτικό μας σύστημα. Στο χέρι σας είναι κύριοι βουλευτές, κύριοι υπουργοί και κύριε πρωθυπουργέ.

Είναι στο χέρι σας να μπορείτε να περνάτε από την πλατεία Συντάγματος και να μην φοβάστε. Να έρχεστε στα χωριά σας εσείς οι βουλευτές της επαρχίας και να κάθεστε άφοβα στα καφενεία μαζί με δημότες σας.

Αν τα θέλετε όλα αυτά τότε δεν μένει παρά να κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτά που κάνετε τώρα.

Τα λόγια θα μείνουν λόγια, οι πράξεις όμως;

Mε εκτίμηση Ε.Δ