Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΟΥΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ...

"... Η παρακάτω πρόσκληση κυκλοφόρησε στις 20 Μαΐου στη λίστα διαλόγου των μελών ΔΕΠ του ΑΠΘ. Τίποτα άλλο δεν ακούστηκε ποτέ γι’αυτήν την ημερίδα. Δεν έγινε γνωστό oύτε πρόγραμμα, ούτε κατάλογος ομιλητών. Η πρόσκληση δεν δημοσιεύθηκε και δεν αναρτήθηκε πουθενά, ούτε καν στο δικτυακό τόπο του ΑΠΘ www.auth.gr...
Πανεπιστημιακοί που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στην ημερίδα έλαβαν αρνητική απάντηση ενώ άλλοι δεν έλαβαν καθόλου απάντηση.

Είμαστε δυο μέρες πριν την πραγματοποίηση της ημερίδας και οι πληροφορίες μας λένε ότι τελικώς θα αναβληθεί. Διερωτόμαστε γιατί. Κάτι σαν τη “δημόσια διαβούλευση” της κας Καραβασίλη μας μυρίζει…"
Ημερίδα «Μεταλλεία Χρυσού, μια συζήτηση για το μέλλον»
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011, 9.30 π.μ.
Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) ΑΠΘ
Η Πρυτανεία του Α.Π.Θ. διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μεταλλεία Χρυσού, μια συζήτηση για το μέλλον» την 9η Ιουνίου 2011 και ώρα έναρξης 9:30 π.μ. στο Νέο Κτήριο της Επιτροπής Ερευνών για μια επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση ενός κοινωνικού θέματος και υπεύθυνη ενημέρωση της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Καλούνται οι συνάδελφοι να συνδράμουν στην εκδήλωση και να πλαισιώσουν την Οργανωτική Επιτροπή.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει δύο μέρη, το πρώτο: Κεντρικές Εισηγήσεις που προσεγγίζουν ιστορικά, γεωλογικά, περιβαλλοντικά και νομικά το θέμα και το δεύτερο: Συζήτηση με συμμετοχή πολλών συναδέλφων, μελών του Συμβουλίου Περιβάλλοντος, ειδικών, κλπ.

Τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής:
Σ. Κουίδου-Ανδρέου, Σ. Παυλίδης, Γ. Καρύμπαλη-Τσίπτιου, Κ. Κατσιφαράκης, Δ. Βώκου, Ι. Στράτης.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ antigoldgreece.wordpress.com

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Θα συμφωνήσουμε απόλυτα με το σχολιασμό..., που κάνει το "παρατηρητήριο"! Είναι προφανές ότι κάτι συμβαίνει στην προκειμένη περίπτωση. Καθώς ότι αφορά το  Α.Π.Θ. και τη μεταλλευτική επένδυση "ανάσα", για τον τόπο μας, κατά περίεργη σύμπτωση το μαθαίνουμε "αποκλειστικά"  από το παρατηρητήριο, πριν καν αυτό γίνει γνωστό στην ίδια την πανεπιστημιακή κοινότητα..., πρίν καν μαθευτεί στην ειδησεογραφική κοινότητα.

Και τώρα το ίδιο "αναρωτιέται" γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση, επί του θέματος, ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου. Υπήρξε κάτι αντίστοιχο στην "άποψη" επί της επένδυσης, που σχημάτισε το συμβούλιο περιβάλλοντος; Από το παρατηρητήριο μάθαμε την αρνητική άποψη, που σχημάτισε και στο παρατηρητήριο γνωρίσαμε τον συντονιστή- εκφραστή του, τον κο Κατσιφαράκη.

Τίποτα όμως άλλο για τη διαδικασία, που τηρήθηκε και κάτω από ποιες συνθήκες. Εξακολουθούμε παρόλα αυτά να έχουμε απόλυτη "εμπιστοσύνη" στις πολύ καλές "πηγές" πληροφόρησης, που φαίνεται να διαθέτει, εντός του πανεπιστημίου και  περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την "ετυμηγορία" του, για να πάρουμε θέση.

Θα συμφωνήσουμε επίσης, απόλυτα, με το παρατηρητήριο για το χαρακτηρισμό "μυστηριώδης", που προσδίδει στην ημερίδα. Από τη μία πλευρά ακούμε, ότι το Α.Π.Θ. δίνει αγώνα επιβίωσης και  από την άλλη βλέπουμε ότι επιχειρεί να παίξει ένα ρόλο που δεν του αρμόζει και δεν είναι άλλος από αυτό του ρυθμιστή, αν όχι του θεσμικού παράγοντα επί  της μεταλλευτικής επένδυσης στη Χαλκιδική. Η μήπως όχι; Λυπούμαστε αλλά αυτή η εντύπωση μας έχει δοθεί, με αυτά τα ολίγα τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις συνθήκες που φέρεται να επικράτησαν, κατά τη ζύμωση της αρνητικής του άποψης, με βάση και τα όσα έχουν γραφτεί και στο chat forum του A.Π.Θ., γνωστότερο στους πανεπιστημιακούς διαδικτυακούς κόλπους ως diafaneia.



Σεβόμαστε απόλυτα τον αγώνα επιβίωσης που δίνει το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο, κατά δήλωση του ίδιου του πρύτανη του κ. Μυλόπουλου. Το καλούμε όμως να σεβαστεί τον αγώνα επιβίωσης που δίνει εξίσου ο απλός πολίτης της Β/Α Χαλκιδικής και περιμένει μέσα σε δύσκολους καιρούς, αναπτυξιακή δυναμική στον τόπο του.Όπου θέλει να ζήσει και να δουλέψει για να μην μεταναστεύσει...

Ενός τόπου, που οι πάντες στην κυριολεξία τον είχαν ξεγράψει και ξαφνικά όλοι κόπτονται για αυτόν, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη, ότι οι συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, έχει αποφασίσει για την πορεία, που θέλει να ακολουθήσει. Περιμένει μάλιστα εδώ και 10 μήνες την επίσημη πολιτεία, να προσυπογράψει την εντολή του "κυρίαρχου" λαού... Όλα τα άλλα που βλέπουμε να γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς, μας δίνουν τροφή για δεύτερες σκέψεις, που καθόλου δεν κολακεύουν τους υποκινητές τους.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ, ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ; ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΘΕΜΙΤΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟΙ... ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΘΕΣΜΙΚΟΙ..."ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ" ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ;