Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Ο Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ...

 Την Τετάρτη που μας πέρασε έγιναν τα αποκαλυπτήρια του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Πολιτών Χαλκιδικής (Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ. μη κερδοσκοπικός συλλογικός φορέας για θέματα ανάπτυξης του νομού Χαλκιδικής) στο πολιτιστικό κέντρο "Αριστοτέλη"της Ιερισσού. Θέλουμε να ευχηθούμε καλή αρχή και συνέχεια, στην προσπάθεια που καταβάλει ο σύνδεσμος αυτός για τη στήριξη  της ανύπαρκτης μέχρι τούδε αναπτυξιακής προοπτικής της Χαλκιδικής μας.

 Πιστεύουμε ότι ο δήμος Αριστοτέλη, πρέπει να σταθεί αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες, που επιχειρούν… για το «επιχειρείν», ειδικότερα σε νεαρές ηλικίες, όπου εμφανίζονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας. Άλλωστε η Χαλκιδική έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει παράλληλες μορφές ανάπτυξης, απόλυτα συμβατές με το ανάγλυφο του τόπου. Η μονοκαλλιέργεια δε μπορεί να οδηγήσει πουθενά, πέρα από τα γνωστά αδιέξοδα, που έφεραν τη χώρα και τις περιφέρειες της στο κατώφλι της αβύσσου.

Ναι στον τουρισμό, ναι στην αλιεία, ναι στην κτηνοτροφία, ναι στην ξυλεία, ναι στη γεωργία και τις βιολογικές καλλιέργειες(εκτός από τα μεταλλαγμένα),ναι σε κάθε μορφής προσπάθεια, που γίνεται με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη. Ευχόμαστε τα καλύτερα στον Α.Σ.ΠΟ.ΧΑ και το εννοούμε.

Υπήρχαν και παραλειπόμενα στην ημερίδα που διοργάνωσε ο σύνδεσμος. Ένα από αυτά είχε ως πρωταγωνιστή γνωστό «οίκο-προστάτη» της περιοχής, που επιχείρησε να μετατρέψει την εκδήλωση σε προσωπικό "αντιμεταλλευτικό ρεσιτάλ". Τελικά δεν του πέρασε χάρη στην αποφασιστική παρέμβαση του προεδρείου και των μελών του νεοσύστατου συνδέσμου. Θελέστα και παθέστα θα συμπληρώσουμε εμείς.