Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΣΑΜΑΡΑΣ: ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Απάντηση στο «ναυάγιο» της δημιουργίας εθνικής σωτηρίας έδωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης στη Βουλή. 


Ο κ. Αντ. Σαμαράς έθεσε θέμα εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδίου και του κ. Παπανδρέου, αναφέροντας ότι το ναυάγιο ήταν ευθύνη του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ζήτησε εκ νέου να αποφασίσει ο λαός για το τι θα γίνει στην πορεία.

Ακόμη ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι δεν πρόκειται να δώσει εμπιστοσύνη σε μία κυβέρνηση που ήταν ανακάτεμα της κομματικής τράπουλας.
Επικράτησε η μικροκομματική λογική γατζώματος στην εξουσία με κάθε τρόπο, αποκαλύπτοντας ότι οι εκκλήσεις για συναίνεση ήταν κενές περιεχόμενου και στόχο είχαν την παραπλάνηση.

Το αποτέλεσμα είναι:

-Μια κυβέρνηση αποτελούμενη από στελέχη του ΠΑΣΟΚ σε άλλους ρόλους.

-Έναν πρωθυπουργό που ουσιαστικά είναι όμηρος των αναβαθμισμένων δελφίνων του κόμματός του.

-Η βεβαιότητα ότι οι βασικοί άξονες της πολιτικής και της νέας κυβέρνησης θα παραμείνουν οι ίδιοι.

-Παρά την επικοινωνιακή εκστρατεία για να πειστεί η κοινή γνώμη ότι η νέα κυβέρνηση σηματοδοτεί μια νέα αρχή, η κοινωνία δεν παραπλανάται.

«Μπορούσατε να κάνετε ανά πάσα στιγμή ανασχηματισμό και δεν το κάνατε», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην προσπάθεια για κυβέρνηση συνεργασίας, η οποία τελικά απέτυχε.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι ο κ. Παπανδρέου δέχθηκε να παραιτηθεί για να κάνουν κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά υπαναχώρησε. «Εγινε μια προσπάθεια για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Τελικά ναυάγησε», ανέφερε και απέρριψε τα περί λανθασμένων επικοινωνιακών χειρισμών που του καταλογίζει η κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για διενέργεια δημοψηφίσματος το φθινόπωρο για «τις μεγάλες αλλαγές», υπογράμμισε: «Μην προσθέσουμε νέες διαιρέσεις και διχασμούς. Λέξεις όπως το δημοψήφισμα και τη συναίνεση τις βάζετε προσχηματικά .Ειναι λέξεις καταφύγια για να αποφύγετε την ευθύνη μας».

«Θα ήθελα να ξέρω έναν μόνο αριθμητικό στόχο του αξιόπιστου, όπως λέτε, προγράμματος σας που έπεσε μέσα. Εκεί που προβλέπατε ότι το έλλειμμα θα πέσει στο -4% ανέβηκε στο +13%. Άρα οι θυσίες του ελληνικού λαού δεν έπιασαν τόπο».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

«Εύχομαι να μην βάλετε κάποιο διχαστικό δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό. Αρκετή ένταση έχετε ήδη δημουργήσει». "Η μόνη λύση είναι οι εκλογές κε Παπανδρέου για να γλιτώσε η Ελλάδα από μαθητευόμενους μάγους και την αναίδεια του μαζί τα μάγαμε", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Αναδημοσίευση απο το www.bankingnews.gr