Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ "ΑΔΕΙΑΣΑΝ" ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σταθερά κοντά στο 40% «κρατούν» το ποσοστό των πιστωτικών εκκαθαριστικών οι επιστροφές φόρου λόγω του μέτρου των αποδείξεων.

Και από την 5η παρτίδα των φορολογικών δηλώσεων που εκκαθαρίστηκαν, προκύπτει ότι οι αποδείξεις επιστρέφουν χρήμα στους φορολογούμενους, αδειάζοντας τα ταμεία του δημοσίου.

Η ροή του προγράμματος εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων δείχνει ότι η «τρύπα» που θα αφήσουν οι αποδείξεις στον κρατικό κορβανά σε καμιά περίπτωση δεν είχε υπολογιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το μέτρο, επιστρέφεται το 10% για το επιπλέον ποσό αποδείξεων που συγκεντρώνει ο φορολογούμενος πέρα από αυτό το οποίο απαιτείται για την κατοχύρωση του αφορολογήτου ορίου.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία και της 5ης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων που ταχυδρομεί αυτές τις ημέρες η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τα χρεωστικά εκκαθαριστικά έχουν περιοριστεί μόλις στο 18,26% του συνόλου ενώ τα πιστωτικά αναρριχήθηκαν στο 39,79%!

Η 5η παρτίδα περιλαμβάνει 574.455 εκκαθαριστικά εκ των οποίων μόλις τα 104.879 (ποσοστό 18,26%) είναι χρεωστικά ενώ τα πιστωτικά ανέρχονται στο 39,79% (228.597 εκκαθαριστικά), με αποτέλεσμα το υπουργείο Οικονομικών να πρέπει να επιστρέψει 196 εκατ. ευρώ, όταν ο πρόσθετος φόρος από τα χρεωστικά ανέρχεται μόλις στα 306,5 εκατ. ευρώ.

Αναδημοσίευση απο το www.euro2day.gr