Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΣΗ... ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ "ΕΙΡΗΝΗ"...

Μόνο έτσι μπορεί να περιγραφτεί κατά τη γνώμη μας το σκηνικό που επικράτησε καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κατά την ψήφιση του μνημονίου 2 ή αλλιώς μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Μέσα στη βουλή «ελεγχόμενος» πυρετός και έξω από αυτή μια ανεξέλεγκτη κατάσταση, που σε πολλούς θύμισε έναν Δεκέμβρη από τα παλιά εν μέσω θέρους…

Εντός του κοινοβουλίου δεν υπήρχε καιρός για δάκρυα…154 + 1 είπαν ΝΑΙ με την ψήφο τους στο μεσοπρόθεσμο. Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Παναγιώτης Κουρουπλής, "είδε" με άλλη ματιά την κατάσταση και είπε ΟΧΙ. Ενώ η βουλευτίνα της Ν.Δ Έλσα Παπαδημητρίου είπε ΝΑΙ... Αμφότεροι για λόγους "εύρυθμης"  κοινοβουλευτικής λειτουργίας απομακρύνθηκαν από τα κόμματα τους, κρατώντας εννοείται την έδρα τους.

Η κα Παπαδημητρίου προαλείφεται για τη ΔΗ.ΣΥ, μάλλον για να καλύψει το κενό που άφησε ο βουλευτής Κιλκίς  Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος φαίνεται ότι κουράστηκε από τις «απούσες παρουσίες» και τις «παρούσες απουσίες» της αρχηγού του κόμματος στην εξελικτική διαδρομή αυτού του κρίσιμου κοινοβουλευτικού 15μέρου που βίωσε η χώρα.

Κανείς πάντως δεν έκλαψε για όλα αυτά που έγιναν μέσα, όσο έκλαψαν στην κυριολεξία οι χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, οι οποίοι αποτέλεσαν το ζωντανό πείραμα για τις επιπλοκές που μπορούν να επιφέρουν ταυτόχρονα σε μεγάλο δείγμα διαδηλωτών, ομοβροντία εκατοντάδων δακρυγόνων σε πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.

Από κει και πέρα οι γνωστοί άγνωστοι αποτελείωσαν την ολοκληρωτική καταστροφή της πλατείας και παρακείμενων καταστημάτων, χωρίς κανένα ενδοιασμό. Γιατί άλλωστε; Αυτοί θα πληρώσουν… το μάρμαρο;

Αυτός που παραλίγο να πληρώσει όλα τα σπασμένα ήταν ο πολύς βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ Αλ. Αθανασιάδης, ο οποίος μετά το ΝΑΙ μετά λόγου γνώσεως… στο μεσοπρόθεσμο, είπε να το γιορτάσει με πεζοπορία… στα στενά του Κολωνακίου.

Για κακή του τύχη έπεσε επάνω σε αγανακτισμένους του Κολωνακίου(;), οι οποίοι εκτός από λούσιμο «γαλλικών» του «προσέφεραν»  και το προτεινόμενο σε αυτούς μεσοπρόθεσμο γεύμα. Ένα γιαούρτι- στο δεξί προφίλ του- με ολίγα λιπαρά.

Να υπενθυμίσουμε σε όσους το ξέχασαν, ότι ο Κοζανίτης βουλευτής είναι αυτός, που στα τέλη του περασμένου Απρίλη, δήλωσε γεμάτος ικανοποίηση για το δείκτη νοημοσύνης του, ότι «Αντί για τη ΔΕΗ, πουλήστε τη Χαναάν των Βαλκανίων… Τη Χαλκιδική…»

Το μόνο που δε μας είχε πει τότε ήταν σε ποια τιμή… και αν είχε τίποτα άκρες για την επίσπευση του «αγαθού» στόχου …

Οι δικοί μας βουλευτές στάθηκαν στο ύψος που επέβαλε η κομματική τους πειθαρχία… Πέραν τούτου ουδέν νεώτερο…

Σταχυολογώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, θεωρούμε πως ότι ζούμε είναι αντικείμενο άμεσης ιστοριογραφίας. Μακάρι και αυτό να μην αποδειχθεί αργότερα μια «στοιχηματική μεγαλογραφία» της κερδοφόρου κλίμακος 2ημ – 1 τελ…