Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Κορυφώνονται σήμερα οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Στόχος των διαμαρτυρόμενων πολιτών είναι να περικυκλώσουν τη Βουλή, αλλά και να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την είσοδο βουλευτών στο κτίριο. Κλειστοί παραμένουν όλοι οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί, η κατάσταση είναι ήρεμη με μερικές δεκάδες κόσμου να βρίσκονται στην πλατεία, οι οποίοι συζητούν για τη σημερινή συγκέντρωση και το πως θα κατευθύνουν τον κόσμο που θα συμμετάσχει.

Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά και το μόνο αξιοσημείωτο είναι ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στον περιβάλλοντα χώρο του κοινοβουλίου. Ήδη, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος των ανθοπωλείων, έχει τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης, ώστε να καταστεί αδύνατη η είσοδος στο κοινοβούλιο.

Στο μεταξύ, οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς έχουν σημειωθεί ζημιές σε καταστήματα, τράπεζες, ξενοδοχεία, στάσεις λεωφορείων, ενώ υπάρχουν καμένοι κάδοι απορριμμάτων, πέτρες, μάρμαρα και δοκάρια επί των οδών. Παράλληλα, η ατμόσφαιρα στην περιοχή παραμένει αποπνικτική από την εκτεταμένη χρήση χημικών της προηγούμενης μέρας.

Την ίδια στιγμή, αναχώρησαν από το Λευκό Πύργο με τέσσερα λεωφορεία «αγανακτισμένοι» οι με προορισμό την Αθήνα για να διαμαρτυρηθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές το πρωί της Τετάρτης στο Σύνταγμα για το μεσοπρόθεσμο και τα νέα μέτρα.

Όπως ανακοινώθηκε, αναμένεται να  αναχωρήσουν και άλλα δύο λεωφορεία από το ίδιο σημείο, «λόγω της μεγαλύτερης από την προβλεπόμενη συμμετοχή».

«Αγανακτισμένοι» από την Πελοπόννησο, την Κρήτη και άλλες επεριοχές της χώρας αναένεται να δώσουν σήμερα δυναμικό παρόν στο Σύνταγμα ενώ στη Βουλή θα εξελίσσεται η διαδικασία ψήφισης του μεσοπρόθεσμου.

Οι χθεσινές συγκεντρώσεις Αγανακτισμένων και συνδικάτων σημαδεύτηκαν από πετροπόλεμο και σοβαρα επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών με δεκάδες τραυματισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις.

Αναδημοσίευση απο το www.newpost.gr