Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

ΑΡΧΙΣΕ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


Με ομιλία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ξεκίνησε η τριήμερη κοινοβουλευτική συζήτηση για την ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης της Βουλής προς την κυβέρνηση.


Ο πρωθυπουργός, ανοίγοντας τη συζήτηση, ζήτησε εκ νέου συναίνεση της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. «Δεν δίνουμε ψήφο στη νέα κυβέρνηση, γιατί κατά βάθος ούτε εσείς την εμπιστεύεστε», απάντησε ο αρχηγός της ΝΔ. κ. Αντώνης Σαμαράς.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι η χώρα βρίσκεται υπό το καθεστώς μιας ιδιότυπης κηδεμονίας, τονίζοντας πως αν θέλουμε να βγούμε από αυτό το καθεστώς, «ας συμφωνήσουμε και ως βάση της εθνικής συνεννόησης ότι εμείς πρώτοι χρειάζεται να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας και ότι είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα να φύγουμε από την εξάρτηση».

«Κανείς δεν επιβάλει τη συναίνεση. Αλλά εγώ θεωρώ ότι καθήκον μας είναι να ομονοούμε σε μια εθνική προσπάθεια. Η εικόνα διαίρεσης καθόλου δεν μας βοηθάει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Τα προβλήματα δεν θα λυθούν με το να διώξουμε το ΔΝΤ. Είναι στο δικό μας χέρι να αλλάξουμε την κατάσταση, όσο δύσκολο και επίπονο και αν είναι εμείς και κανένας άλλος θα το καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Η νέα κυβέρνηση έχει ως πρώτο καθήκον να ολοκληρώσει τη τρέχουσα διαπραγμάτευση, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ προειδοποίησε ότι «τα διαθέσιμα του Δημοσίου θα εξαντληθούν σύντομα αν δεν πάρουμε την 5η δόση».

Αναδημοσίευση απο τοwww.euro2day.gr