Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…»

Αυτή ήταν και η μοναδική φράση..., που πρόλαβε να διατυπώσει για τις  «αναμένουσες» στα συρτάρια επενδυτικές δράσεις , μεταξύ αυτών και αυτής στη Β/Α Χαλκιδική, ο νέος υπουργός ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην τσάρος της οικονομίας στη συνέντευξη διάρκειας 1ώρας και 40 λεπτών, που παραχώρησε χθες το βράδυ στην εκπομπή "netweek" της ΝΕΤ, κινήθηκε με βάση το «δελτίο ανέμων» της Έλλης Στάη, στο οποίο η λέξη ανάπτυξη... απλά δεν υπήρχε!

Η συνέντευξη αναλώθηκε κυρίως στα λάθη , τις παραλείψεις του κ Παπακωνσταντίνου στον οικονομικό τομέα και προς το τέλος όταν τα ερωτήματα των τηλεθεατών, έσπρωξαν τη συζήτηση στις νέο του χαρτοφυλάκιο, το «πνεύμα» των ερωτήσεων κινήθηκε, στο εάν και κατά πόσο θα ακολουθήσει την «πράσινη» πολιτική της προκατόχου του…. 

Ο κος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του υπογράμμισε,  ότι  η κυβέρνηση επιθυμεί και  θα δώσει έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, μέσω των Α.Π.Ε. Από εκεί και πέρα τόνισε ότι βρίσκεται στα σκαριά νέα νομοθετική ρύθμιση, που αφορά τα αυθαίρετα και θα είναι έτοιμη στα μέσα Ιουλίου.

 Σε ότι αφορά τη ΔΕΗ, τόνισε μετ επιτάσεως ότι «η ΔΕΗ δεν ανήκει στους εργαζομένους της, αλλά στους πολίτες της χώρας, για τους οποίους θα είναι ευεργετική η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, με τη χώρα μας να είναι μεταξύ των ουραγών στην  εφαρμογή της συγκεκριμένης κοινοτικής οδηγίας». Ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συγκρουστεί ανοικτά η κυβέρνηση με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ, σε περίπτωση που δεν αποκλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους . « Υπάρχουν κάποιοι που βγάζουν τρελά λεφτά με την εισαγωγή ρεύματος από γειτονικές χώρες επισήμανε ο Παπακωνσταντίνου.

Τώρα σε ότι αφορά τα παλιά υπουργικά του καθήκοντα και τη σειρά μέτρων, που τίναξαν στον αέρα… τα οικονομικά των πολιτών της χώρας, κ .Παπακωνσταντίνου έκανε χρήση πρώτου πληθυντικού… « Συλλογικά πάρθηκαν οι αποφάσεις για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας. Ο δικός μου απολογισμός λέει ότι η χώρα είναι όρθια, επομένως και οι αποφάσεις ήταν σωστές», είπε.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τον ανασχηματισμό και την αλλαγή των καθηκόντων του, ο Κοζανίτης πολιτικός, δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευση του για την αναγκαστική φυγή του από το ΥΠ.ΟΙΚΟΝ, « ούτε το ήθελα, ούτε το ζήτησα», τόνισε με έμφαση, όμως έδειξε να αντιλαμβάνεται τους λόγους που οδήγησαν τον πρωθυπουργό σε αυτή την απόφαση… «Ήταν μια ορθολογική κίνηση, λόγω της προσωποποίησης της τρέχουσας οικονομικής πολιτικής στο πρόσωπο μου», είπε.

Τέλος ο κος Παπακωνσταντίνου δεν έκρυψε ότι λόγω της κλιμακούμενης οργής των πολιτών, φοβάται να κυκλοφορήσει με άνεση σε οποιοδήποτε μέρος της χώρας, λέγοντας την πιο μεγάλη του αλήθεια με την εξής φράση: «Δεν βιώνω ευχάριστα, ότι δεν βιώνω μια κανονική κοινωνική ζωή»...