Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΩΝΙΟΥ ΣΕ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ

Η «Λαϊκή Συγκέντρωση» που έλαβε χώρα τη Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου στην Ιερισσό, ( δείτε εδώ) και όπου μαζεύτηκαν περί τα 150-200 άτομα, εξέδωσε ένα ψήφισμα, το οποίο δυστυχώς στερείται αληθείας και σεβασμού απέναντι στην κοινότητα του Στρατωνίου και των κατοίκων της, οι οποίοι δεν έχουν δώσει το δικαίωμα ΠΟΤΕ και σε ΚΑΝΕΝΑ, να συμπεριφέρονται απέναντι τους, με τέτοιο ανάρμοστο τρόπο. Το Στρατώνι  στο πέρασμα της πολυετούς ιστορίας του έχει δώσει τα διαπιστευτήρια του, τόσο στην εγκαρδιότητα, όσο και στη φιλοξενία που παρέχει σε πάσης φύσεως επισκέπτη. Πολύ περισσότερο σε κατοίκους αυτού του τόπου και του δήμου, με τους οποίους οι δικοί μας κάτοικοι έχουν άρρηκτους δεσμούς είτε συγγένειας είτε φιλίας. Κατά συνέπεια δεν αντιλαμβανόμαστε που αποσκοπεί ο 3ος ισχυρισμός στο ψήφισμα σας, περί «αποφυγής τραυματισμού των συμπολιτών μας».



Μπορείτε να μας πείτε πότε συνέβη κάτι στο Στρατώνι, που να σχετίζεται με απόπειρα βιαιοπραγίας ή φίμωσης σε βάρος οιουδήποτε, σε θέματα που αφορούν τη μεταλλευτική επένδυση; Γνωρίζετε ότι στη δημοτική συνεδρίαση της Δευτέρας, υπήρχαν και άνθρωποι που διατύπωσαν τις ενστάσεις τους σε  βάρος της επένδυσης χρυσού; Προπηλακίστηκαν  αυτοί οι άνθρωποι η εκδιώχθηκαν κακήν κακώς μέσα από το δημοτικό συμβούλιο; Σίγουρα όχι.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το ψήφισμα σας βρίθει ισχυρισμών και χαρακτηρισμών, τους οποίους δεχόμαστε με στωικότητα, καθώς μέσα στη δημοκρατία το δικαίωμα της άποψης είναι θεμελιώδες. Ωστόσο ο ισχυρισμός  που απευθύνεται  μειωτικά απέναντι στην κοινότητα μας και τους ανθρώπους της δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Ας μας το επιτρέψετε αυτό το εξίσου αναφαίρετο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μας, να καταδικάσουμε δημόσια  αυτήν σας την τακτική, που σαν στόχο δείχνει να  έχει το «διαίρει και βασίλευε» και όχι ενδυνάμωση ενός ενιαίου μετώπου της κοινωνίας του δήμου μας απέναντι στις κρίσιμες προκλήσεις και καταστάσεις των καιρών που διανύουμε.

Ελπίζουμε, έστω και εκ των υστέρων, να έχετε αντιληφθεί το σφάλμα σας και να ζητήσετε μια ειλικρινή συγνώμη από το Στρατώνι και τους Στρατωνίσιους. Θα ήταν γενναίο εκ μέρους σας   και γνωρίζουμε πως διακρίνεστε για αυτό.

Για το Τοπικό Συμβούλιο Στρατωνίου

Νίκος Ζαγοράκης