Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΙΔΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ Η ΑΓΝΟΙΑ "ΣΥΝΑΝΤΑ"ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ...

 "ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ" ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!!! ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ; 
Σε τούτη την εύφορη κοιλάδα πλειοδοσίας λαϊκισμού και χειραγώγησης, που έχουμε την «τύχη» να ζούμε στη Χαλκιδική, εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, ότι η διαδικασία φαίνεται αδιάβλητη, όταν συμμετέχουν πολλοί και διακεκριμένοι ως προς τα κριτήρια… πλειοδότες. 


Από χθες τα χαμηλότερα τμήματα της ατμόσφαιρας… κοσμούν πανό και banner γνωστού «καταστροφολογικού» περιεχομένου με νέα «ταυτότητα». Στην ταυτότητα έχουμε λοιπόν τη "νεοεμφανιζόμενη" σε μεταλλευτικά ζητήματα κίνηση συνειδητοποιημένων πολιτών, όπως αυτοχαρακτηρίζονται.

Το πόσο «συνειδητοποιημένοι» είναι, φαίνεται από τον τίτλο της ημερίδας που προγραμματίζουν για αύριο το πρωί στην Ασπροβάλτα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κωμόπολης. Για όσους δεν έτυχε να τον δείτε πουθενά ο τίτλος αυτής της ημερίδας είναι: «ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΞΟΡΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ…!!!»


Από τον τίτλο της και μόνο προμηνύεται μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα, καθώς θα διαχειριστεί δύο τουλάχιστον ζητήματα άγνωστα όχι μόνο στην κοινότητα της Ασπροβάλτας, αλλά και στην Β/Α Χαλκιδική, που αφορά το θέμα.
1.   Περιμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουμε που θα γίνει το περίφημο «εργοστάσιο εξόρυξης χρυσού» στην Ιερισσό… Περά δηλαδή από τα γνωστά σημεία εγκατάστασης χώρων επεξεργασίας και κατεργασίας μεταλλευμάτων, που περιλαμβάνονται στην εγκριθείσα Μ.Π.Ε., έχουμε και «εργοστάσιο εξόρυξης χρυσού» της τελευταίας στιγμής και μάλιστα στην Ιερισσό; Μήπως και στην Ασπροβάλτα και το κρατούνε για έκπληξη που θα παρουσιαστεί στην σχετική ημερίδα;


2.   Και το «εργοστάσιο εξόρυξης χρυσού»…; Αυτό και αν δεν είναι η βιομηχανική  έκπληξη της χρονιάς… Το λέμε αυτό κάπως γλαφυρά είναι η αλήθεια, καθώς «εργοστάσιο εξόρυξης χρυσού» στη μακραίωνη μεταλλευτική ιστορία δεν υπήρξε και δεν έγινε ποτέ μέχρι τώρα. Μήπως εννοούν εργοστάσιο εμπλουτισμού; Μπορεί… Μήπως το μπερδεύουν με την μεταλλουργία; Ίσως… 


3.   Από την άλλη, γράφουν για εξόρυξη σε εργοστάσιο... Τι πρωτοποριακό ακούγεται; Πάντως με τα έως τώρα δεδομένα εξόρυξης ( παλιά και νέα)… αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μεταλλείο που βρίσκεται σε βουνό… και όχι σε εργοστάσιο!


Ας μας συγχωρέσουν οι «συνειδητοποιημένοι» πολίτες, είναι απορίας άξιο, πως πρόλαβαν να φτάσουν σε τέτοιο «υψηλό» επίπεδο συνειδητοποίησης, καθώς δείχνουν να μην κατέχουν τα στοιχειώδη του θέματος που καλούνται να αναπτύξουν.

Για να ακριβολογούμε και να σοβαρολογούμε ταυτόχρονα… δείχνουν παντελώς άσχετοι από τα πιο απλά (εργοστάσιο, εξόρυξη, Ιερισσός), μέχρι τα πιο σύνθετα (πχ. τι σημαίνει μεταλλεία χρυσού). Το ευτύχημα για αυτούς είναι πως δεν είναι οι μόνοι… Οι «μανωλιοί», που τους στηρίζουν σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως αρχή, κάπως έτσι ξεκίνησαν…  και τώρα κάνουν καριέρα «θεωρητικού» και «αρνητή», επάνω στην μεταλλεία, με ειδίκευση στην οικό-δημαγωγία, τον οικό-λαϊκισμό και την οικό-χειραγώγηση.

Δεν ξέρουμε οι πολίτες της Ασπροβάλτας που θα παραβρεθούν στην ημερίδα τι θα καταλάβουν, ή τι θα συγκρατήσουν από αυτή την εκδήλωση. Η άποψη μας είναι πως πρέπει να τη δουν σαν μια προεκλογική εμπειρία. Μυρίζει εκλογές και της «οικολογίας» τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν…