Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΥΚΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ... ΠΕΡΥΣΙ!

Για το  "αριστεράς  " δεν παίρνουμε όρκο...
Ο σκεπτόμενος πολίτης μας έστειλε ένα πολύ ενδιαφέρον email- υπενθύμιση των επίσημων θέσεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταλλεία, πριν απο 22 μήνες!!!  Αναρτημένων  στην επίσημη ιστοτελίδα του κόμματος, όπως αυτές ειπώθηκαν δια στόματος του Ν.Γεωργακάκη υπευθύνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, και εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, σε ημερίδα του ΤΕΕ, με θέμα " ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ"  στις 13/01/2010!!!

Τώρα το τί άλλαξε σε σχέση με αυτά, που ακούμε και βλέπουμε απο την επίσημη ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ , νομίζουμε ότι μας "δίνουν" τροφή για σκέψη στο μυαλό... οι support συνομιλητές ( ο "αρχιοικολόγος" της Ιερισσού και ο ηγέτης των "πρασίνων"), που πλαισίωναν τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ  στην πρόσφατη εκδήλωση, που "συνέπεσε" με τον  τερματισμό του "σαφάρι-ξενάγηση", που έκανε στη Χαλκιδική την περασμένη Πέμπτη. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του κ.Γεωργακάκη.

Τοποθέτηση Ν.Γεωργακάκη υπεύθυνου τμήματος Οικονομικής Πολιτικής ΣΥΝ, εκπροσώπου ΣΥΡΙΖΑ σην ημερίδα του ΤΕΕ με θέμα "ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ και ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ"

Από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζουμε και επαινούμε το ΤΕΕ για αυτή τη σημαντική ημερίδα, με ένα διαχρονικά  επίκαιρο θέμα.

Εισαγωγή

Σήμερα, ιδιαίτερα λόγω και της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρα μας, αλλά και όλες σχεδόν οι χώρες,  πέρα της συμφωνίας για μεγαλύτερο έλεγχο των αγορών (ιδιαίτερα του χρηματοπιστωτικού συστήματος)  συζητιέται έντονα το νέο αναπτυξιακό μοντέλο. Όλα σχεδόν τα κόμματα της χώρας, οι περισσότεροι κοινωνικοί φορείς, έγκυροι αρθρογράφοι και αναλυτές, αλλά και το ΠΑΣΟΚ με τη νέα «ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ» περί πράσινης ανάπτυξης, συμφωνούν σήμερα στην ανάγκη ενός άλλου οικονομικού μοντέλου.

Βεβαίως, τα Κόμματα που μας έχουν κυβερνήσει δεκαετίες τώρα υιοθετούν μία τέτοια αντίληψη «κατόπιν εορτής» και αφού τα  ίδια ανέχτηκαν ή προώθησαν την παραγωγική υποβάθμιση της χώρας. Έχουν βαρύτατες ευθύνες για την αποβιομηχάνιση της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει αυτή  την παραγωγική υποβάθμιση, ιδιαίτερα  της βιομηχανίας και  γεωργίας και έχει  θέσει επί τάπητος την ανάγκη νέου παραγωγικού αναπτυξιακού μοντέλου, μοντέλου δηλαδή που δεν θα στηρίζεται τόσο ετεροβαρώς στις υπηρεσίες και θα εξυπηρετεί τις κοινωνικές ανάγκες...


Στο Πρόγραμμά μας που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΣΥΝ μπορεί να διαβάσει κανείς το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον παραγωγικό τομέα της χώρας μας.  Ο τίτλος του σημείου 13 του Προγράμματος μας αναφέρει: «Για την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης - Για μια Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί».
  
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ