Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΕ ΣΩΣΕ ΜΑΣ... ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟΥΣ "ΙΚΕΤΕΣ" ΣΟΥ!

  "Άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι..". 
Καλωσορίζουμε τον προκαθήμενο της ορθόδοξης εκκλησίας, τον οικουμενικό πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ.κ Βαρθολομαίο,  επί τη ευκαιρία της επισκέψεως του στο περιβόλι της Παναγιάς, στο λίκνο της ορθοδόξου πίστεως, το Άγιον Όρος μας. 

Μαζί του καλωσορίζουμε στο δήμο Αριστοτέλη και τους μεταλλαγμένους , τους «νεοχριστιανούς» της περιοχής μας, ξέρετε αυτούς που πρώτοι από όλους πετροβολούν την εκκλησία και το Άγιον Όρος,  εξαιτίας της παροιμιώδους απέχθειας  και αποστροφής τους προς τα θεία και την ορθόδοξη παράδοση, οι οποίοι  βέβαια είναι τόσο  θρασύτατοι και ικανοί  να φορέσουν τα ενδύματα της για να χειραγωγήσουν την πίστη των  "πελατών" τους. Γιατί εκτός όλων των άλλων , είναι και υπέρμετρα υπερόπτες.

 Είναι οι ίδιοι, που πριν από 2,5 χρόνια εξευτέλιζαν  σε κάθε δυνατή η "τεχνητή" ευκαιρία την ιερότητα του τόπου, με αφορμή την «επιτακτική» και καθημερινής βάσης «επικαιροποίηση» των ανταλλαγών οικοπέδων της Ι.Μ Βατοπαιδίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

 Αποκορύφωμα βέβαια όλων αυτών , η  «συμβολική» εισβολή στις 8 Ιανουαρίου του 2009, των θηλέων στελεχών του Σύριζα και κάποιων επιφανών πλην όμως άθεων κυριών της περιοχής μας, υπό τη  «σκέπη» των ρυθμικών χειροκροτημάτων και επιφωνημάτων των αρρένων συνοδών τους,   που δεν έχασαν την ευκαιρία να αποθανατίσουν αυτή την κορυφαία στιγμή του «πολιτικού» τους βίου σε φωτογραφίες σαν και αυτή που βλέπετε.


Τώρα βέβαια αξιότιμε προκαθήμενε είναι πικρά μετανιωμένοι, όχι για λόγους πίστης βέβαια (προτιμούν να πέσει φωτιά να τους κάψει, για να δροσιστούν…), αλλά για λόγους «αναπτυξιακούς» της περιοχής, καθώς διαπίστωσαν εκ των υστέρων, πως έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία για να βάλουν για ακόμη μια φορά βαθιά το χέρι τους στο δοχείο με το μέλι...

Δώσε τους άφεση αμαρτιών όμως,  καθώς είναι μονίμως συνδεδεμένοι με το «ου γαρ οίδασι τι λέγουσι και τι ποιούσι», καθώς η πνευματική τους πυξίδα άγεται και φέρεται μεταξύ Γκέμπελς και Μακιαβέλι.


Τώρα που θα σε πλησιάσουν ντυμένοι με χαμόγελα και χρώματα του ράσου σου, για να ζητήσουν τη βοήθεια σου για το κακό που φέρνει στον τόπο μας η μεταλλευτική δραστηριότητα, επειδή εκτός από πατριάρχης της αγάπης είσαι γνωστός και για τα περιβαλλοντικά συναισθήματα, είναι καλό να γνωρίζεις, πως αυτή η βιομηχανική διαδικασία, ουδέποτε έβλαψε τον τόπο και τη φύση του. Το αντίθετο. Τον έθρεψε. Και θα τον στηρίξει πολύ περισσότερο τώρα, που η χώρα μας βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και η συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών της περιοχής, το χειμώνα, δεν έχει ούτε ένα εργαζόμενο!


Άλλωστε Παναγιότατε έχεις και εσύ ζωντανά παραδείγματα στη χώρα που ζεις και όπου κρατάς  αναμμένο το φάρο της ορθοδοξίας. Την Τουρκία, η οποία πέρασε από το σκόπελο του ΔΝΤ και αναπτύσσεται ραγδαία, χρησιμοποιώντας όλες τις πλουτοπαραγωγικές της δυνατότητες.

Πρόσφατα μάλιστα εγκαινιάστηκε το 8ο μεταλλείο χρυσού στη χώρα, 35 χλμ. έξω από τη  Σμύρνη στο efemcukuru, μια περιοχή , όπου το μεταλλείο είναι πνιγμένο στους αμπελώνες( δείτε εδώ).

Πρώτε επίσκοπε του Αγίου Όρους ανάλαβε δράση. Συγχώρεσε τους και νουθέτησε τους. Ο τόπος μας και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, υποφέρει χρόνια τώρα από τους τυχοδιωκτισμούς τους και τα τερτίπια τους. Ούτε εμείς βέβαια είμαστε αναμάρτητοι. Μπορεί και αυτή τη στιγμή να αμαρτάνουμε με τον τρόπο που περιγράφουμε την  «πράσινη» δράση των συντοπιτών μας. Συγχώρεσε και εμάς. Είμαστε όμως και εμείς άνθρωποι, που αγωνιζόμαστε από το δικό μας μετερίζι για να μείνει αυτή η κοινωνία όρθια και να μην περιπέσει στα σκοτεινά μονοπάτια της απόγνωσης  και της δυστυχίας, που οι μεταλλαγμένοι"ικέτες" σας πεισματικά επιδιώκουν.

Θα κλείσουμε αυτό το κείμενο υποδοχής σας με μια παραβολή του μακαριστού Αγιορείτη γέροντος Παισίου, η οποία νομίζουμε αξίζει να τύχει της προσοχής όλων υμών:

 
"Μου είπαν μερικοί ότι σκανδαλίζονται, γιατί βλέπουν πολλά στραβά στην Εκκλησία, και εγώ τους είπα:

-Αν ρωτήσεις μια μύγα: «έχει λουλούδια εδώ στην περιοχή;», θα πη: «δεν ξέρω. Εκεί κάτω στον λάκκο έχει κονσερβοκούτια, κοπριές, ακαθαρσίες», και θα σου αραδιάσει όλες τις βρωμιές στις οποίες πήγε.

Αν όμως ρωτήσεις μια μέλισσα: «είδες καμιά ακαθαρσία εδώ στην περιοχή;», θα σου πει: «ακαθαρσία; όχι, δεν είδα πουθενά. Εδώ ο τόπος είναι γεμάτος από ευωδιαστά λουλούδια» και θα σου αναφέρει ένα σωρό λουλούδια του κήπου, του αγρού κλπ.

Βλέπεις, η μύγα ξέρει μόνον που υπάρχουν σκουπίδια, ενώ η μέλισσα ξέρει πως εκεί πέρα είναι ένας κρίνος, πιο εκεί ένα ζουμπούλι...

 Όπως έχω καταλάβει, άλλοι άνθρωποι μοιάζουν με την μέλισσα και άλλοι με την μύγα. Αυτοί που μοιάζουν με την μύγα ψάχνουν σε κάθε περίπτωση να βρουν τι κακό υπάρχει και ασχολούνται μ' αυτό. Δεν βλέπουν πουθενά κανένα καλό. Αυτοί που μοιάζουν με την μέλισσα βρίσκουν παντού ό,τι καλό υπάρχει.

Ο βλαμμένος ο άνθρωπος βλαμμένα σκέφτεται, όλα τα παίρνει αριστερά, όλα τα βλέπει ανάποδα. Ενώ, όποιος έχει καλούς λογισμούς, ό,τι και να δη, ό,τι και να του πεις, θα βάλει καλό λογισμό.

{ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΛΟΓΟΙ Γ΄. σελ.27-28 }.