Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΣΤOΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ "ΕΚ ΒΑΘΕΩΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ" ΠΑΡΑ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ Β/Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ...

Με μεγάλη μας χαρά αναδημοσιεύουμε τα σχόλια που ακολουθούν και αφορούν την "εκ βαθέων εξομολόγηση" γνωστού παρά-οικολόγου της  Β/Α Χαλκιδικής  στο blog της Respentza. Δε γνωρίζουμε τον συντάκτη των διαδοχικών σχολίων, έτσι ώστε να του ζητήσουμε την άδεια, για την εν λόγω ανάρτηση. Ωστόσο προσυπογράφουμε τις απόψεις του και πιστεύουμε ότι αξίζουν να διαδοθούν ευρέως...


Ανώνυμος είπε...

    Στις 21 Οκτωβρίου 2011,


δηλαδή χτες, υπήρξε μια ιστορική στιγμή. Ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τόλης ανέλαβε να γράψει επώνυμα, την άποψη του στα blogs, χωρίς να χρειάζεται να κρυφτεί πίσω από την ανωνυμία της antigold.
    Για ακόμα μια φορά, ο φέρον στόφα ρήτορα, αγαπητός μας Τόλης, τα είπε έξω από τα δόντια... Αν συνεχίσει έτσι σε λίγο θα χρειάζεται και οδοντίατρο να του βολέψει την οδοντοστοιχία του.
    Πολύ ωραία μας τα περιέγραψε το ομορφόπαιδο της "περιβαλλοντικής ευαισθησίας", αλλά στρέβλωσε λίγο την αλήθεια και αυτό δεν τον τιμά καθόλου!!!
    Τη νύχτα λοιπόν της 14ης Δεκεμβρίου, οι εργαζόμενοι δεν εξαγριώθηκαν από την παρουσία των δημοτικών συμβούλων, αλλά από τη δικιά του και γι' αυτό τον χειροτόνησαν.
    Επίσης εξαγριώθηκαν από την στάση του τότε αντιδημάρχου, κυρίου Παύλου Τομέ, ο οποίος υπήρξε προσωπάρχης της ΑΕΧΕΠΛ. Να σου θυμίσω ότι ο συγκεκριμένος κύριος εναντιώθηκε στα σχέδια TVX, όταν η TVX αρνήθηκε να τον προσλάβει σε θέση διευθυντή με παχυλό μισθό.
    Τότε λοιπόν θυμήθηκε όλα τα περιβαλλοντικά εγκλήματα που έγιναν σε αυτό τον τόπο, μόνο που ξέχασε εσκεμμένα, πως και ο συγκεκριμένος υπήρξε αρωγός σε αυτά.

    Και εγώ με τη σειρά μου αναρωτιέμαι...

    Δεν είναι λόγος για να εξαγριώνεσαι, όταν ο περιβαλλοντικός και εργατικός εγκληματίας Παύλος Τομέ σηκώνει το δάχτυλο, και μιλά για περιβαλλοντικά εγκλήματα; (Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί).

    Επίσης, δεν είναι εξαγριωτικό οι γνωστοί οικολογικοί κύκλοι της Ιερισσού, (στους οποίους ανήκεις και εσύ για να τους τετραγωνίζεις),να δίνουνε στον "κύριο Παύλο" συγχωροχάρτι, απλά και μόνο επειδή άλλαξε στρατόπεδο; Άλλωστε είναι γνωστό στους οικολογικούς κύκλους πως "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα".

    Τέλος μπορείς να συμμεριστείς τον πόνο ενός οικογενειάρχη, ο οποίος έμεινε άνεργος εξαιτίας του γνωστού κύκλου, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, χωρίς να μπορεί να προσφέρει στην οικογένειά του μια αξιοπρεπή αλλαγή του έτους;

    Αν καταλάβεις όλα τα παραπάνω που σου ανέφερα, θα καταλάβεις και το λόγο που σε χειροτόνησαν οι εργαζόμενοι και γιατί τα έκαναν λαμπόγιαλο στο δημαρχείο εκείνο το βράδυ.

    ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΟΝΤΑΝ ΚΑΜΙΆ ΝΟΜΟΘΕΣΊΑ - ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΊΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΥΠΕΡΑΣΠΊΖΟΝΤΑΝ.

    Όσο για τα τσαμπουκαλέματα που ανέφερες...

    1) Πέτρες και ξύλο σε αστυνομικούς.
    2)Εγκλεισμό αστυνομικών σε παράγκες με τις ευλογίες του Μήτσιου βεβαίως βεβαίως.
    3)Καμμένα γεωτρύπανα.
    4) Παραπλανημένοι εργαζόμενοι, που το πρωί πήγαιναν στο εργοστάσιο για δουλειά, και το βράδυ φιλούσαν καραούλι στο φυλάκιο της Ολυμπιάδας.
    5) Απειλές σε εργαζόμενους της Ολυμπιάδας, που ήθελαν την επένδυση.
    6)Ξύλο και πέτρες σε λεωφορεία της εταιρίας, που μετέφεραν εργαζόμενους, κατά τη διέλευσή τους από τη Στρατωνίκη, με τις ευλογίες του Παύλου Τομέ. Το γεγονός αυτό γινόταν κατ' εξακολούθηση για πολλούς μήνες!
    7)Απειλές πως θα χυθεί αίμα αν προχωρήσει η επένδυση.

    Όλα αυτά είναι ΜΕΡΙΚΆ από τα κατορθώματά σου. Εσύ υπήρξες ηθικός αυτουργός και κεφαλή στο παρασκήνιο των γεγονότων... Αλλά, αυτά φυσικά δεν είναι βιαιοπραγίες στη δική σου διάλεκτο. Κατά τη δική σου διάλεκτο είναι... ΑΓΩΝΑΣ!!! LOL

    Και μιας και μιλάς για παραβίαση της νομοθεσίας. Πως γίνεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι ηθικός αυτουργός για το μπάχαλο που περιέγραψα παραπάνω, να κυκλοφορεί ελεύθερος, ενώ έχει καταδικαστεί για τα συγκεκριμένα γεγονότα, σε πεντέμισι χρόνια φυλάκιση;

    ΑΝ ΌΧΙ ΚΑΚΟΉΘΗΣ ΕΊΣΑΙ ΕΞ' ΟΡΙΣΜΟΎ ΎΠΟΠΤΟΣ.

    Ποιοι και πόσο πληρώνουν, ώστε να μην εκτελούνται δικαστικές αποφάσεις; Που μας το λες και με καμάρι ότι ο ένας γλύτωσε 15 χρόνια και ο άλλος μόλις πεντέμισι. Αλλά περισσότερο απ' όλα μου άρεσε το "μόλις" πεντέμισι! Σαν να λες ότι σου άξιζαν και περισσότερα...

    Μην μας κάνεις λοιπόν μαθήματα δικαιοσύνης, όταν εσύ ο ίδιος έμαθες να την παρακάμπτεις... όπως είπε και κάποιος σοφός:

    Αν θες να αλλάξεις τον κόσμο - ξεκίνα από τον εαυτό σου.

    ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΊΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΊ Ο ΝΌΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ, ΠΡΈΠΕΙ ΠΡΏΤΑ ΑΠ' ΌΛΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΊ ΓΙΑ ΕΣΈΝΑ!!!

    22 Οκτωβρίου 2011 12:35 μ.μ.
Ανώνυμος είπε...

    Συνέχεια


    Επιστρέφοντας όμως στα γεγονότα, εκείνο το βράδυ μετά το Βατερλό του δημοτικού συμβουλίου, ο πολυαγαπημένος σου Μιχάλης Βλαχόπουλος, βγήκε στο εξαγριωμένο πλήθος και έλεγε πως έχουν όλα τα δίκια οι εργαζόμενοι, για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά και πως έκαναν καλά που σε χειροτόνησαν... Μην του κρατάς όμως κακία, ο άνθρωπος είδε πολλούς ψήφους συγκεντρωμένους στο προαύλιο και άρχισαν να του τρέχουν τα σάλια, για την ανερχόμενη καριέρα του ως δήμαρχος!!!
    Αφού τερματίστηκε άδοξα η θητεία Φλωρίνη και ανήλθε ο Μιχαλάκης, εσύ γυρνούσες από χωριό σε χωριό, δείχνοντας "οικολογικά" βίντεο για να του ξεκλέψεις καμιά ψήφο, και υπενθυμίζοντας σε όλους, πόσο κακός δήμαρχος είναι, επειδή επιτρέπει την υπάρχουσα μεταλλευτική δραστηριότητα...
    Ξαφνικά μια μέρα, ολόκληρη η κοινή γνώμη, θαύμασε τη στροφή 180 μοιρών που έκανες. Εγκατέλειψες τον Ευθυμίου και το σκληρό "όχι σε όλα" και τάχτηκες υπέρ της υπάρχουσας μεταλλευτικής δραστηριότητας, στο πλευρό του ανθρώπου, που κάποτε τον πολεμούσες και σε πολεμούσε!!!

    ΑΝ ΑΥΤΌ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΚΩΛΟΤΟΎΜΠΑ, ΤΌΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΏΣ ΕΊΝΑΙ;

    Όσο για τον Βλαχόπουλο - τι να πω. Πρώτα χρησιμοποίησε την βοήθεια του Πάχτα (ο οποίος όλος τυχαίος παρέκαμψε και τον Λαμπράκη), για να βγει δήμαρχος. Στη συνέχεια φρόντισε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως δήμαρχος, κυριολεκτικά να θάψει όλα αυτά τα νομοθετήματα του Πάχτα που προ ανέφερες, για επτά ολόκληρα χρόνια (όσο διαρκούσε η θητεία του) επειδή:

    1) Είχε υποχρέωση στον Πάχτα.
    2) Διασφάλιζαν την απρόσκοπτη λειτουργία της Ελληνικός Χρυσός.
    3) Επειδή μπορούσε να βολέψει δικούς του ψηφοφόρους, στο εργοστάσιο και να έχει την πίτα με το μέρος του.
    4) Όπως και να το κάνουμε 6,5 εκατομμύρια σε επτά χρόνια είναι καλό deal για δημόσια έργα!!!

    Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση είναι πως εσύ όλα αυτά τα γνωρίζεις, αλλά κάνεις πλέον τουμπεκί ψιλοκομμένο, επειδή ανήκεις στον συνδυασμό του.

    Συνοψίζοντας... Από τον Ευθυμίου και το ΌΧΙ, στον Βλαχόπουλο και το εν μέρη ΝΑΙ... Άντε, σου εύχομαι και στον Πάχτα και στο ΝΑΙ σε όλα.

    Φτάνοντας λοιπόν στο σήμερα και παρακολουθώντας την ιστορική σου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, (μαζί με τις υπέροχες πανοραμικές σου φωτογραφίες από γνωστό ελικόπτερο) μπορώ να πω τα εξής:

    1) Πάψε να βαυκαλίζεσαι πως είσαι ο τοπικός μας σωτήρας, επειδή δεν είσαι τίποτα παραπάνω από τοπικός διαπλεκόμενος! Όπως όλοι οι άλλοι, αλλάζουν στρατόπεδα και αυτορυθμίζονται, για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων, έτσι και εσύ προσαρμόζεσαι ωσάν τον χαμαιλέοντα, προβάλλοντας τον εαυτό σου άλλοτε σαν θύτη και άλλοτε σαν θύμα!!!
    2) Ο ορυκτός πλούτος όπως είπες είναι δικός μας. Ταυτόχρονα όμως και κάτω από τη γη μας είναι και τελείως άχρηστος!
    3) Μην ξεχνάς πως μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης, σε έχει πλέον και εσένα γραμμένο, όπως έχεις και εσύ τους κρατικούς νόμους, όντας μέλος της άλλης τάσης όπως προανέφερες. Επίσης την περιβαλλοντική σου ευαισθησία την έδειξες κατά την πτώχευση της TVX, που για ένα χρόνο μετά, δεν έκανες ούτε μία κίνηση, ώστε να εξασφαλισθούν τα όξινα από τον Μάδεμ Λάκκο, η χαβούζα της Ολυμπιάδας και γενικότερα η περιβαλλοντική αποκατάσταση. Άλλωστε δεν ήταν δική σου δουλειά πλέον. Ηταν δουλειά της πολιτείας και του Πάχτα. Δουλειά σου ήταν να πτωχεύσει η TVX και να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι!!! Έκαστος εφ ω ετάχθη.

    Αυτά τα ολίγα είχα να σου πω!

    Έτσι, για να θυμούνται οι παλιοί - και να μαθαίνουν οι νεότεροι!!!