Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ

το "σαφάρι" του Αλέξη Τσίπρα...
Το κείμενο που ακολουθεί είναι η απάντηση των πολιτών του Αριστοτέλη, σε έναν χειραγωγημένο – σχολιαστή της αναρτήσεως, που αφορούσε τη  "ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ"(δείτε εδώ) και δημοσιεύθηκε στις 13/10/2011 στη Ρεσπέντζα. Το δημοσιεύουμε και στο blog μας γιατί η απάντηση αυτή δίνει το στίγμα των θέσεων και των αρχών της πρωτοβουλίας μας.



 "...Αγαπητέ φίλε    14 Οκτωβρίου 2011 9:43 π.μ.

 Δίκην της άγριας ομορφιάς του διαδικτυακού διαλόγου θα μας επιτρέψεις , να δώσουμε κάποιες απαντήσεις στο σχόλιο σου.




1.Μάλλον ή ήττον ο Αλέξης κρύφτηκε πίσω από λέξεις…, χωματόδρομους… και  αστυνομικούς  απέναντι στο πλειοψηφικό  κομμάτι της κοινωνίας, που σε πείσμα των χαλεπών καιρών  έχει αναλάβει την υπεράσπιση στο δικαίωμα για σταθερή και ασφαλισμένη εργασία.

Η ρητορική σου δεν του παρέχει καμία  δικαιολογία ,για το ότι απέφυγε να συναντήσει τους εργαζόμενους και τους εκλεγμένους εκπροσώπους της κοινωνίας. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή την κίνηση του, θα τη μετανιώσει αργά η γρήγορα, αν δεν έχει ήδη μετανιώσει, γιατί ένας επαγγελματίας και δη της πολιτικής, δε μπορεί να προχωρήσει με αγκυλώσεις, περιφρόνηση και εμπάθεια απέναντι στο λαό. Από αυτόν ζει ή τουλάχιστον ζούσε… και αυτός ο λαός θα του υπενθυμίσει τη στάση του με τη ψήφο του. 


Εκτός αν ο κ.Τσίπρας ποντάρει στις ψήφους των δέντρων… και των ολίγων πλέον και συνάμα αντικοινωνικών μελών της συντεταγμένης καταστροφολογίας της Β/Α Χαλκιδικής. Το αν μπήκαμε στη διαδικασία να τον συγκρίνουμε δε φταίμε εμείς αλλά ο ίδιος και πιθανόν οι φοβισμένοι, από τη θέαση  μας εντόπιοι σύμβουλοι του, που τον ανάγκασαν να κάνει «σαφάρι» στη Χαλκιδικιώτικη ενδοχώρα,  συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης… Οι συνειρμοί είναι αναπόφευκτοι με την πεπατημένη που ακολουθούν πλέον , κυβερνητικοί αξιωματούχοι και βουλευτές. 


2. Δεν προσκυνάμε κανέναν και τίποτα. Άλλοι ενώ δεν είχαν αυτό το όνομα, τελικά το απέκτησαν , συνοδεία της"θείας χάριτος"...

3. Απο τη μια μας τιμάει το γεγονός ότι συγκρίνεις το λόγο που αναπτύσσουμε με το δημοσιογραφικό, όμως μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια… Έχουν δει τα μάτια μας από την πλευρά σας, πράγματα και «θαύματα», που μόνο κομματικοί ή δημοσιογραφικοί οργανισμοί, μπορούν να υποστηρίξουν.

Αλίμονο κάνετε τη δουλειά σας, που δεν είναι άλλη από την αδιάλειπτη τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας. Εμείς όμως ποτέ δεν σας χαρακτηρίσαμε ντουγάνια. Κάτι που αν μη τι άλλο, δείχνει για πολλοστή φορά την υπεροψία και την αλαζονεία σας.  Αντιθέτως εμείς έχουμε εκθειάσει το υψηλό μορφωτικό σας επίπεδο, το οποίο δυστυχώς, κατά τη γνώμη μας, καίγεται στο βωμό της «φαντασιακής» όξινης απορροής και των κυανιούχων τελμάτων, που κολυμπάτε ολημερίς και ολονυχτίς.

Κάποιες φορές βέβαια ξεφύγαμε και εμείς σε χαρακτηρισμούς, όμως πιστεύουμε πως και ο Ιώβ να ζούσε στις μέρες μας, θα τον βγάζατε από τα ρούχα του, με τις εμμονικές ανακρίβειες σας. 

Το blog μας από την άλλη το δημιούργησε το έλλειμμα  σωστής και αντικειμενικής πληροφόρησης και η ανάγκη για τη διατύπωση άρθρων  με πληροφορίες και στοιχεία, που θα ενημερώνουν τους πολίτες του δήμου μας με ψυχραιμία και επιστημονική τεκμηρίωση, απέναντι στον ξύλινο , παρακμιακό και τρομολαγνικό σας λόγο, αλλά και την «επικοινωνιακή» εικόνα  της στείρας άρνησης σας. Δυστυχώς έχετε πωρωθεί τόσο πολύ, που αρνείστε να συνειδητοποιήσετε, ότι σε αυτό τον τόπο δεν είστε μόνο εσείς. 

Υπάρχουν και πολλοί άλλοι με μόρφωση και καλλιέργεια, που βλέπουν το ζήτημα της μεταλλευτικής επένδυσης, από τη δημιουργική και αναπτυξιακή του πλευρά. Ο λόγος δεν έχει να κάνει με τα λεφτά, που τον τελευταίο καιρό, αποτελεί τη μόνιμή και επαναλαμβανόμενη επωδό  σας, αλλά με το σύνολο της κοινωνίας και τις θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν.


 Όσο και αν δεν θέλετε να ακούγεται η συγκεκριμένη επένδυση, αποτελεί τη μια και μοναδική επένδυση σε μια διαλυμένη αναπτυξιακά χώρα, που ψάχνει το δρόμο της επανεκκίνησης της οικονομίας της με το φανάρι. Και εσείς το μόνο που κάνετε είναι να δημιουργείτε συνθήκες χρονοκαθυστέρησης, οι οποίες μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε τώρα, λόγω του δογματισμού, που σας διέπει, αλλά δεν ωφελήσουν ούτε εσάς σε βάθος χρόνου. Πιθανώς να μην το έχετε ζήσει και μακάρι να μην το ζήσετε ποτέ. Το άδειο στομάχι όμως είναι πολύ κακός σύμβουλος… 
 

4. Τώρα σε ότι αφορά την έκφραση σου για «απουσίες από εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες» θέλουμε να πιστεύουμε ότι σου ξέφυγε εν τη ρύμη του "αγανακτισμένου" λόγου σου. Καθώς η παρούσα θέση που κρατάς απέναντι στους αγώνες των εργαζομένων και των ανέργων της περιοχής, δείχνει ότι όλα αυτά για σένα αποτελούν «ανάμνηση παλιά…, κίτρινο γράμμα στο συρτάρι…». Αν μη τι άλλο  εκτίθεσαι… Όσον αφορά τα περί «ντροπής του Στρατωνίου» και εδώ ξέφυγες. Ρίχνεις το επίπεδο έτσι... και θα σε παρακαλούσαμε να μην επαναληφθεί…

5. Η αργία όπως ξέρεις είναι «η μήτηρ πάσης κακίας». Για αυτό το λόγο τρέχουμε… για να προλάβουμε τις διαρκώς επιδεινούμενες καταστάσεις. Σίγουρα το μεταλλείο και τα κοιτάσματα δεν πρόκειται να φύγουν από τη θέση τους, υπάρχει όμως ο κίνδυνος να φύγει ο κόσμος λόγω της αναδουλειάς. Σίγουρα εσένα δε σε ενδιαφέρει η αποψίλωση της τόπου μας από ζώσες ψυχές. Η δική μας η προσέγγιση είναι πιο ανθρωποκεντρική και ειλικρινά δεν θα μας ενδιαφέρει με ποιο πολιτικό μοντέλο θα βρει ο κόσμος δουλειά, μέσα σε πλαίσια εργασιακής ειρήνης και κοινωνικής ενότητας. Αρκεί να βρει. Και μάλιστα το ταχύτερο δυνατόν.

Οι ουτοπικές σου προσεγγίσεις( Μπορεί να τόν βγάλουμε
    μεθαύριο εμείς με μιά Σοσιαλιστική
    Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας. Όχι δέν θα έχουμε εσάς προισταμένους θα είστε όμως εργαζόμενοι . Ω χρόνοι , ω καιροί. Θά το αγοράσουμε πάλι το μεταλλείο 11 Εκατομμύρια δραχμές.Καί θα κάνουμε γλέντια στίς πλατείες)
 στο τελείωμα του σχολίου σου, είναι σίγουρα βιωματικές, πλην όμως άκρως θεωρητικές και δυστυχώς ανεφάρμοστες, όπως έχει αποδειχθεί από την ιστορία και την πραγματικότητα που ζούμε…


Και πάλι σε ευχαριστούμε για τα λίγα… καλά σου λόγια. Και που είσαι; Περιμένουμε και από εσάς επιτέλους, ένα άρθρο υψηλού επιπέδου! Είναι βέβαιον πως μπορείτε , αρκεί να απαλλαγείτε από την ανεδαφική σας επιχειρηματολογία.