Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ...

"Φόβος απο ποιούς; Τους αιρετούς; Τους εργαζόμενους;"
Τη στιγμή που γράφονται τούτες οι γραμμές,  ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ «ξεναγείται»  στην ενδοχώρα της Χαλκιδικής, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης….!!!

Δεν ξέρουμε τι ώθησε το νεαρό ηγέτη της ριζοσπαστικής αριστεράς, να βάλει στο δρομολόγιο του προς την Ιερισσό, τα Πλανά και το Γομάτι, έχοντας στο πλευρό του αστυνομικές δυνάμεις, που θα επιθυμούσε σε καθημερινή βάση ο κάθε κυβερνητικός αξιωματούχος, ακόμη και κυβερνητικοί βουλευτές!!!
Εμείς ξέραμε ότι θα ερχόταν στην Ιερισσό μέσω της Ολυμπιάδας. Για αυτό το λόγο αιρετοί εκπρόσωποι του δήμου μας και παράλληλα μέλη της επιτροπής της πρωτοβουλίας Πολιτών του Αριστοτέλη, όπως επίσης και εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων της Ελληνικός Χρυσός, τον περίμεναν για να του επιδώσουν το ψήφισμα των 10 ερωτήσεων, το οποίο είναι βέβαιον, ότι εάν επιχειρούσε να το απαντήσει μέχρι να φτάσει στην Ιερισσό, ή θα ανέβαλε την προγραμματισμένη ομιλία του, η για να μην απογοητεύσει το αυστηρά επιλεγμένο ακροατήριο του, θα έσκιζε αυτά που του έγραψαν οι συνεργάτες του, για να μιλήσει από στήθους και ο ΜΑΡΞ ΒΟΗΘΟΣ…Απόλυτα προβλέψιμος όμως και όχι επαναστατικός,  καινοτόμος και κυρίως ανοικτός στο λαό, όπως του αρέσει να παρουσιάζεται, επέλεξε τον εύκολο δρόμο… κάνοντας βέβαια και μερικά χιλιόμετρα παραπάνω… και από άλλο δρόμο,  για να πάει να μιλήσει κατευθείαν  στους ψηφοφόρους- χειροκροτητές του, που (όπως μάθαμε δεν ήταν πάνω από 200 άτομα, και αφού πρώτα ήπιε και κάμποσο καφέ μέχρι να συγκεντρωθούν…)  δεν  θα του συγχωρούσαν να εντάξει στο λόγο του και τα ζητήματα  της δημοκρατικής πλειοψηφίας του δήμου Αριστοτέλη.

Ίσως βέβαια αυτά τα γιγαντιαία «σλάλομ» να αποτελούν τη νέα πολιτική γραμμή της συγκεκριμένης παράταξης, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες γονυκλισίες σε θεσμούς που μέχρι πρότινος αποφεύγονταν από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφεύγει ο διάολος το λιβάνι. Αλίμονο! Και ο καιρός έχει γυρίσματα, πόσο μάλλον τα κόμματα στον καιρό του ΔΝΤ…Σίγουρα από τη μια πλευρά, η επιτροπή της πρωτοβουλίας πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη και οι εκπρόσωποι των μεταλλωρύχων  δεν θα γονάτιζαν μπροστά του, ούτε θα του φιλούσαν το χέρι, όπως έκαναν επίλεκτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στον οικουμενικό πατριάρχη στην Ιερισσό, πριν από μία εβδομάδα, ούτε βέβαια από την άλλη θα τον έτρωγαν…


Θα του έθεταν τα εναγώνια ερωτήματα τους, όπως πχ.  ποια είναι η αντιπρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάπτυξη της μαραζωμένης Β/Α Χαλκιδικής ή ποιο είναι το κατάλληλο επενδυτικό σχήμα για το ΣΥΡΙΖΑ, για να αναλάβει τις τύχες της πολυμεταλλευτικής εξόρυξης και κατεργασίας. Εκτός βέβαια από τα 10 εξόχως σημαντικά ερωτήματα που είχαν θέσει στο ψήφισμά τους.Ας είναι… Ίσως ο νέος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, να νιώθει ανέτοιμος ακόμη, για να έρθει αντιμέτωπος με τόσο σοβαρά ζητήματα, όπως αυτά της επιβίωσης και της ανέχειας του λαού της Β/Α Χαλκιδικής…Αφήνει πίσω του όμως κάποιες εντυπώσεις, που δύσκολα θα ξεχαστούν, καθώς ο τρόπος διαφυγής του, θύμισε πολύ έντονα τα όσα κάνουν υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης, για να ξεφύγουν από τη μήνη και την οργή του κόσμου. Να κάνει τα ίδια και ένας ηγέτης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, νομίζουμε ότι είναι πολύ τραβηγμένο… Δεν του κρατάμε κακία. Ανθρώπινα τα λάθη. Επειδή όμως ξέρουμε ότι όταν δεν κρύβεται…, έχει την αίσθηση του χιούμορ, τον αποχαιρετούμε  με το εξής σύνθημα:

 


ΠΡΟΕΔΡΕ, ΠΡΟΕΔΡΕ, ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΕΛΑ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ (…ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΩΣΤΟ…!!!)