Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΠΩΣ ΠΑΡΘΗΚΕ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.Θ. ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΣΤΗ Β/Α ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ;

"Λειτουργοί της δικαιοσύνης σπάστε τα κομματικά δεσμά "
Τα στελέχη και τα μέλη της γκρούπας της διακίνησης του οικο-φασισμού και της οικο-τρομοκρατίας, που δρουν στην περιοχή μας, είχαν μάθει για όσα «ακτιβιστικά» δρώμενα παράγει  η βιομηχανία της χειραγώγησης και της παραπλάνησης τους, να μην «ενοχλούνται» και να μην κριτικάρονται από κανέναν. Παλιά…Last year, που λένε και οι αγγλοσάξονες.



Παρά τις επιθέσεις και τις «συστάσεις», που δέχεται το blog από τους ενοχλημένους ντόπιους οίκο-φασίστες μας, η αποκάλυψη των αντιδημοκρατικών και τυχοδιωκτικών μεθόδων που χρησιμοποιούν για να φιμώσουν τις φωνές αγανάκτησης αλλά και για να ρίξουν στάχτη στα μάτια της κοινωνίας μας, για εμάς είναι μονόδρομος χωρίς επιστροφή. Έχουμε κουραστεί να μας προσάπτουν πράγματα, τα οποία οι ίδιοι εφαρμόζουν δίχως καμία ηθική αναστολή, καθώς για αυτούς ότι ορίζουν «οικολογικό» είναι ηθικό και νόμιμο παράλληλα. Το εάν είναι όντως έτσι θα το κρίνετε εσείς οι αναγνώστες μας .


Έχουμε πάρα πολλές φορές γράψει από αυτό το blog για τις ανώμαλες συνθήκες που επικράτησαν στην «κατασκευή» των γνωμοδοτήσεων της Ο.Ε. του ΤΕΕ/ΤΚΜ και του συμβουλίου  περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. «Γνώμες» που στα χέρια των «φίλων» του περιβάλλοντος, έχουν μετατραπεί σε «ευαγγελικά» κείμενα, ανεξαρτήτως αν τα γνήσια ευαγγελικά κείμενα είναι πρόθυμοι να τα ρίξουν στην πυρά… με πρόσχημα την αδυναμία εύρεσης καύσιμης ύλης για τις κρύες νύκτες του χειμώνα…


Τώρα έχουν το θράσος να κρύβονται πίσω από μία δήθεν «ισχυρή» απόφαση του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης για προσφυγή στο ΣτΕ, σε βάρος της έγκρισης της ΑΕΠΟ της Ελληνικός Χρυσός, όταν αυτή η απόφαση πάρθηκε  υπό καθεστώς απίστευτης ψυχολογικής πίεσης και βίας, όπου τα αδιάσειστα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα, που συνοδεύουν τη Α.Ε.Π.Ο., δεν ελήφθησαν ούτε κατ’ ελάχιστο υπόψη, εξαιτίας  αυτών των συνθηκών «ζούγκλας», που επικράτησαν.


Γνωρίζει αλήθεια η κοινωνία και οι πολίτες της Β/Α Χαλκιδικής ότι  στις 6 Οκτωβρίου και στην τρίωρης διάρκειας συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου τα μέλη του δέχονταν συνεχώς και αδιάλειπτα, ύβρεις και απειλές από παριστάμενα πρόσωπα που πρόσκεινται στις δυνάμεις της αριστεράς και της «προόδου» και στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, όπου οι επιεικέστερες εκφράσεις σε βάρος τους ήταν «φασίστες» και «προδότες», που δεν έχουν «οικολογική συνείδηση», για να έχουμε αυτό το «εμφατικό», κατά τα άλλα, 14 υπέρ- 10 κατά;   


Ας το μάθει και αυτό όπως και όλα τα άλλα που έχουμε αποκαλύψει από αυτό το blog για τους τρόπους με τους οποίους παίρνονται οι αποφάσεις που κόβονται και ράβονται στα μέτρα των «εφαρμοστών» της «ελεύθερης βούλησης και διακίνησης απόψεων και ιδεών».


Βέβαια  αυτές οι μέθοδοι «άμεσης δημοκρατίας», όπως αρέσκονται να χαρακτηρίζουν , χωρίς να ντρέπονται, δυστυχώς  έχουν γίνει συνήθεια και μέσα στο χάος που επικρατεί στη χώρα, οι εκμαυλιστές της δημοκρατίας, τις παρουσιάζουν ως «πολιτική» πράξη ευθύνης. Το δυστύχημα είναι, πως σε αυτή τη «μαύρη» επιθεώρηση, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν και «υπηρέτες-λειτουργοί» της δικαιοσύνης, οι οποίοι προτάσσουν τις κομματικές τους υποχρεώσεις, αλλοιώνοντας και νοθεύοντας τον πραγματικό ρόλο που καλούνται να παίξουν μέσα στην κοινωνία. 


Αυτή η «καταναγκαστική» συνήθεια δεν μπορεί να στερήσει το δικαίωμα σε μια ευνομούμενη χώρα, τους πολίτες και τις θεσμοθετημένες αρχές ενός τόπου να ζητήσουν την αναψηλάφηση μιας απόφασης, όταν έρχονται σε γνώση τους οι συνθήκες βίας και νοθείας που επικράτησαν κατά την «θεμελίωση» της. 


Τώρα βέβαια έρχονται εκ των υστέρων οι χειραγωγητές να μας ζητήσουν και τα ρέστα, ζητώντας δήθεν την άδεια του δικηγορικού συλλόγου να παραστούν στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης, όταν εν γνώσει τους και εν αγνοία μας, συνέβησαν τα όσα ντροπιαστικά συνέβησαν στη συνεδρίαση της 6ης Οκτωβρίου από τους εντεταλμένα όργανα τους.

Ο κατήφορός τους δεν έχει σταματημό, καθώς μαθαίνοντας τη δυναμική παρουσία των αρχών του δήμου, κατοίκων του και εργαζομένων στα μεταλλεία, μεθόδευσαν και την αναβολή της  συνεδρίασης της Πέμπτης με το ανεκδοτολογικού χαρακτήρα αιτιολογικό ότι έπαιζε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, γεγονός που καθιστούσε απαγορευτική την παρουσία αρκετών μελών του δ.σ.!!! 


Αυτό όμως που είναι εξοργιστικό είναι και ο τρόπος που το προεξόφλησαν μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, με το αμίμητο ότι «το θέμα θα συζητηθεί αν δεν προκύψει τεχνητή έλλειψη απαρτίας», ενώ δεν παραλείπουν να δώσουν και το γεωγραφικό στίγμα της συνεδρίασης, μη τυχόν και δεν προσέλθουν «αυτοβούλως», οι δυνάμεις καταστολής της δημοκρατίας, τα γνωστά σε όλους μας μπαχαλάκια. http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=175779812508235&id=100002286538456


Από ποιόν να προκύψει η «τεχνητή» έλλειψη απαρτίας, από αυτόν που θέλει να γίνει η συνεδρίαση για να πέσει άπλετο φως στις μεσαιωνικές συνθήκες σκοταδισμού, που επικράτησαν κατά την πρώτη συνεδρίαση, ή από αυτούς που έφεραν τα πράγματα εκεί που ήθελαν;  Η απάντηση είναι  αυτονόητη για όποιον βλέπει τα πράγματα χωρίς παρωπίδες.


Το γεγονός ότι τα πλοκάμια της χειραγώγησης των κατοίκων του δήμου, έφτασαν στο σημείο να εμπλέκουν ένα δικηγορικό σύλλογο που δεν έχει καμία σχέση με τη Χαλκιδική και φυσικά γνώση της μεταλλευτικής δραστηριότητας έχει και αυτό την εξήγηση του.


1.   Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο ήταν ο ίδιος σύλλογος με  πρόεδρο, γνωστό και μη εξαιρετέο στέλεχος της αριστεράς και της «προόδου», ο οποίος διοργάνωσε ενημερωτική ημερίδα για τα μεταλλεία, με τις γνωστές φωνές κατά της μεταλλευτικής, όπου δεν είχαν την ευθιξία να καλέσουν κανένα γνώστη του ζητήματος, μόνο δογματικούς αρνητές του
http://stratoniki.wordpress.com/2011/01/25/1107/

2.   Στην παρούσα φάση ο δικηγορικός σύλλογος καλείται να παίξει τον επικοινωνιακό ρόλο του δυναμικού συμμάχου… των αρνητών της χειραγώγησης και της παραπλάνησης, βγάζοντας τους βέβαια και από το δήθεν «οικονομικό αδιέξοδο», που βρέθηκαν θέλοντας να προσφύγουν στο ΣτΕ, όπως αφήνουν να εννοηθεί, έπειτα και από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις, που έχουμε θέσει κατά καιρούς, για τον πακτωλό χρημάτων, που ρίχνονται για την κατασκευή των πυροτεχνημάτων τους, που χρησιμοποιούν ως εφέ στη μαύρη προπαγάνδα τους.

 Επειδή όλα αυτά τα χρόνια απευθύνονταν σε αδαής και ανεκτικούς, εξακολουθούν να πιστεύουν, ότι η κοινωνία τρώει σανό. Θέλουν δηλαδή να μας πείσουν, ότι τα χρήματα που δίνονται, από τη μεριά τους, για την παραγωγή χαλκευμένων βίντεο μικρού μήκους… και οι παραγγελίες χιλιάδων μαύρων σημαιών και δεκάδων πανό, κάθε τρείς και λίγο είναι λιγότερα, σε καιρούς οικονομικής κρίσης, από μια προσφυγή στο ΣτΕ.

Παρακαλούμε το δικηγορικό σύλλογο Θεσσαλονίκης και τα μέλη του, να βρίσκονται στις θέσεις τους, την  Πέμπτη 3 Νοεμβρίου  (παρά το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Ιρλανδία…), όχι για πολλούς λόγους, αλλά για τον εξής ένα: Για την αποκατάσταση της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη μεταλλεία και τα οφέλη που προσφέρει και θα συνεχίζει να προσφέρει στην μαστίζουσα από την απραξία, τη μιζέρια και την προπαγάνδα, κοινωνία της Β/Α Χαλκιδικής. Μια κοινωνία που υποφέρει στην κυριολεξία από την παραφροσύνη που έχει κυριεύσει τους επαγγελματίες χειραγωγητές της. Σας υπενθυμίζουμε μάλιστα πως οι αιρετοί εκπρόσωποι του δήμου μας στα Μαδεμοχώρια, τα οποία εφάπτονται και ζουν απο τη μακραίωνη μεταλλευτική δραστηριότητα, πέτυχαν ποσοστά εκλογής απο 60% και άνω στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010.