Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ; Ν.Δ. Ή ΣΥΡΙΖΑ; (email)


Πόσο περισσότερο να μπερδευτεί κάποιος;

Στο γνωστό στη Χαλκιδική blog Respentza αναρτήθηκε κείμενο του «πασίγνωστου» φορέα «οικολογικής» (κακο)διαχείρισης της περιοχής antigold, με τις γνωστές θέσεις του κατά της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή. Τα ίδια οικονομικά στοιχεία, η γνωστή ιστορία, τα γνωστά «σκάνδαλα», ο ίδιος «πόνος» για το καημένο το Ελληνικό Δημόσιο, η γνωστή παραφιλολογία, στην οποία εσχάτως εμπλέχθηκε και το Κατάρ, το κυάνιο έλειπε μόνο αυτή τη φορά, δεν πειράζει, έχω ελπίδες για το επόμενο κείμενο, μη ξεχνιόμαστε!


Καμία έκπληξη μέχρις εδώ! Αυτή τη φορά όμως, ακριβώς επειδή διάβαζα τα ίδια και τα ίδια, χιλιοειπωμένα από τους γνωστούς οικο-σωτήρες, εσχάτως δε και εθνο-σωτήρες, σενάρια, υποψιάστηκα, ότι κάτι άλλο συμβαίνει, «έκανα κλικ» στην υπογράφουσα «πηγή» και μπήκα στο ίδιο το antigold.

Να η έκπληξη! Το κείμενο ήταν αναδημοσίευση άρθρου της κ. Σοφίας Βούλτεψη!!!!!, στην «Ελεύθερη Ζώνη» http://www.elzoni.gr/html/ent/111/ent.14111.asp, υπογεγραμμένο με την ιδιότητά της, της Δημοσιογράφου!

Τι σύμπτωση απόψεων! Τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται τελικά! Ακριβώς οι ίδιες απόψεις, εκφρασμένες με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με την ίδια φρασεολογία, την ίδια σειρά, όλα ίδια, σαν να τα έγραψε ο γνωστός για το συγγραφικό του έργο, ηγέτης των «οικολόγων» της Χαλκιδικής, χρόνια αντιμαχόμενος την προκοπή του τόπου του και εν μέρει υπαίτιος των καθυστερήσεων στην επένδυση των μεταλλείων, άρα εν μέρει υπαίτιος της συνεχιζόμενης ανεργίας και ανέχειας μέρους των συντοπιτών του. Όποιος ανατρέξει σε παλαιότερα κείμενα του προαναφερθέντος αντιμεταλλευτικού blog, δε χρειάζεται να διαβάσει το «άρθρο» της κ. Σοφίας Βούλτεψη, στο οποίο προστέθηκαν μερικά στοιχεία πρόσφατων επενδυτικών ιστοριών, έτσι για «ξεκάρφωμα».

Ως δημοσιογράφος έκανε έρευνα η κ. Βούλτεψη; Ως πολιτικός πήγε στην περιοχή, μίλησε με κατοίκους, ή μόνο κάποια τηλεφωνήματα και e-mails ανταλλάχτηκαν; Τι πρεμούρα ξαφνικά να στηριχτούν τα «οικολογικά»;;;;; συμφέροντα του antigold; Συμπλέει η κ. Βούλτεψη μ’ αυτά τα «οικολογικά»;;;;; συμφέροντα;

Και το κόμμα της Ν.Δ., στο οποίο ανήκει η κ. Βούλτεψη τι λέει; Στηρίζει αυτόν τον νεο-αποκτηθέντα προσανατολισμό της πρώην βουλευτού του; Στηρίζει την αποβιομηχάνιση της χώρας και την έλλειψη ΔΟΥΛΕΙΑΣ για τους πολίτες της; Δηλώνει κι αυτό αδυναμία επιβολής περιβαλλοντικών ελέγχων στις επιχειρήσεις και υποθάλπει την περαιτέρω αποβιομηχάνιση της χώρας μας; Σ’ αυτούς τους καιρούς;

Προσωπικά, κ. Βούλτεψη, δεν μου «καίγεται καρφάκι» για τον ιδιοκτήτη μιας επιχείρησης, για τους τρόπους απόκτησης μιας επιχείρησης, για το αν έχασε λεφτά το Ελληνικό Δημόσιο ή το πόσα θα κερδίσει! Προσωπικά, με νοιάζει να είναι ανθηρή μια επιχείρηση, να έχει λεφτά και να κάνει προσλήψεις. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ! Να βρει δουλειά ο κόσμος, που εσείς οι πολιτικοί με τα παιχνίδια σας, τον έχετε καταρρακώσει, τον έχετε στείλει στην ανεργία και στην κατάθλιψη...

Αν οι θέσεις που έχετε ως πολιτικός, είναι ίδιες με αυτές που έχετε ως δημοσιογράφος, θα πρότεινα να σκεφτείτε τη μεταγραφή σας στον ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα βρείτε πρόσφορο έδαφος καλλιέργειας και ανάπτυξης τέτοιων απόψεων. Απόψεων καθυστέρησης της ανάπτυξης, απόψεων καθυστέρησης της ευημερίας των πολιτών. Εκεί δε, δεν θα ανησυχείτε για το αν αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με τις θέσεις του κόμματός σας.

Εκεί, αν θα είστε πάλι υποψήφια βουλευτής, θα ανησυχείτε μόνο για τις προσδοκώμενες ψήφους σας! Που δεν θα είναι και τόσο πολλές!!

Αναγνώστρια