Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΗΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗΣ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΛΟΥ


Μηλέοι, Χαλκιδικιώτες, Κιλκισιώτες, Εβρίτες, Έλληνες...Ξυπνήστε!!!
To Δημοτικό Συμβούλιο Mήλου, σε συνεδρίασή του την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, με την υπ’ αρ.297/2011 απόφασή του εξέδωσε Ψήφισμα εκφράζοντας την αγανάκτηση της...
Μηλέικης κοινωνίας για το διασυρμό του νησιού μας από συγκεκριμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Με δεδομένο ότι η Υγεία και το Περιβάλλον αποτελούν αδιαπραγμάτευτη για εμάς προτεραιότητα,


ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ


- Το συστηματικό και αδικαιολόγητο διασυρμό της εικόνας του νησιού μας, που στηρίζει την οικονομία του στην ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη, και συγκεκριμένα στον τουρισμό και στην εξορυκτική δραστηριότητα.


- Την...
άστοχη και αναιτιολόγητη απόφαση του Υπουργού Υγείας για διεξαγωγή επιδημιολογικής μελέτης για δήθεν πρόβλημα υγείας, που προέκυψε από μια επιστημονικά διάτρητη «Έκθεση Προόδου αρχικής φάσης μελετών».


ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ


- Δεν τίθεται θέμα δημόσιας υγείας για τους κατοίκους του νησιού μας, σύμφωνα με την επιστημονική άποψη των ιατρών της Μήλου.


- Δεν ανεχόμαστε άλλο την δυσφήμιση του νησιού μας από κέντρα εκτός Μήλου που εξυπηρετούν άγνωστα με μας συμφέροντα.


- Η Μήλος είναι ένας ευλογημένος τόπος. Χάρη στον τουρισμό και την βιομηχανία έχει μηδενική ανεργία μέσα στην κρίση που περνά η πατρίδα μας. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ευημερία του τόπου μας και το μέλλον των παιδιών μας.


- Επιφυλασσόμαστε με κάθε νόμιμο δικαίωμα μας να ζητήσουμε αποζημίωση για την ζημία που έχει επιφέρει στη Μήλο, η ανεύθυνη δημοσιογραφία από όποιον και αν ασκείται.


ΑΠΑΙTOYME


- Την αποκατάσταση της φήμης της Μήλου. Να σταματήσει αυτό το όργιο φημών και δημοσιευμάτων από αυτόκλητους «σωτήρες», ξένους με την πραγματικότητα του νησιού μας.


Την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας με την άμεση αναβάθμιση και στελέχωση του Κέντρου Υγείας Μήλου με γιατρούς ειδικότητας, που επανειλημμένα έχουμε ζητήσει χωρίς ανταπόκριση, αντί για την έκδοση αναιτιολόγητων υγειονομικών διατάξεων που εκδίδονται «ερήμην» μας.

Αναδημοσίευση απο το www.tro-ma-ktiko.blogspot.com


ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Κάλλιο αργά παρά ποτέ...! Αυτό είναι το σχόλιο μας για την αντίδραση του Δήμου της Μήλου, στην "καμπάνια" αποδόμησης της εξορυκτικής δραστηριότητας στο νησί των Κυκλάδων. Πολλές φορές έχουμε επισημάνει απο αυτό το blog  και θα συνεχίσουμε να το λέμε, μέχρι παρεξηγήσεως..., ότι για την κατάσταση που έφτασε η οικονομία της χώρας, μεγάλη ευθύνη έχουμε όλοι εμείς που υιοθετήσαμε άκριτα τiς δήθεν "οικολογικές" κορώνες, ενώ στην πραγματικότητα εκκολάπταμε φίδια κολοβά, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως αυτός ο τόπος θα πέσει σαν ώριμο φρούτο στα χέρια ξένων κεφαλαιούχων, που θα αντιμετωπίζουν τον Έλληνα εργαζόμενο σαν Ινδό και τα πλούτη της χώρας σαν τσιφλίκι τους, ενώ οι "φιλοοικολογούντες", θα παίζουν το ρόλο των πρόθυμων διαμεσολαβητών για εύρεση εργασίας .... Έλληνες ξυπνήστε και περιφρονήστε τους αυτόκλητους σωτήρες, τους εχθρούς εντός των πυλών...