Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΔΕΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ..., ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΦΕΤΖΟΠΟΥΛΟ... ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΗ ΜΙΣΣΙΟ;;

Απάντηση: Κανείς τους δεν έχει σε εκτίμηση τους οικολόγους...
Οι πιο ευαίσθητοι χαρακτήρες συγκλονίστηκαν. Οι πιο σκληροί χαρακτήρες σίγουρα προβληματίστηκαν. Το σίγουρο είναι ότι οι χθεσινές εικόνες από τη «λαϊκή αγορά» της Πλατείας Συντάγματος στην Αθήνα, με χιλιάδες ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά για να πάρουν δωρεάν τα οπωροκηπευτικά προϊόντα των παραγωγών της Θήβας, μας ταξίδεψαν σε εικόνες της κατοχικής Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης. Εικόνες που τις βλέπαμε μέσω φωτογραφικών αρχείων του ΄40. Να όμως που επαναλαμβάνονται, δυστυχώς. Οι μεγαλύτεροι για 2η φορά, ενώ εμείς οι νεότεροι για 1η φορά, σίγουρα όμως όχι και τελευταία...




Οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι, ως φαίνεται θα πρέπει να μακαρίζουν την αγαθή του τύχη, καθώς για να φτάσουν στο σημείο, οι αγρότες της Βοιωτίας, να χαρίσουν 17 τόνους(!!!) τρόφιμα μέσα σε 4 μόλις ώρες, μεσολάβησαν οι κατηγορίες των οικολογικών οργανώσεων της περιοχής, οι οποίες καταγγέλλουν, ότι τα εν λόγω προϊόντα είναι ακατάλληλα, προς βρώση, καθώς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες οργανώσεις, έχουν μολυνθεί από βαρέα μέταλλα, που έχουν εισχωρήσει στον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.


Οι αγρότες από την πλευρά τους, οι οποίοι απειλούνται με οικονομικό αφανισμό, εξαιτίας αυτών των κατηγοριών, υποστηρίζουν πως διαθέτουν όλα τα πιστοποιητικά από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης, που πιστοποιούν την άριστη ποιότητα των συγκεκριμένων προϊόντων. (Δείτε εδώ)


Δεν είμαστε από την περιοχή και δε γνωρίζουμε πως έχουν ακριβώς τα πράγματα. Αυτό όμως που ξέρουμε πολύ καλά λόγω προσωπικών εμπειριών, από τη δράση και την αντίληψη,  των «οικολογούντων», της Β/Α Χαλκιδικής, ότι η παρουσία τους, αντί να ενώνει διχάζει και πολλές φορές καταδικάζει αναπτυξιακές προοπτικές και επαγγελματικές κατηγορίες, σε όλη τη χώρα. Ενώ αυτοί  βρίσκονται πάντα στο απυρόβλητο. Αυτοί έχουν πάντα δίκιο. Αυτοί γνωρίζουν όλες τις επιστημονικές παραμέτρους που συνοδεύουν την παραγωγή ενός λάχανου, μέχρι την κατασκευή ενός πυρηνικού αντιδραστήρα... Δεν κάνουν ποτέ λάθος. Έχουν πάντα το δίκαιο με το μέρος τους, είτε κάνοντας ακτιβισμό…, είτε σκορπώντας το φόβο και τον τρόμο στις λαϊκές μάζες…


Εσχάτως διαπιστώνουμε ότι αυτός ο «αγώνας» ανταμείβεται (!!!) και μάλιστα αρκετά καλά. Δε γνωρίζουμε αν ακούσατε ή διαβάσατε τις λίστες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο εσωτερικών, όπου το πολιτικό σύστημα της χώρας τροφοδότησε τον εαυτό του, με 700 εκατομμύρια ευρώ, ήτοι 250 δισεκατομμύρια δραχμές, μέσα σε 10 χρόνια….!!!


Πέρα από το ευτραφές «καρκίνωμα», των μεγάλων κομμάτων και των συνοδοιπόρων τους…, μήπως προσέξατε πόσα χρήματα αποκόμισαν ΜΑΖΙ τα φιλοπεριβαλλοντικά-ακτιβιστικά κόμματα του πολιτικού μας συστήματος( ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγοι Πράσινοι), μέσα σε 11 χρόνια; Περίπου 53 εκατομμύρια ευρώ(Δείτε εδώ)


Καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό…, πιστεύουμε να συμφωνείτε. Ίσως έτσι δίνεται και μια λογική εξήγηση, γιατί, ενώ η κοινωνία δοκιμάζεται τόσο σκληρά από την οικονομική ύφεση, το «οικολογικό κίνημα» παραμένει δυνατό επικοινωνιακά… Γιατί κάποιοι χωρίς να εργάζονται, συμμετέχουν πάντα σε «δράσεις και κινητοποιήσεις» με όλα τα αξεσουάρ (μαύρες σημαίες, πανό, αφίσες, ημερίδες, βίντεο, blog). Γιατί κάποιοι έχουν φτάσει στο σημείο να παρατήσουν τις επιχειρήσεις τους… και να αφοσιωθούν με όλες τους τις δυνάμεις στον… συστηματικό «αγώνα», αποβιομηχάνισης της χώρας. 


Μάλιστα το κόμμα των οικολόγων-πρασίνων, από το 2009 μέχρι το 2011, πήρε κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ από την περίφημη κρατική επιχορήγηση, για να μπορεί να ασκεί... καλύτερη κριτική και πιο δυναμικές παρεμβάσεις, που σηματοδοτούν αρχικά την ποινικοποίηση και στη συνέχεια την εξαφάνιση παραγωγικών τάξεων της χώρας, όπως π.χ. οι αγρότες της Θήβας.


Παρά την άνεση όμως που τους παρέχει το σύστημα, που «κριτικάρουν», φαίνεται πως δε λείπουν και διχόνοιες ανάμεσα τους. Διχόνοιες που μάλλον έχουν να κάνουν με την ιδεολογική μετάλλαξη, που παρατηρούν κάποια μέλη τους. Αίσθηση προκάλεσαν οι πρόσφατές καταγγελίες του γνωστού ηθοποιού Αντώνη Καφετζόπουλου και μέχρι πρότινος στελέχους των οικολόγων-πρασίνων, ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς υποστηρίξε, ότι το μυαλό των ηγετικών στελεχών των οικολόγων-πρασίνων, είναι μονίμως «απασχολημένο» με τη διανομή της παχυλής κρατικής επιχορήγησης. 


Δεν είμαστε θαυμαστές του γνωστού ηθοποιού. Κρατάμε τις αποστάσεις μας από αυτά που λέει και υποστηρίζει, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία, από το υπουργείο Εσωτερικών, οι δηλώσεις αυτές, όπως και οι πρόσφατες δηλώσεις του πολύ γνωστού συγγραφέα, διανοούμενου και αγωνιστή της Αριστεράς Χρόνη Μίσσιου, «κατά της συστημικής οικολογίας, που δεν συμβαδίζει με τον ανθρωποκεντρισμό» όπως είπε, λένε κάτι πολύ ηχηρό... (Δείτε εδώ)


Λένε πως, 


ΑΛΛΟ ΤΟ ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΙΝΑΙ…