Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ" ΕΝΑΝΤΙΟΝ GREENPEACE ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ

Τελειώνει η "πράσινη" μπογιά τους...
Επίθεση στη Greenpeace για τη θέση που έχει λάβει σχετικά με τη χρήση του λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή εξαπέλυσε το σωματείο εργαζομένων της ΔΕΗ “Σπάρτακος”.

Ο «Σπάρτακος» κάνει λόγο για αμφιβόλου επιστημονικότητας πορίσματα της ΜΚΟ και για επιχείρηση αποπροσανατολισμού σχετικά με τις επιπτώσεις της λιγνιτοπαραγωγής.

Αναλυτικότερα, ο “Σπάρτακος” αναφέρει τα εξής:

«Την ώρα που η ελληνική κοινωνία και οικονομία δοκιμάζονται από τα πρωτοφανή μέτρα λιτότητας, η Greenpeace αποκαλύπτει ότι η χρήση λιγνίτη στην ηλεκτροπαραγωγή, μόνο για το 2009 προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από 500 συμπολιτών μας και επιβάρυνε την εθνική οικονομία έως και 3,9 δις €, δηλαδή έως και 362 € ανά πολίτη».

Με την καταχώρηση αυτή στην ιστοσελίδα της, η Greenpeace πριν από μερικές μέρες ξεκίνησε μια ακόμα επίθεση στον λιγνίτη, παρουσιάζοντας μελέτη υπό τον βαρύγδουπο τίτλο «Οι 7 πληγές της Ελλάδας».

Στολίζοντας το κείμενό της με θανάτους, πληγές, αποκαλύψεις και οικονομικά ποσά, προσπαθεί απεγνωσμένα –και πάλι- να μας πείσει ότι «ο λιγνίτης σκοτώνει».

Απαιτεί μάλιστα από την ελληνική κυβέρνηση ουκ ολίγα, ενώ δεν διστάζει να ¨προειδοποιήσει¨ ότι «επενδύσεις σε νέες και υπάρχουσες λιγνιτικές μονάδες θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε ένα μονοπάτι με καταστροφικές επιπτώσεις για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την εθνική οικονομία, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του αιώνα».

Αλατοπιπερώνοντας το δημοσίευμά της με διάφορα κοινωνικοοικονομικά σχόλια που στοχεύουν στο να αγγίξουν τις ευαίσθητες χορδές των αναγνωστών, η οργάνωση (η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν για την επιστημονικότητα των «μελετών» που ανακοινώνει) το μόνο που μπορεί να καταφέρει είναι να κερδίσει τις εντυπώσεις, να αποπροσανατολίσει και να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση μέσα από αυθαίρετους συσχετισμούς και αμφίβολα στοιχεία”.

Αναδημοσίευση από το www.econews.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Το συγκεκριμένο άρθρο θα μπορούσε να είναι από το προσεχές μέλλον, καθώς είναι βέβαιο, πως οι "αυτόκλητοι σωτήρες", η παρέα των συγκοινωνούντων δοχείων δηλαδή: "Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων", Greenpeace, Οικολόγοι Πράσινοι και άλλες οίκο-συλλογικότητες, θα επιχειρήσουν και πάλι να κάνουν το άσπρο- μαύρο, για να αποπροσανατολίσουν την τοπική κοινωνία σε βάρος της εξελισσόμενης διαδικασίας επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Β/Α Χαλκιδική.

Το ευτύχημα είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες ξυπνούν και παίρνουν αποστάσεις από τα ανυπόστατα μυθεύματα τους, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν και αυτά από την πλευρά τους, για να μπει φρένο στην ανάπτυξη της χώρας. Ενώ την ίδια ώρα στην Ευρώπη ζεσταίνει όλο και περισσότερο η κουβέντα για τις ιδεοληπτικές υπερβολές των "οικολογούντων"... (Διαβάστε εδώ)

Άλλες κοινωνίες  αφυπνίζονται με πιο γρήγορους και άλλες με πιο αργούς ρυθμούς... Είναι λογικό καθώς η πλύση εγκεφάλου που υποστήκαμε όλοι ανεξαιρέτως από τους κρατικοδίαιτους "περιβαλλοντιστές" απαιτεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα για να στεγνώσει... 

Το δυστύχημα είναι ότι η ελληνική οικονομία και η κοινωνία έχουν ήδη στεγνώσει, με αποτέλεσμα τώρα να ξεκινάμε από το σημείο μηδέν. Ας είναι... Καλή αρχή σε όλους μας...