Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ Ο ΟΜΟΤ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΘ Σ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Ο κ.Δημητριάδης (στη μέση) σε εκδήλωση κατά της μεταλλείας

«Να πάνε να γ...θούνε αυτοί και τα μεταλλευτικά τους τόξα...»  

Μετά τις απειλές για πιθανές απώλειες ανθρωπίνων ζωών, από τον κ.Λάζαρο Τόσκα στην «Καθημερινή», μας ήρθαν και οι ερωτικές προτροπές... από τον κ. Σαράντη Δημητριάδη

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κ.Σαράντης Δημητριάδης είναι ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας του ΑΠΘ και θερμός υποστηρικτής της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας. Ένας επιστήμονας που  συμπεριφέρεται αφοριστικά και δογματικά απέναντι στη μεταλλευτική δραστηριότητα, όταν την ίδια ώρα δείχνει ανενημέρωτος, επάνω στα βασικά στοιχεία που αφορούν την εγκατάσταση μεταλλουργίας στο Μαντέμ Λάκκο, αλλά και τη σύσταση του μεταλλευτικού κοιτάσματος στην περιοχή. Ο οποίος επίσης είχαμε διαπιστώσει σε παλαιότερες τοποθετήσεις του, ότι κρίνει τη ΜΠΕ του έργου, χωρίς να την έχει διαβάσει καν...(Δείτε εδώ και εδώ).



Η προτροπή για ερωτική συνουσία σε προστακτικό ύφος..., διατυπώθηκε από τον ίδιο, σε σχόλιο του, κάτω από ανάρτηση του «Παρατηρητηρίου...», που αφορούσε τις εκτιμήσεις Καναδικής εταιρείας για σοβαρά κοιτάσματα χαλκού και χρυσού στην Ελληνοσκοπιανή Μεθόριο. (Δείτε εδώ)

Ο κ. Δημητριάδης όμως στην συνέχεια του σχολίου του, κάνει μια αναγωγή του χθες με το σήμερα, που όπως και να το κάνουμε προκαλεί ερωτηματικά... Λέει λοιπόν: «Οι Τούρκοι μας φορολογούσαν έστω και βαρειά. Αυτοί θέλουν να μας πάρουν τα πάντα. Και την ψυχή μαζί...»

Τι θέλει να μας πει ο κ.Δημητριάδης μέσα από αυτό τον παραλληλισμό; Ότι κατά τη διάρκεια των 400 ετών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, η ζωή των Ελλήνων ήταν καλύτερη; Ή ήταν προτιμότερες από τον ίδιο οι σφαγές, οι λεηλασίες, τα παιδομαζώματα και τα κρυφά σχολειά κατά την περίοδο αυτή, εώς ότου καταλήξουμε στο «συνωστισμό» της Σμύρνης; Δηλαδή αυτά δεν έκαναν κανένα κακό σε εκείνες τις γενιές Ελλήνων; Κακό κάνει η εκμετάλλευση των ορυκτών μας και η δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, για να καταπολεμηθεί η μάστιγα, που βασανίζει τις τωρινές γενιές Ελλήνων; Τόσο οθωμανολάγνο και ανεργολάγνο δεν το περιμέναμε τον κ.καθηγητή.

Σχεδόν ένα μήνα πριν, ανήμερα την 25η Μαρτίου, αυτός και οι φίλοι του ξεσήκωναν τον κόσμο με αφορμή την επανάσταση του 1821. (Δείτε εδώ)Την οποία συνέδεαν με τη δική τους «επανάσταση»... Με αυτή του την τοποθέτηση ο κ.Δημητριάδης, μήπως τελικά συμμερίζεται την άποψη που έχει ακουστεί κατά καιρούς ότι κάποιοι «άπλυτοι και ξυπόλητοι χάλασαν την υπέροχη συνύπαρξη δύο λαών»;;; 

Γιατί μέσα σε όλα τα τραγελαφικά που ζούμε, από την πλευρά των δήθεν «αγωνιστών του περιβάλλοντος», σε κάθε επίσημη αργία του Ελληνικού κράτους, μεθοδεύονται από τους ίδιους και τους «πρόθυμους» υποτακτικούς τους, «δράσεις» και επεισόδια, που στρέφονται  σε βάρος των εργαζομένων, των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής και της ανάπτυξης του τόπου.

 «Δράσεις» οποίες τις φέρνουν στα μέτρα τους και «κολλούν» τα ανάλογα συνθήματα, ανάλογα με την αργία. Άλλη συνθηματολογία την 25η Μαρτίου. Άλλη τώρα για την Πρωτομαγιά. (Δείτε εδώ) Σίγουρα άλλη και για την 28η Οκτωβρίου...

Νιώθουμε βέβαιοι πως κάτι άλλο κρύβεται, πίσω όλα αυτά. Τα βασικά στελέχη των οικολογούντων δείχνουν σαν να περνούν «εξετάσεις». Δεν ξέρουμε που και σε ποιόν ή ποιους, προς το παρόν. Θα το μάθουμε όμως.... Και εσείς μαζί μας φίλοι αναγνώστες.

               


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απ' οτι καταλαβαίνω διβάζωντας τακτικά το μπλογκ, οι περισσότεροι είναι κατά των μεταλλείων :) Καλό αυτό. μια φωνή υπεράσπισης δεν έχεις βγάλει (πέραν της εταιρίας κ της δικής σου -που δεν ξέρω τι σχέση έχεις με αυτήν).

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη προφανώς βρίσκεσαι σε άλλη ανάρτηση μας... και εκεί αναφέρεται το σχόλιο σου, καθώς σε αυτήν την αναρτηση έχουμε να κάνουμε με τις προτροπές του κ.Δημητριάδη, την ανεργολαγνεία και την τουρκολαγνία του.

Σε ότι αφορά το σχόλιο σου, πρέπει να ξέρεις πως εμείς δεν κοιτάμε μόνο ποιοί είναι υπέρ και κατά της ανάπτυξης στον τόπο μας. Αλλά κυρίως το τι λένε...

Σε ευχαριστούμε για το σχόλιο σου

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να προσθεσω απαντηση στον κ. καθηγητα. Δεν χριαζετε να κριβει η admin του παρατηρητηριου τον χαρτη.
ο κ. Τζεφερης στο Ελληνικος ορυκτος πλουτος μας εχει δειξει ολον τον πλουτο της Ελλαδος. δεν μας "πονηρευει" το παρατηρητηριο.
στην σελιδα του European goldfiel ειναι αναρτημενος ο χαρτης εδω και χρονια. Μαλλον σας ξεφηγε κ. Δημητριαδη.....και οχι μονο αυτο.
Ευα