Κυριακή 29 Απριλίου 2012

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΗ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΚΗ

Διαβάσαμε στη Ρεσπέντζα την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στη Χαλκιδική για το ζήτημα της επέκτασης της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο Αριστοτέλη. 

Και αυτοί με τη σειρά τους δεν μπορούν να κρύψουν τις επιρροές, που κουβαλούν, από την προπαγανδιστική ρητορική του «Παρατηρητηρίου...»

Η διαφορά που εντοπίζουμε είναι ότι στο κείμενο των θέσεων τους υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυτοκριτική. Ασχέτως αν δείχνουν, ότι η αυτοκριτική τους είναι άγνωστη λέξη. 

Λένε οι ίδιοι πως η «... προεκλογική δήλωση μόνο της αντίθεσης στην επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων είναι κενό γράμμα...»

Συμφωνούμε απόλυτα. Είναι κενό γράμμα τέτοιου είδους και ύφους τοποθετήσεις, καθώς ενώ γράφονται από ανθρώπους, δεν λαμβάνονται καθόλου υπόψη καθόλου υπόψη οι νέοι συσχετισμοί, που ζει η κοινωνία των ανθρώπων.

 Μια κοινωνία βουτηγμένη στο κενό. Σε απόγνωση χωρίς εναλλακτικές. Κάθε μέρα αυτοκτονεί κόσμος και οι σχηματισμοί της νέας αριστεράς (συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ) καίνε στην κυριολεξία «το κοινωνικό δάσος για το δέντρο»..., χωρίς να δίνουν μια συγκεκριμένη πρόταση για το πως θα βγει η κοινωνία από το τέλμα της. Πέρα από θεωρίες, που κανένας δεν εξηγεί, πως υλοποιούνται πρακτικά.

Τέλος, εκεί που προσπαθούμε να ξεχάσουμε την απρέπεια και την ασέβεια, που επέδειξε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους εργαζομένους των μεταλλείων και τους αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου μας, στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, μας έριξαν αλάτι στην πληγή... Μας θύμισαν τον ερχομό του δις στην περιοχή και ειδικότερα στην Ιερισσό.

Και πως να ξεχαστεί η τελευταία του επίσκεψη..., όταν μετέτρεψε τον ερχομό του στην Ιερισσό, σε σαφάρι μέσα από χωματόδρομους, για να αποφύγει τους μεταλλωρύχους...(Δείτε εδώ)

Καλή επιτυχία «εργατοπατέρες»...