Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κ. ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΄ΡΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ...

"Κ. Τρεμόπουλε κάντε και μια επίσκεψη στα μεταλλεία"
Δεν μας προξενεί καμία εντύπωση, η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι οικολόγοι-πράσινοι για την απόφαση των πρυτανικών αρχών του ΑΠΘ. Άλλωστε πρώτοι απ’ όλους δώσαμε την πραγματική ερμηνεία και διάσταση αυτής της απόφασης. 

Πρόκειται για μια απόφαση – δεκανίκι, που θα ενσωματωθεί στις κουτσές προσφυγές, που έχουν καταθέσει στο ΣτΕ, «οι ιεροκήρυκες της καταστροφής του περιβάλλοντος»

Μια απόφαση - ανακύκλωση των γνωστών πορισμάτων ΤΕΕ/ΤΚΜ και του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, την οποία έρχονται να εκμεταλλευτούν πολιτικά και οι οικολόγοι –πράσινοι..., καθώς υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος!


Όσοι δεν το γνωρίζουν, καλό είναι να ξέρουν, πως ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος, από την εκλογική περιφέρεια της Α΄Θεσσαλονίκης «μετακομίζει» εκλογικά στην περιφέρεια της Χαλκιδικής. Ως φαίνεται στη Θεσσαλονίκη ο  υπάρχον συνωστισμός και τα λίγα κουκιά που βγαίνουν για τους οικολόγους δεν φτάνουν για την εγχώρια βουλευτική καριέρα, που επιθυμεί ο ίδιος, μετά την ευρωπαϊκή... 

Ο ίδιος μαθαίνουμε πως κατεβαίνει με υψηλές βλέψεις στη Χαλκιδική, καθώς θεωρεί πως έχει κάνει έργο, έστω και «εξ αποστάσεως». Πρωτοστατεί, όπως λέει χρόνια σε δράσεις ενάντια στη μεταλλευτική δραστηριότητα, στην οικοπεδοποίηση των καμμένων εκτάσεων της Κασσάνδρας και στην τσιμεντοποίηση του Πόρτο Καρράς και του Σάνη.

Σε ότι αφορά εμάς και το κομμάτι της μεταλλευτικής δραστηριότητας στο δήμο μας, περιμένουμε να επισκεφθεί την περιοχή μας και τα μεταλλεία. Να δει από κοντά κατοίκους και εργαζόμενους στα Μαδεμοχώρια και να μην αρκεστεί στα όσα του μεταφέρουν. 

Την τελευταία φορά που είχε έρθει, ήταν στις 13 Φεβρουαρίου του 2010 στο Στρατώνι και είχε αφήσει τις χειρότερες εντυπώσεις στους κατοίκους του. Τρείς μέρες  μετά τη φοβερή θεομηνία, που έπληξε την περιοχή και ενώ ο κόσμος είχε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια,  με τις ζημιές που είχε πάθει το χωριό και οι περιουσίες τους, πήγε να τους πει, ότι η λάσπη που πατούσαν τότε «περιείχε κυάνιο» (!!!) . Ενδεικτικό της αδιαφορίας του για τον ανθρώπινο πόνο...; Τι να πούμε τώρα...; Βέβαια 3 μήνες μετά το πόρισμα καθηγητών του ΑΠΘ, διέψευσε τον ισχυρισμό του. (Δείτε εδώ)

Ελπίζουμε κάτι να έχει αλλάξει μέσα του από τότε και να αντιμετωπίσει με περισσότερο σεβασμό τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Περιμένουμε να κάνει περιοδεία στα Μαδεμοχώρια μαζί με τον κ. Τριανταφυλλίδη. Θέλουμε πολύ να τους ακούσουμε από κοντά και να συζητήσουμε μαζί τους. Καθώς διαπιστώνουμε τελευταία, να δημιουργείτε μια τάση που θέλει την οριστική διακοπή της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη ΒΑ Χαλκιδική. Αυτή είναι εν τέλει η δική τους «αναπτυξιακή-αειφορική πρόταση», που θα οδηγήσει στις λίστες της ανεργίας 630 εργαζόμενους ; Για να δούμε τι θα ακούσουμε... Αν φυσικά μας τιμήσουν με την παρουσία τους...