Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Η ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ "ΙΕΡΟΚΗΡΥΚΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ"

Οι "προστάτες" της διαβούλευσης επί τω έργω...
Κυκλοφορεί από χθες στο διαδίκτυο, η απάντηση που δίνει η γ.γραμματέας του ΥΠΕΚΑ, κ. Μαργαρίτα Καραβασίλη, στο ρασοφόρο, που με προηγούμενη ανοιχτή επιστολή του, καταγγέλει το Υπουργείο και τη διεύθυνση επιθεωρητών για την αδειοδότηση, που έδωσαν στην εταιρεία "Ελληνικός Χρυσός", για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στις Σκουριές, ενώ επίσης την "εγκαλεί" για την απουσία διαβούλευσης επί του θέματος..

Η κ. Καραβασίλη στην τρισέλιδη απάντηση της, κάνει μια καταγραφή του χρονικού των έγκρισης της ΜΠΕ της εταιρείας αλλά και της διαβούλευσης, που οι γνωστοί κύκλοι της στείρας άρνησης δεν επέτρεψαν να γίνει πότε μέσα σε  δημοκρατικές συνθήκες.


Το "δημοκρατικό μενού" τους, περιελάμβανε
και αυγά... στα τζάμια, της Νομαρχίας
Οι φωτογραφίες που αποτύπωσαν τις συνθήκες, που επικράτησαν έξω από το κτίριο της τότε Νομαρχίας Χαλκιδικής και νυν Αντιπεριφέρειας, είναι αδιάψευστος μάρτυς. (Δείτε εδώ)

Τα πεταμένα αυγά στα παράθυρα του χώρου συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όπως και οι συγκεντρωθέντες με τις μαύρες σημαίες και τον τηλεβόα, όλοι θυμόμαστε πως δεν άφησαν, να διεξαχθεί με ομαλότητα, η συζήτηση για το θέμα.

 Όχι μόνο εκεί αλλά και σε άλλες περιπτώσεις (πχ  Ιερισσός- Μ.Παναγία κλπ.  Ιανουάριος -Φεβρουάριος 2011).

 Βέβαια η σπέκουλα δίνει και παίρνει με αφορμή την τοποθέτηση της κ. Καραβασίλη για τη διαβούλευση, που όπως λέει χαρακτηριστικά: "δεν πραγματοποιήθηκε η δημόσια διαβούλευση, που αν και την επιχειρήσαμε ματαιώθηκε, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ενημέρωση και διάλογος ώστε να εξασφαλισθεί η αναγκαία κοινωνική συναίνεση". (Αναφέρεται στις προσπάθειες, που έκανε του δύο πρώτους μήνες του 2011)

Ο γνωστός προπαγανδιστικός μηχανισμός του "Παρατηρητηρίου..." και οι παπαγάλοι του, πιάνονται από αυτή τη φράση της κ. Καραβασίλη και λησμονούν επιλεκτικά τις ευθύνες που έχουν μέχρι και σήμερα για την τακτική πόλωσης και χειραγώγησης, που εφαρμόζουν απέναντι στην κοινωνία.     

Για όσους δε θυμούνται, αφορμή για τη συγκεκριμένη ανταλλαγή ανοικτών επιστολών, αποτέλεσε η θλιβερή ενέδρα, που στήθηκε σε βάρος 11 εργαζομένων, που φυλάσσουν τους εργοταξιακούς χώρους στις Σκουριές, στις 20 Απριλίου.

Μια ενέδρα, που οδήγησε στα κρατητήρια του Α.Τ. Αρναίας και στο εδώλιο του κατηγορουμένου τους 11 εργαζομένους. Τελικά οι εργαζόμενοι αθωώθηκαν, έπειτα από μια ακροαματική διαδικασία, που κράτησε 6 ολόκληρες ώρες.(Δείτε  εδώ και εδώ)