Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ 700 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ"


"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Χαλκιδικής αφουγκραζόμενοι το κλίμα έντονης ανησυχίας, που επικρατεί στις τάξεις των εργαζομένων των Μεταλλείων Κασσάνδρας, έπειτα από την προσωρινή διαταγή του προέδρου του 5ου τμήματος του ΣτΕ, για διακοπή όλων υλοτομικών εργασιών της Εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, δηλώνουμε τα εξής:

Α) Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να παρέμβουμε, ή να επηρεάσουμε το θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, όμως στεκόμαστε στο πλευρό των 700 εργαζομένων και των 3 σωματείων τους, που πασχίζουν όχι μόνο για τη διατήρηση των υπαρχόντων θέσεων εργασίας, αλλά και την αύξηση τους στα αριθμητικά επίπεδα, που απορρέουν από τις σχετικές δεσμεύσεις της αδειοδοτημένης εταιρείας προς την πολιτεία.


Β) Είμαστε θετικοί απέναντι σε κάθε επενδυτική πρωτοβουλία, που προσφέρει ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, οικονομική και κοινωνική πρόοδο στους κατοίκους της Χαλκιδικής και έσοδα στα ταμεία του δημοσίου. Οχιά βέβαια χωρίς προϋποθέσεις . Οι έννοιες όπως διαφύλαξη και η προστασία του περιβάλλοντος, είναι για μας αδιαπραγμάτευτες και πρέπει να έχουν διαρκή ισχύ και ελεγκτική καταγραφή σ’ οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα.

Γ) Σεβόμαστε και κατανοούμε απόλυτα τις ανησυχίες και τις ενστάσεις μερίδας κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του επενδυτικού σχεδίου της Ελληνικός Χρυσός. Δεν μπορούμε όμως να κατανοήσουμε όσους «επενδύουν» στην προκαταβολική καταδίκη αυτής της επενδυτικής κίνησης. Σε τέτοιους καιρούς μάλιστα, όπου η κλιμακούμενη άνοδος των δεικτών ανεργίας, έχει παραλύσει τον κοινωνικό ιστό της χώρας και απειλεί με οριστική εξαφάνιση τη μεσαία και την εργατική τάξη της Ελληνικής Κοινωνίας.
Δ) Οι απόψεις μας απηχούν των θέσεων του προέδρου του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην προεκλογική ομιλία που έδωσε στην πλατεία Επιμελητηρίου, στον Πολύγυρο στις 3 Ιουνίου. Θα επαναλάβουμε ένα μικρό απόσπασμα απ’αυτές: «Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος. Μόνο οι επιχειρήσεις που θα διασφαλίσουν τους περιβαλλοντολογικούς όρους θα πάρουν άδεια. Εδώ είναι Ελλάδα! Δεν είμαστε Γκάνα να σκορπίζουμε καρκίνο στους εργαζόμενους και τους πολίτες». 

Ορισμένοι βιάστηκαν και έδωσαν τις δικές τους ερμηνείες, τοποθετώντας την συγκεκριμένη επένδυση σ’ αυτές που είτε δεν έχουν άδεια, είτε δεν εκπληρώνουν τους περιβαλλοντικούς όρους, κατά την άποψη τους.

Εμείς σε τέτοια παιχνίδια μικροπολιτικού τυχοδιωκτισμού δε θα εμπλακούμε. Στηρίζουμε το ιερό δικαίωμα 700 συνανθρώπων μας στην εργασία, αλλά τονίζουμε προς κατεύθυνση, πως θα μας βρει απέναντι της η συγκεκριμένη εταιρεία, αν αποπειραθεί να παρεκκλίνει στα όσα έχει δεσμευτεί στο πλαίσιο της τήρησης των περιβαλλοντικών όρων, των ανταποδοτικών ωφελημάτων προς το δήμο και την τοπική κοινωνία .

Ότι υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ισχύει για ΠΑΝΤΑ."

 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αναδημοσίευση από www.respentza.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG:  Δεν έχουμε μάθει ποτέ να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πολιτευτής Χαλκιδικής Κωσταντίνος Καραγιάννης, εκ μέρους των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, μας προξενεί μια συγκρατημένη ικανοποίηση. 

Σε καμία περίπτωση δεν πετάμε τη σκούφια μας από χαρά. Κρατάμε μικρό καλάθι. Η πολιτική και οι πολιτικοί έχουν σκαμπανεβάσματα..., χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι όλοι (οι πολιτικοί) είναι το ίδιο...

Προς το παρόν, θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Καραγιάννη, για το σθένος που επιδεικνύει, αλλά και την αδιαφορία ταυτόχρονα, απέναντι στις  γνώριμες "κραυγές", τα "οχι" και τα "δεν", που κάνουν τα αδύνατα-δυνατά, για να κρατήσουν την περιοχή και τους κατοίκους ομήρους μιας κακοφορμισμένης "οικολογικής" αφασίας.

 Ενώ εξίσου σημαντική θεωρούμε, ότι είναι η επεξήγηση που δίνει για την περίφημη φράση, από την ομιλία του Πάνου Καμμένου στον Πολύγυρο τον περασμένο Ιούνη. Ως γνωστόν, "οι πρόστατες του περιβάλλοντος", προσέθεσαν και τους Ανεξάρτητους Έλληνες στον κατάλογο των "συμμάχων" τους.

Ευελπιστούμε ότι η στήριξη του ίδιου του κ. Καραγιάννη αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, θα παραμείνει αναλλοίωτη στο χρόνο και τις πιέσεις... για τους εργαζομένους και την αναπτυξιακή προοπτική, που διαμορφώνεται στο Δήμο Αριστοτέλη.

Ευελπιστούμε επίσης να μην αργήσει και άλλο η στιγμή, που τα κόμματα της Αριστεράς (παλαιάς και νέας κοπής), θα βγουν από το λήθαργο τους... 

Οι εργατική τάξη τώρα τους έχει ανάγκη...