Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

"ΜΠΟΜΠΟΛΑΚΙΑ, ΘΑ ΣΑΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ..."


Οι "ευγενείς" ακτιβιστές με τα καδρόνια..., εναντίον
"τραμπούκων" με τα κομπολόγια...
(Σκουριές 20/03/2012)
Με αφορμή τις αψιμαχίες που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο στη Μ. Παναγία, μεταξύ μεταλλωρύχων και μίας ομάδας αντιδρώντων κατά των Μεταλλείων Κασσάνδρας, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του διαδικτύου έσπασε την εβδομαδιαία σιωπή του και έβγαλε τα νύχια του απέναντι στην Πρωτοβουλία Πολιτών του Δήμου Αριστοτέλη.

Οι στρεψοδίκες και γνωστοί διαστρεβλωτές της αλήθειας, εντόπισαν σ’ εμάς... τους «ηθικούς αυτουργούς» του Σαββατιάτικου επεισοδίου, εξαιτίας της ανάρτησης-σχόλιο, που κάναμε την περασμένη Παρασκευή, μετά την προσωρινή διαταγή του προέδρου του 5ου τμήματος του ΣτΕ για παύση όλων των υλοτομικών εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός . 

Δύο πράγματα είναι προφανή:

1ον Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια και 2ον όταν έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, δεν ήταν μπροστά... για να δουν τα προτεταγμένα μεσαία δάκτυλα, που σήκωσαν οι «αγωνίστριες» εναντίον των μεταλλωρύχων, τα οποία συνοδεύονταν από την υπόσχεση: «Μπομπολάκια θα σας το κλείσουμε το μεταλλείο».


Επίσης έχασαν..., τα στολίσματα με τις εξής όμορφες προσφωνήσεις: «Το μ… της μάνας σας, ρουφιάνοι, γλυψιματίες», «Η χούντα της περιοχής είστε εσείς», «Θα σας εξαφανίσουμε από το χωριό», «μπάσταρδα», «Οι Μεγαλοπαναγιώτες έχουν σπίτια στη Μ. Παναγία, εσείς έχετε μπουρδέλα», «γαμ....αι τα σπίτια ολονών σας». 

Μάλιστα μία από τις «αγωνίστριες», άρχισε πρώτη να χτυπάει μεταλλωρύχους, εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είναι γυναίκα... Μέχρι εκείνη τη στιγμή, κανείς δεν είχε ασχοληθεί μαζί τους. Και επειδή δεν τους έφταναν τα επεισόδια του Σαββάτου, μία από της δύο «αγωνίστριες» εξύβρισε και σήμερα μία γυναίκα μεταλλωρύχου με τους αδελφικούς χαρακτηρισμούς «καριό…», «ξεκ…» και «πουτ… του χωριού».

Μάλλον, κατά του αντιδρώντες, οι μεταλλωρύχοι έπρεπε να πάνε να «γλύψουν» το μέλι..., που έσταζε από τα δάχτυλα και τα στόματα των «αγωνιστριών», ή στην χειρότερη γι' αυτούς, θα έπρεπε οι μεταλλωρύχοι να τους απαντήσουν με τα ίδια μέσα.

Δυστυχώς δεν έγινε έτσι. Από την πλευρά μας καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, απ' όποια πλευρά κι αν εκδηλώνεται, ενώ θεωρούμε βέβαιο, πως τέτοιες καταστάσεις είναι βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών, που χρόνια τώρα διακρίνονται για την επιλεκτική τους μνήμη και αξιολόγηση, όπως και για τις άριστες δημόσιες σχέσεις, που διατηρούν με τα ΜΜΕ και τις υπηρεσίες της δημόσιας διοίκησης, για να περνούν είτε τα προπαγανδιστικά μηνύματά τους, είτε τα υστερόβουλα σχέδιά τους.

Επειδή όμως κατά την άποψη μας, στα σπίτια των προβοκατόρων και των διχαστών της τοπικής μας κοινωνίας, δεν πρέπει να μιλάνε για προβοκάτσιες, διχασμούς και ηθικούς αυτουργούς εντάσεων και επεισοδίων, παραθέτουμε ένα μικρό «ανθολόγιο» διχασμού, προβοκάτσιων και ηθικής αυτουργίας, έτσι όπως συντάχθηκε σε άρθρα και αναρτήσεις και κυκλοφόρησε στα blog της «ομάδας προστασίας περιβάλλοντος της ΒΑ Χαλκιδικής». 

Επιθυμία μας ήταν να ξεκινήσουμε από τις πιο πρόσφατες και σιγά-σιγά να φτάσουμε στις πιο μακρινές ημερολογιακά αναρτήσεις τους. Κατά τη συλλογή αυτών των «συμφιλιωτικών αναρτήσεων» διαπιστώσαμε, πως κάποιες που έγραψαν «ιστορία» για τον οχετό, το διχασμό και την εκτροφή βιαιοτήτων, δεν υφίστανται πλέον στις σελίδες του blog, στο οποίο αναρτήθηκαν. 

Το ευτύχημα είναι, ότι παπαγάλοι και «Παρατηρητήριο...», είναι συγκοινωνούντα δοχεία και ό,τι δε βρίσκεις στον ένα, το’ χει κρατημένο ο άλλος... 
  
Η απόδειξη βρίσκεται εδώ... http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/30/mosxo-paxtas/ Αν αυτό το κείμενο το βρείτε και εκεί που παραπέμπει ο σύνδεσμός του, κρατήστε το στη μνήμη σας... Εμείς πάντως δεν το βρήκαμε, όσες φορές και αν το επιχειρήσαμε.

Μετά από αυτή την αναγκαία παράκαμψη..., συνεχίζουμε κανονικά με τη λίστα των «ανθολογημένων» αναρτήσεων, που υποδαυλίζουν το διχασμό και το εμφυλιακό κλίμα μεταξύ των ολίγων ντόπιων αντιδρώντων και της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων.

Στο ίδιο μπλογκ που συνέταξε τον οχετό στις  30 Μαρτίου, πρόσφατα ανέβηκε ανάρτηση με τίτλο:«Γαλάζια σημαία σε 394 παραλίες. Έκπληξη παρουσιάζει μια γαλάζια σημαία...» 

Η ανάρτηση αφορά  τη γαλάζια σημαία της παραλίας του Στρατωνίου, όπου ο παπαγάλος του «Παρατηρητηρίου...» στην προσπάθεια του να υποβαθμίσει την σηματοδότηση της παραλίας, δημοσιεύει εικόνες από θεομηνίες του 2002 και του 2010. Για ποιό λόγο το έκανε; Για να εδραιώσει τη συμφιλίωση και την αλληλεγγύη μεταξύ των δημοτών που ζουν στο Στρατώνι και την Αρναία, όπου κατάγεται ο ίδιος;

Εδώ έχουμε μια ανάρτηση, όπου το «Παρατηρητήριο...» ειρωνεύεται αυτούς που ο ιδρυτής του, έβγαλε σε πρόωρο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα το 2003. Δηλαδή τους μεταλλωρύχους... 

Μια ανάρτηση «μεγαλείο» από το Γερμανικό περιοδικό focus που πρόσφατα χαρακτήρισε την Ελλάδα, «μπουρδέλο», με πληροφορίες που του έδωσε το «Παρατηρητήριο..».  Συγκλονιστικές «αλήθειες» και αυστηρές προειδοποιήσεις του τύπου: «Η αστυνομία θα πρέπει να κάνει πιο συχνές εμφανίσεις στην περιοχή»...

Η συγκλονιστική απόπειρα «καθαγιασμού» των επεισοδίων που έγιναν στο δημαρχείο της Ιερισσού, από το «ειρηνόφιλο» συντονιστικό φορέων Σταγίρων – Ακάνθου, με τίτλο: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΑΝΕΜΟΥΣ ΘΕΡΙΖΕΙ ΘΥΕΛΛΕΣ»... 

Μια ακόμη ανάρτηση υποδαύλισης διχασμού και εντάσεων, λίγες μέρες μετά τα γεγονότα στο δημαρχείο της Ιερισσού. Χαρακτηριστικότερες όλων δύο παράγραφοι, που σας παραθέτουμε. Η πρώτη παράγραφος είναι η «ταυτότητα» του τρόπου ζωής όλων των δήθεν οικολόγων. Μια ζωή που για το μέσο Έλληνα αποτελεί μακρινό παρελθόν... 

«Γεμίζουν τις ψυχές μας με μίσος, μας βάζουν να μαλώνουμε μεταξύ μας, με τους φίλους μας, τα αδέρφια, τα ξαδέρφια μας… Όλα για το χρήμα… Δεν καταλαβαίνουν οτι πλούτος δεν είναι τα λεφτά αλλά οι ζωές μας; Η φύση και οι φίλοι μας, ένας καφές κάτω απ τον ήλιο, να κάθεσαι με παρέα και κρασί μπροστά στο τζάκι, να μυρίζεις το ιώδιο της θάλασσας…»
 
Αποστρέφονται ντεμεκ το χρήμα, αλλά όταν είναι να πάνε στις Σκουριές και να κάνουν νταηλίκια στους εργαζομένους, νοικιάζουν τζιπ-τανκ 4000 κυβικών από εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων... Κατά τα άλλα «ο πλούτος δεν είναι τα λέφτά»... 

Εκεί όμως που η «αδελφοσύνη» και η «φιλαλήθεια» τους, τα «σπάει» στην κυριολεξία είναι στη συνέχεια: 

«Το ήδη υπάρχον εργοστάσιο έχει φέρει τον καρκίνο στις μισές οικογένειες των περιοχών μας. Παιδιά με αναπηρίες γεννιούνται όλο και πιο συχνά και τα νερά στο Στρατώνι… Εγώ πάντως δε θα κανα ποτέ μπάνιο εκεί….»

Τα σχόλια περιττεύουν...

Εδώ έχουμε την ανάρτηση με τίτλο: «Η νύχτα οργής και ο ψεύτης δήμαρχος», όπου εδώ έχουμε μια ακόμη απόπειρα δικαιολόγησης των όσων ντροπιαστικών έγιναν στην Ιερισσό. 

Χαρακτηριστική είναι η φράση, που χρησιμοποιούν: «Συσσωρευμένη οργή». Σ’ αυτούς όλα επιτρέπονται... Να οργιστούν, να σπάσουν, να κάψουν... Έχουν βλέπετε συσσωρεύσει τόσα προβλήματα μέσα τους...

Σ’ αυτή την ανάρτηση προσπάθησαν να μας πείσουν ότι δεν έριξαν χημικά μέσα στο δημαρχείο της Ιερισσού. Η αστυνομία όμως τους διέψευσε πανηγυρικά...

Φωτό από την "εαρινή σύναξη" ξενόφερτων ακτιβιστών
στις 25/03/2012 στο Χονδρό Δέντρο.
«Αυτοί είναι οι ξενόφερτοι τραμπούκοι κύριε Πάχτα?», Είναι ο τίτλος ανάρτησης, όπου προβάλεται βίντεο με στιγμιότυπα από την συγκέντρωση και την πορεία, που έκαναν στις 25 Μαρτίου από τη Μ. Παναγία προς το Χονδρό Δέντρο. 

Την ίδια μέρα η αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε με δελτίο τύπου την εμπλοκή της στα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο Χονδρό Δέντρο... Κατά τα άλλα δεν υπήρχαν ξενόφερτοι...

 Ανήμερα την 25η Μαρτίου o συνασπισμός... antigold-indymedia, μας προετοίμαζε για το τι θα επακολουθήσει . Ο τίτλος της ανάρτησης?  «Τέρμα τα λόγια, αρχίζει ο πόλεμος»...!

Εδώ το ντουέτο antigold - indymedia μας ενημερώνει επίσης, για την απόφαση του συντονιστικού Σταγίρων- Ακάνθου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε εκπλήξεις... από τους μαθητές, μια ημέρα πριν την παρέλαση της 25ης Μαρτίου...  

Την επόμενη μέρα ανήμερα της παρελάσεως όπου κάποιοι μαθητές παρέλασαν με μαύρα περιβραχιόνια στα χέρια, μας έλεγαν για αυθόρμητη κίνηση των μαθητών, χωρίς να έχουν παρακινηθεί από γονείς και δασκάλους...


Αυτή είναι η πρώτη δόση της ανθολογίας διχασμού, προβοκάτσιας, διαστρέβλωσης και πρόκλησης εντάσεων από τα blog του μηχανισμού προπαγάνδας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δόσεις ανθολογίας.

Τέλος σ’ ό,τι αφορά τις αιτιάσεις τους, ότι είμαστε «γραφείο τύπου της εταιρείας», τους απαντούμε, ότι όσο αυτοί παραμένουν υπηρέτες ξένων συμφερόντων, που επιδιώκουν την οικονομική και κοινωνική και καταστροφή της Ελλάδας, της Β.Ελλάδας και της ΒΑ Χαλκιδικής, άλλο τόσο και εμείς είμαστε αυτό που μας κατηγορούν...

















2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

με συγχωρητε Πολιτες, επειδη εχω θεμα με τον κυρ Νικου, τι νταβατζη , αρ Παχτα, τωρα τελευταια πώς τον ειπαι..α, καθαρμα. Εχει κανα ασυλο και μπορει να λεει οτι θελει? Και εμεις να παρακολουθουμε μονο? Μηπως τους το επιτρεψαμε ?
Χαιρομαι πολυ, που βγαζετε το ανθολογιο του Antigold, ετσι για να θυμηθουμε τι καλα παιδακια ημασταν και το βουλωναμε.. δεν ειμασταν καλα παιδακια,να μην πω τι ημασταν.
ενας συνταξιουχος της ΔΕΚΟ ,ενας καθηγητης πανεπιστημιου , που μας προτρινει σε σεξοθαλικες πραξεις, που κατηγορει τον Μοσχοπουλο για μεγαλοσυνταξιουχο, ας μας πει πωσα παιρνει? ( οταν εργατης της υψηλης τασης επαιρναι 3 000, ενας ελεγχτης ,οπως περιφανευετε στην Καραβασιλη, πωσα επαιρνε? Απο αυτον τον Μοσχοπουλο, γιατι αυτος ταιζε το καθε παρασιτο δημ υπαλληλο.
Τερμα. Εγω προσωπικά ,ανεβαινω Αρναια και θα κανω προσωπικη αιτηση στον κ. Παχτα να κανει κατι με τον Στεφανη. Αλλιως δεν ψηφιζω ξανα τον αγαπημενο μου Παχτα. γιατι ειμαστε και εμεις πισω του.Στεναχωριεμε που το γραφω αλλα δεν αντεχω αλλο να ειμαι ο μαλακας του Στεφανη , να με προσβαλη και εμενα εμεσα. Εχουμε αδικο ?

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα να σας ευχαιστησω, εσας ολους στο blog για το που υπαρχετε που εισαστε διπλα μας.ευα