Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Η ΓΣΕΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΥΣΗΣ ΥΛΟΤΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

"Να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας"

Για «προσωρινή διαταγή» ανεργίας στα μεταλλεία Χαλκιδικής κάνει λόγο η ΓΣΕΕ, που εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην απόφαση προσωρινής διαταγής - παύσης των εργασιών της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία επισημαίνει πως «απαιτούμε την άμεση εκδίκαση της αίτησης αναστολής ώστε να κρίνει η Δικαιοσύνη επί της ουσίας τους ισχυρισμούς εκείνων που προσέφυγαν στα Δικαστήρια για την προστασία του περιβάλλοντος από το συγκεκριμένο μεταλλείο». 

Χαρακτηριστικά τονίζεται πως «η προστασία του περιβάλλοντος πρέπει και επιβάλλεται να συνδυαστεί με την προστασία της κοινωνίας και των θέσεων εργασίας, σήμερα μάλιστα που η ανεργία παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. 

Η αγωνία για το περιβάλλον είναι αναγκαία και θεμιτή όσο αναγκαία και θεμιτή είναι η διασφάλιση των 700 οικογενειών που εργάζονται και ζουν από τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά και η διασφάλιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας»

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ επισημαίνει πως «η Δικαιοσύνη που είναι αρμόδια να απαντήσει, πρέπει να το κάνει σύντομα. Μέχρι τότε όμως δεν μπορεί και δεν πρέπει να στερήσει κανείς τη δουλειά εκατοντάδων εργαζομένων στα μεταλλεία Χαλκιδικής, ούτε την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου, ούτε βεβαίως την προσδοκία για συνέχιση της επένδυσης που σχετίζεται με την άμεση δημιουργία 1.300 επιπλέον θέσεων εργασίας στην περιοχή».

Αναδημοσίευση από το www.ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ δείχνει αντανακλαστικά. Χωρίς λαικισμούς και κορώνες. Η ανεργία και η ανθρωπιστική κρίση, που ζεί η Ελλάδα, δεν είναι φαντασίωση. Δυστυχώς είναι πραγματικότητα.

Το εξίσου μεγάλο δυστύχημα είναι οτι στις πολιτικές θέσεις των κομμάτων της νέας αριστεράς, ο εργαζόμενος του πρωτογενή τομέα παραγωγής είναι ξεπερασμένο είδος.

Με τόση αταξική διάθεση από την  νέα αριστερά απέναντι σ΄αυτή την κατηγορία εργαζομένων, η περίφημη "ταξική πάλη", μήπως έχεις εκφυλιστεί τελείως;;;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

το τραγουδι "αρχισαν τα οργανα " το ξερετε?
ξεκινησε η κοινονια να αγαπαει τους ανθρωπους και οχι μονο τα δεντρα. ειμαι πολυ χαρουμενη !!
Ευα

Ανώνυμος είπε...

Εύα περίμενε και θα δεις. Δεν έχουν καταλάβει αυτά τα παχύδερμα τι σημενει πείνα, χαρα για μεροκαματο και πληρώνω υποχρεόσεις. Αν κλεισει το μεταλειο, να ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους. Έχουν φύγει. Οσοι μεινουν πισω έχασαν.

Μεταλωρύχος απο Νεοχώρι

Ανώνυμος είπε...

Mεταλωρυχε Νεοχωριτη, πολλες φορες στεναχωριεμε αλλα ποτε δεν σταματησα να πιστευω οτι το δικιο ειναι μαζι μας και ποτε δεν πιστεψα οτι μπορουμε να χασουμε!!! Αντε,χαμογελα!!!!Ευα