Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

ΝΕΟ ΑΔΕΙΑΣΜΑ ΣΕ "ΙΔΕΟΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ", ΑΠΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΕΜΠ


Επιτέλους, ανάπτυξη και οχι άλλες
φέρουσες ηλιθιότητες...
«Άσχετοι και όχι επιστημονικές αυθεντίες, όσοι επικαλούνται φέρουσες ικανότητες τις οποίες ανάγουν σε ιδεολογήματα».... υποστηρίζει ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ Κίμωνας Χατζημπίρος!

 Στη Δευτεριάτικη έκδοση της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», δημοσιεύτηκε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του αναπληρωτή καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κίμωνα Χατζημπίρου, αναφορικά με τις πολύ σοβαρές δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας με βάση την καλλιέργεια ενός ελκυστικού επενδυτικού κλίματος.

Ένα κλίμα που κατά τον κ. Χατζημπίρο, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, είναι ιδιαίτερα εχθρικό εξαιτίας της παρουσίας φανατισμένων κατά τόπους ομάδων, που δρουν οργανωμένα με πρόσχημα την «προστασία του περιβάλλοντος» (Αλήθεια σας θυμίζει κάτι αυτό;).


Ομάδες που σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Χατζημπίρος συμπεριφέρονται «με ιδεολογική προκατάληψη απέναντι στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα, ενώ παράλληλα περιφρονούν την τεχνολογία και την επιστημονική επεξεργασία των περιβαλλοντικών ζητημάτων».

Παράλληλα ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΜΠ, καλεί την κυβέρνηση να θέσει προς ψήφιση και εφαρμογή  νέους και ευέλικτους κανόνες μέσα στην περιβαλλοντική νομοθεσία «η οποία και την ανάπτυξη εμποδίζει και το περιβάλλον δεν προστατεύει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Εκεί όμως που ο κ. Χατζημπίρος βάζει κυριολεκτικά «το μαχαίρι στο κόκαλο», είναι όταν αφήνει αιχμές για την  αντιαναπτυξιακή στάση, που έχουν κρατήσει μέχρι τώρα ορισμένοι συνάδελφοι του, με την εξής φράση: «...Περιττά είναι τα ειδικά χωροταξικά σχέδια, οι υπερβολικές απαγορεύσεις, οι πολλές γνωμοδοτήσεις και εμπλοκές τοπικών συμφερόντων, οι ερμηνείες της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας από δικαστικές νομολογίες, τα ιδεολογήματα όπως η τοπική φέρουσα ικανότητα που δίνουν αέρα αυθεντίας στον κάθε άσχετο...»

Μια φράση - φωτογραφία, κατά την άποψη μας, για τον κ. Κώστα Κατσιφαράκη, προέδρου του Συμβουλίου Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και συντάκτη του αρνητικού πορίσματος για την επένδυση χρυσού στη ΒΑ Χαλκιδική, που εκδόθηκε στις 12 Μαρτίου του 2011.

 Ένα πόρισμα το οποίο ανακυκλώθηκε και εμπλουτίστηκε από τον ίδιο κατ΄εντολή του πρύτανη του Αριστοτελείου, για να παρουσιαστεί ως «απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου του ΑΠΘ», στην αλησμόνητη φιέστα, που διοργανώθηκε στις 24 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Καθώς και στα δύο κείμενα γίνεται ευρύς λόγος για τη «μη επαρκή φέρουσα ικανότητα του εδάφους και του περιβάλλοντος της ΒΑ Χαλκιδικής», σ’ ότι έχει να κάνει με την εγκεκριμένη επένδυση χρυσού από το κράτος... 

Διαβάστε το άρθρο κάνοντας κλικ εδώ.