Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΜΑΔΕΜΟΧΩΡΙΑ ΣΕ ΔΗΛΩΘΕΝΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ Σ' ΟΛΗ ΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ 2011...!


Φως στο μαύρο τούνελ της Ελληνικής οικονομίας,
ρίχνει και με επίσημα στοιχεία η μεταλλευτική δραστηριότητα
της ΒΑ Χαλκιδικής
Με γνώμονα τον «μαρτυριάρη» Ταχυδρομικό Κώδικα, οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χαρτογράφησαν με ακρίβεια τετραγωνικού μέτρου τον τόπο διαμονής των πλουσιοτέρων Ελλήνων σε συνάρτηση με το δηλωθέν εισόδημα.

Σύμφωνα με τα συνολικά στατιστικά στοιχεία που κατέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών, από τις 5.681.280 φορολογικές δηλώσεις του 2011, το μέσο ετήσιο εισόδημα διαμορφώθηκε σε 20.202 ευρώ. Η λίστα αφορά αποκλειστικώς φυσικά πρόσωπα και όχι επιχειρήσεις.

Στην ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας, όπου δηλαδή ο ταχυδρομικός κώδικας είναι 63071, το πλήθος των δηλώσεων ΦΕΦΠ (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) για το 2011,  ανήλθαν σε 1.917 ενώ ο μέσος όρος οικογενειακού εισοδήματος είναι 15.200,90 ευρώ.


Δείτε παρακάτω τον πίνακα που ετοίμασε το blog μας, με τους ταχυδρομικούς κώδικες, το πλήθος δηλώσεων ΦΕΦΠ 2011 και τους μ.ο. οικογενειακού εισοδήματος Χαλκιδικής. 



Βέβαια περιλαμβάνονται και χωριά που έχουν Τ.Κ. περιοχών του νομού Θεσσαλονίκης, όπως ο Γαλαρινός, η Κρήμνη, η Μαραθούσα και η Ολυμπιάδα.

Σημείωση: Η στήλη "Χωριά" (την οποία έφτιαξε το blog μας) ενδέχεται να περιέχει κάποια λάθη, διότι δεν βρήκαμε αναλυτική λίστα με αντιστοιχίες χωριών και ταχυδρομικών κωδικών.


Παρατηρούμε ότι ο μ.ό. της Χαλκιδικής κυμαίνεται γύρω στις 15 χιλ. ευρώ, με πιο "πλούσια" περιοχή να αναδεικνύεται η περιοχή με Τ.Κ. 63082, δηλαδή το Στρατώνι, ενώ η "φτωχότερη" είναι η Δάφνη του Αγίου Όρους και ακολουθούν οι Καρυές.

Για να δείτε τη λίστα με τους Τ.Κ. από όλη την Ελλάδα πατήστε εδώ. 

Αναδημοσίευση από το www.samatas-stin-ormylia.blogspot.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ BLOG: Η έρευνα του blog "Σαματάς στην Ορμύλια" είναι η καλύτερη απάντηση, σχεδόν "πληρωμένη", στις απαξιωτικές τοποθετήσεις, που έχουμε κατά καιρούς από κάποιους φανατισμένους "προστάτες του περιβάλλοντος", για το σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η μεταλλευτική δραστηριότητα τόσο στην τοπική οικονομία της ΒΑ Χαλκιδικής, όσο και στην ενίσχυση της εθνικής οικονομίας.

 Αναμφίβολα για την πρωτιά του Στρατωνίου στον πίνακα των πιο υψηλών εισοδημάτων φυσικών προσώπων για το 2011, έχει παίξει ρόλο και η οικονομική κρίση, που μαστίζει και άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, ειδικότερα αυτή του τουρισμού και της γεωργοκτηνοτροφίας, αλλά και το γεγονός ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα δεν είναι εποχιακή. 

Μάλιστα  με μια προσεκτικότερη ματιά θα προσέξει κανείς, ότι οι δηλώσεις φυσικών προσώπων στα Μαδεμοχώρια και στο σύνολο τους, είναι πάνω από το μ.ο. του δηλωθέν εισοδήματος των 15.000 ευρώ, που δηλώνεται στις περισσότερες περιοχές της Χαλκιδικής.

Καλά θα κάνουν λοιπόν, όσοι με εμπάθεια κακολογούν τη μεταλλευτική δραστηριότητα, να βουτήξουν τη γλώσσα τους, σ' αυτά τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν περίτρανα, ότι η μεταλλευτική δραστηριότητα ήταν είναι και θα παραμείνει ο πυλώνας οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης των εισοδημάτων των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, οι οποίοι είτε ως μισθωτοί είτε ως συνταξιούχοι, εκτός όλων των άλλων είναι και οι συνεπέστεροι φορολογούμενοι. Ακούει κανείς, ή κάνει πως δεν ακούει;;;


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Nαί, ναί, είναι αυτό που λένε οι Ιερισσιώτες, σιγά να μη δουλέψω με 600 ευρώ..σιγά να μη δουλέψετε πάνω απο 10 χρόνια.το TRAGIK ειναι οτι τα πιστεύουν!!! άχ, βοήθεια , φτάνει , δεν θέλω άλλο βλακια , χωρταsα μούχτησα, πως να το πώ?!! Ε.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ας λένε ότι θέλουν. Τα λόγια τους εξατμίστηκαν. Η πραγματικότητα τους έχεις εγκαταλείψει. Η γραφικότητα τους έχεις κοντεύει να γίνει ανέκδοτο. Ετσι όμως το θέλουν. Εμείς προχωράμε, αυτοί ας μείνουν έτσι. Οταν συνέλθουν μπορεί να είναι πολύ αργά, μπορεί και όχι. Θα δούμε. Συντοπίτες μας είναι. Μακάρι να βγούν από το λήθαργο τους το γρηγορότερο δυνατό.

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΔΑΝΕΙΚΑ ΤΙ ΤΡΕΛΛΑ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕ

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μας δώσεις δανεικά ρε 3:09, για να σου έχουμε και υποχρέωση; Εκτός αν τρελάθηκες και χαρίζεις τα λεφτά σου. Έτσι ναι, να σε χαρώ ρε αιμοδότη.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μας δώσεις δανεικά ρε 3:09, για να σου έχουμε και υποχρέωση; Εκτός αν τρελάθηκες και χαρίζεις τα λεφτά σου. Έτσι ναι, να σε χαρώ ρε αιμοδότη.