Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ


Τυφλή βία και πάλι από τους «οικολόγους». Το νέο είναι ότι τα προχθεσινά θλιβερά επεισόδια που προκάλεσαν στις Σκουριές οι γνωστοί μας σκοταδιστές, καθώς και οι παράπλευρες και μετέπειτα εξελίξεις, αλλάζουν πιά και το φόντο αλλά και το θέμα του τοπίου.


 Οι πνευματικοί καθοδηγητές αυτών των αντιλαϊκών ψευτοκινητοποιήσεων, είναι πλέον γνωστοί (για να μην έχουμε και καμιά αμφιβολία δηλαδή). Τους εγχώριους ματαιόδοξους ηγετίσκους τους ξέραμε. 

Οι περισσότεροι είναι αμφιβόλων ή/και θολών κινήτρων. Αλλά η πολιτική κάλυψη και καθοδήγηση που παρέχει το συνονθύλευμα που λέγεται ΣΥΡΙΖ«A», υποδεικνύει και τους ηθικούς αυτουργούς του αίσχους που παρακολουθούμε κάθε φορά που προαναγγέλλεται και μια σχετική «οικολογική δράση».




Ωραιότατες οι δηλώσεις ενώπιον της κάμερας των μπροστάρηδων βουλευτών του ΣΥΡΙΖ«Α». Η βουλευτίνα της περιοχής, αναμάσησε για χιλιοστή φορά τα περί αγώνα για το δάσος, το νερό, τα βουνά, τον αέρα, το χώμα, τα παιδιά, το μέλλον, τη ζωή κλπ κλπ. Όλα αυτά που αραδιάζει, απειλούνται από άλλους παράγοντες με τους οποίους η κυρία ουδόλως ασχολείται κι όχι από το μεταλλευτικό έργο που θα δώσει πνοή στον τόπο. Ζωή χωρίς εργασία δεν υπάρχει, η δε εργασία είναι αυτή που διακρίνει τον κοινωνικό άνθρωπο από τα άλλα όντα, όπως είπε και ο γνωστός σοφός. Ο έτερος βουλευτής που φαίνεται το γνώριζε αυτό, έσπευσε να μας πεί ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, πιο «ανθρώπινες» (;). Ποιές είναι αυτές παραμένει μυστήριο, θα μας το πεί μια άλλη φορά. Άλλη βουλευτίνα ήταν σίγουρη ότι η καταστροφή στη Χαλκιδική θα προέλθει από τη χρήση κυανιούχων αλάτων. Ή μπέρδεψε τα μεταλλευτικά έργα ή της έδωσαν λάθος χαρτί να αποστηθίσει. Άραγε ανήκουν όλοι αυτοί οι «αριστεροί» στην ίδια πολιτική συνιστώσα ;...



Ολοφάνερο είναι πλέον ότι οι ντόπιοι τρομολάγνοι ενισχύονται από δυνάμεις βασιβουζούκων ομοϊδεατών και μη. Το χρειάζονται. Το ανοιχτό προσκλητήριο των καθοδηγητών στον ευρύτερο «χώρο» για το μεσαιωνικό τριήμερο κατά της μεταλλείας και βιομηχανίας, αν μη τι άλλο επιβεβαίωσε ότι είναι απαραίτητη η συνδρομή ατάκτων ομάδων από όλη την Ελλάδα. Μέχρι και αλλοδαπές κυρίες βρέθηκε ότι επιστρατεύθηκαν στις Σκουριές (κι αυτές «κάτοικοι» είναι;). Μπας και δείξουμε και κανένα υπολογίσιμο μέγεθος δηλαδή. Αλλά δυστυχώς γι΄ αυτούς, ακόμη κι έτσι, ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν μικρός, γελοιοποιώντας τους ισχυρισμούς περί δήθεν μαζικής αντίθεσης στο μεταλλευτικό έργο. Είναι μεγάλη η μοναξιά της απομόνωσης όταν τη συνειδητοποιήσεις.



Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατηγική της πλαγιοκόπησης και της δημιουργίας αντι-μεταλλευτικού «τόξου» γύρω από τη Χαλκιδική (Θεσσαλονίκη-Κιλκίς-Δράμα-Κομοτηνή-Αλεξανδρούποληη) και η πανελλαδική προσπάθεια συσπείρωσης και αντιπερισπασμού στη μεγάλη μεταλλευτική επένδυση, τελικά εδώ αποδείχθηκε μπούμερανγκ για τους εμπνευστές. Μεσοπρόθεσμα αναμένεται να γίνει το ίδιο και αλλού…



Για δεύτερη φορά λειτούργησαν τα κοινωνικά αντανακλαστικά και η βουβή πλειοψηφία δραστηριοποιήθηκε. Παραξενεύτηκαν κάποιοι βλέποντας (πραγματικούς, όχι μαϊμούδες) κατοίκους να έχουν κατέβει με πανό και να δηλώνουν δυναμικά παρόντες στις εξελίξεις, υπέρ της επένδυσης. Τι να κάνουμε, οι άνθρωποι δεν ήταν επαγγελματίες διαδηλωτές σαν κάποιους άλλους. Αυτό που μετράει είναι πως οι συγκεντρώσεις σε Παλαιοχώρι και Μεγάλη Παναγία ξεκαθάρισαν ότι η τοπική κοινωνία θα διεκδικήσει και θα περιφρουρήσει τα αυτονόητα: να αποφασίζει η ίδια για το μέλλον της, να προασπίσει το δικαίωμα στη δουλειά, να προστατεύσει τον τόπο από ξενόφερτους ταραχοποιούς με σκοτεινή ατζέντα.


Και για να μην γενικεύουμε: Υπάρχουν και κάποιοι που ισχυρίζονται ότι δεν είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖ«Α» ή «οικολόγοι», αλλά απλώς δεν συμφωνούν με την μεταλλευτική επένδυση. Αν είναι έτσι, οφείλουν να αποστασιοποιηθούν από τους; τραμπουκισμούς και τις προβοκάτσιες των ανωτέρω και ιδιαίτερα των καθοδηγητών τους, να τους καταγγείλουν δημόσια και να τους ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ. Διαφορετικά πέραν του ότι διαρκώς θα καπελώνονται, θα ταυτίζονται με τις πρακτικές μπαχαλάκηδων και επαγγελματιών ακτιβιστών.


Σκεπτόμενος Πολίτης

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να μας πει ο κυριος "Antigold" αν συμφωνει με την τεευταια ευχh του Τσιπρα να γινουμε Argentina...

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε σκεπτόμενε. Δε σε ξέρω, αλλά τα λες πολύ καλά! Επί τέλους, πρέπει να ενωθούν οι σοβαρές φωνές κατά τη χούντα του Σύριζα και της ψευτο-οικολογίας

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΕΓΡΑΦΕΣ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της αφέλειας. Καλύτερα να υπέγραφες, "αφελής και ελαφρύς πολίτης." <<...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχ
ω να πω πια για τη ζωή.>> Μητροπολίτης Άνθιμος,ομιλία-συλλαλητήριο ενάντια στα χρυσωρυχεία Αλεξανδρούπολη 16/1/2008 ( από τον ιστότοπο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx)

Ανώνυμος είπε...

WHAT?

Ανώνυμος είπε...

Τον θάνατο τον φαντασιώνεσαι εσύ και οι πυροβολημένοι φίλοι σου αγαπητέ 3.52, όπως και τον καρκίνο. Σας έχει γίνει τόσο εμμονή πού πείσατε, έστω πρόσκαιρα, ακόμη και το Μητροπολίτη στην Αλεξανδρούπολη. Για αυτούς που δεν το γνωρίζουν, ο Μητροπολίτης Ανθιμος τα τελευταία χρόνια, από τότε που ενημερώθηκε χωρίς παρωπίδες, έχει μία φιλομεταλλευτική στάση.

Εσύ και οι φίλοι σου όμως, επιμένετε να εθελοτυφλέιτε και να επικαλείστε συνεχώς τον θάνατο. Πρέπει τελικά να σας προκαλούν απίστευτη ηδονή αυτές οι σκοτεινές φαντασιώσεις... Να το κοιτάξετε πρίν σας γίνει αυτοεκπληρούμενη προφητεία...

Ανώνυμος είπε...

"Η αβάσταχτη ελαφρότητα ενός άδειου κεφαλιού που θεωρεί τον εαυτό του σκεπτομενο πολίτη".
SORRY, αλλά αυτός θα ΄πρεπε να είναι ο τίτλος του άρθρου, καθώς δικαιολογεί πλήρως το περιεχόμενό του. Άντε ρε αρθρογράφε και εις ανώτερα.... έτσι για να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας, μέρες που ΄ναι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ 8.56. Όχι αγάπη μου. Τον θάνατο δεν τον φαντασιώνομαι. Δυστυχώς, τον έχω δει να κάνει πάρτι και να οργιάζει στο σώμα εργαζομένων σε επιχειρήσεις ίδιου και συναφούς περιεχομένου. Άστο. Μην αγγίζεις καλύτερα ένα θέμα που δε γνωρίζεις. Το τί φαντασιώνεται κάποιος και το τί έχει δει, είναι δικό του θέμα. Το γνωρίζει καλά μόνο ο ίδιος. Έχεις κάθε δικαίωμα να έχεις αντίθετη θέση με όποιον θέλεις και να υποστηρίζεις αυτά που πιστεύεις αλλά δεν έχεις καμία δουλειά να θεωρείς φαντασίωση τη γνώση και την εμπειρία κάποιου άλλου. Περιορίσου καλύτερα στα επιχειρήματα που απαιτούνται για να στηρίξεις τις θέσεις σου και άσε τις γνώσεις και τις φαντασιώσεις των άλλων ήσυχες.

Ανώνυμος είπε...

Όσο για το ποιοί είναι πυροβολημένοι, αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποιος εύκολα, αρκεί να διαβάσει τις δημοσιεύσεις τους συγκεκριμένου ιστολογίου.

Ανώνυμος είπε...

Σε ότι αφορά 4:12 τις προσωπικές σου εμπειρίες με το θάνατο, τις σέβομαι απόλυτα. Σε ότι αφορά όμως τη γενίκευση που κάνεις με βρίσκεις κάθετα αντίθετο. Που εκτός από τη χαλίκωση της δεκαετίας του 60 έχεις βρεί μαζικά κρούσματα θανάτων; Αν αναφέρεσαι ξανά στην πνευμονοκονίαση λυπαμαι πάρα πολύ, αλλα έχεις χάσει εξελίξεις.