Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Βανδαλισμοί, ξυλοδαρμοί, δολιοφθορές
με την υπογραφή των ταγμάτων του υποκόσμου,
που λυμαίνονται επί μια εικοσαετία τη ΒΑ Χαλκιδική
Δεν έχουν προηγούμενο τα ποσοστά... επιτυχίας, που έχουν οι επιχειρήσεις «πατριωτικής ηθικής» του κινήματος «αναβάθμισης της ποιότητας ζωής» στη ΒΑ Χαλκιδική.

Σήμερα κατάφεραν να κάνουν μια οικογένεια να πλέει σε πελάγη... δυστυχίας και τρομοκρατίας. Μπράβο τους!

Κατάφεραν επίσης, να κάνουν το λεωφορειούχο, που έχει την εργολαβία της μεταφοράς προσωπικού στα μεταλλεία, να πλημμυρίσει από οργή και αγανάκτηση για το βαρύ οικονομικό πλήγμα, που υπέστη.


 Να βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε 40 μέρες να βλέπει την περιουσία του καμένη και σπασμένη. Συγχαρητήρια! (Τα προειδοποιητικά μηνύματα βέβαια, είχαν δοθεί από την προηγούμενη μέρα, με τις λαδομπογιές, που πέταξαν στην Ιερισσό, σε όχημα του ίδιου εργολάβου, που μετέφερε εργαζομένους)

Τα περισσότερα εύσημα πρέπει να απονεμηθούν σ’ εκείνους που «ξενύχτησαν», για να... κατατροπώσουν με τα ρόπαλα τους τα τζάμια και τα παρμπρίζ των δύο σταθμευμένων οχημάτων. 

Επίσης, εύσημα πρέπει να δοθούν, σ’ εκείνους που υποκινούν και συντηρούν τέτοιες «δημοκρατικές δράσεις», όπως και επίσης σ’ εκείνους, που καλύπτουν αυτές τις «δράσεις», με τη ρητορική αφωνία και τον πολιτικάντικο λόγο τους. 
          
Έτσι θα πάμε μπροστά... Έτσι θα κάνουμε τα δημιουργικά άλματα για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου σχεδίου, της «αναβάθμισης της ποιότητας ζωής». Με ξυλοδαρμούς, βανδαλισμούς και πυρπολήσεις σε περιουσίες πολιτών, στα χωριά και στα δάση μας. 

Αν είναι έτσι, τότε δικαίως... θίγονται «οι προστάτες των πάντων» στη ΒΑ Χαλκιδική, όταν η εφημερίδα «Καθημερινή» τους χαρακτηρίζει, ως «ακροαριστερά τάγματα εφόδου».  

Ένας χαρακτηρισμός που δεν αποδίδει ούτε στο ελάχιστο, το χαρακτήρα που έχουν πάρει οι ενέργειες τους, ενώ αδικεί ενδεχομένως και τους ακραίους αριστερούς, που διασύρονται ιδεολογικοπολιτικά εξαιτίας τους. 
Νομίζουμε, ότι ο δικαιότερος χαρακτηρισμός είναι «τάγματα υποκόσμου», τα οποία κάτω από το ίδιο διευθυντήριο χρησιμοποιούν ιδεολογίες, έννοιες , θεσμούς, παιδιά, ηλικιωμένους και ότι φανταστεί το αρρωστημένο τους μυαλό, για να καλύπτουν αριστοτεχνικά τις εγκληματικές τους βλέψεις, προθέσεις και πράξεις. (Δείτε εδώ)

Στην δική μας περίπτωση έπρεπε να επινοηθεί ένας «εχθρός»...  για να δικαιολογηθεί η παρουσία τους. Επέλεξαν τη μεταλλευτική δραστηριότητα, που αιώνες τώρα αποτελεί βασικό  πυλώνα ανάπτυξης και στήριξης του βιοτικού επιπέδου της περιοχής.


Είναι και αυτό ένα κραυγαλέο σημάδι της πολιτικής και κοινωνικής μας παρακμής. Μια ολόκληρη πολιτεία και οι κατά τόπους κοινωνίες της, να δείχνουν ανίκανες στην καλύτερη ή ....αδιάθετες στη χειρότερη να βάλουν μια μεγάλη τελεία σε τέτοια φαινόμενα.

Ανεξάρτητα πάντως από τι θα κάνει η πολιτεία στο χρόνιο ζήτημα της βίαιης εισβολής του υποκόσμου στη κοινωνία ΒΑ Χαλκιδική, να γνωρίζουν οι φίλοι μας, ότι εμείς οι πολίτες αυτού του Δήμου , δε θα δεχθούμε πότε τους γερμανούς ως φίλους μας.... Ούτε βέβαια θα κάνουμε τη χάρη να λυγίσουμε στους κουτσαβακισμούς των εδώ συνεργατών τους. 

Δεν το κάναμε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται.

Κρατάει κοντά 20 χρόνια αυτή κολόνια του υποκόσμου στη ΒΑ Χαλκιδική. Τόποι των εγκληματικών τους ενεργειών η Ολυμπιάδα,η  Στρατονίκη, η Ιερισσός, η  Μ. Παναγία. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες ιδέες, οι ίδιες πράξεις, ή ίδια μπόχα.