Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΑΠΘ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΚΘ


Ξεχειλίζει από σκουπίδια και σκάνδαλα το ΑΠΘ
Μεγάλη διάσταση έχουν πάρει οι καταγγελίες του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη σε βάρος του πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλου.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης κατηγόρησε ευθέως τον κ. Μυλόπουλο για χειραγώγηση των καταλήψεων και των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργολαβικών εργαζομένων του πανεπιστημίου στον τομέα της καθαριότητας, με σκοπό την αποκόμιση οικονομικών οφελών. (Δείτε εδώ)

Δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση τις καταγγελίες του προέδρου του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Ωστόσο υπάρχει κάτι μέσα σ’ όλα που κατήγγειλε, το οποίο μας προξένησε εύλογους συνειρμούς και απορίες, που σχετίζονται κυρίως με την ανακοίνωση της αρνητικής γνωμοδότησης του πρυτανικού συμβουλίου για την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στη Χαλκιδική. 


Μια ανακοίνωση που έγινε τον περασμένο Μάιο και συμπεριλήφθηκε στο φάκελο των προσφυγών στο ΣτΕ από την ομάδα των αντιδρώντων. Μια απόφαση – περίληψη της αρνητικής γνωμοδότησης, που είχε προηγηθεί πριν από ένα χρόνο από  το Συμβούλιο Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου. (Δείτε εδώ)

Συγκεκριμένα ο κ. Τσαραμπουλίδης ισχυρίστηκε, πως σε συζήτηση που είχε με τον κ. Μυλόπουλο του ανέφερε τις προθέσεις των εργαζομένων να κατεβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις για να λάβει την εξής απάντηση από τον πρύτανη: «Άντε βρε Παναγιώτη, εγώ περιμένεις να στο πω;»
 
Επίσης, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ: "Μας έχει παρακινήσει πολλές φορές να πάμε στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά εγώ του απάντησα πως αυτό δεν γίνεται γιατί πρώτον θα έρθουν τα ΜΑΤ και δεύτερον γιατί κάποιοι από μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατέβουν στην Αθήνα" 

H απάντηση του Πρύτανη: "Για το πρώτο έχεις δίκιο, το δεύτερο το κανονίζουμε εμείς"!   

Για όσους δεν κατάλαβαν και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΕΚΘ, ο κ. Μυλόπουλος δεσμεύτηκε, πως θα βρει την οικονομική λύση για να κατεβούν οι εργαζόμενοι στην Αθήνα και να διαμαρτυρηθούν... 

Αν ισχύει αυτό το πράγμα, μήπως σας θυμίζει κάτι αντίστοιχες... κανονισιές, που έχουμε στη μετακίνηση ατόμων με φιλοοικολογικά αισθήματα από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη προς τις Σκουριές; Από τη Χαλκιδική στην Αλεξανδρούπολη και το αντίστροφο; Δεν ξέρουμε μπορεί να είναι και σύμπτωση... 

Πάρα πολλές φορές όμως, κατά το παρελθόν, έχουμε αναφερθεί στα τεράστια κενά που μας έχει αφήσει ο τρόπος, που δρομολογήθηκε η περίφημη  γνωμοδότηση του ΑΠΘ και με αφορμή αυτές τις καταγγελίες, αναρωτιόμαστε αν κατά την ίδια αντίληψη «κανονίστηκε» αυτή η απόφαση.

Σε όσους δε θυμόμαστε τι έχουμε γράψει κατά καιρούς, οι ενστάσεις μας συνοψίζονται στα εξής: 

  • Ο κ. Κώστας Κατσιφαράκης  διορίστηκε από τη σύγκλητο στις 26/12/2010 πρόεδρος και συντονιστής της συμβουλευτικής επιτροπής περιβάλλοντος.  Ένα μήνα μετά (31/01/2011) πήρε μέρος σε ημερίδα στη Θεσσαλονίκη, κατά της μεταλλευτικής επένδυσης, όπου εξέφρασε δημοσίως την αρνητική του θέση εναντίον της!

  •  Στις 12/03/2011, μέσα σε λιγότερο από ενάμισι μήνα δηλαδή, είχαμε την περίφημη γνωμοδότηση, για την οποία μάθαμε, όχι μέσα από κάποιο επίσημο φορέα του πανεπιστημίου, αλλά  από το antigoldgreece.wordpress.com…! Μια ημέρα μετά οι επαγγελματίες οικολόγοι του τόπου μας είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Ιερισσό, όπου η συγκεκριμένη γνωμοδότηση έγινε φέιγ-βολάν στα χείλη τους.

  •  Πέραν του κ. Κατσιφαράκη, υπάρχουν και άλλα μέλη της επιτροπής, τα οποία πρωταγωνίστησαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο σε αντιμεταλλευτικές ημερίδες. 

  • Μάλιστα ένας εξ αυτών, ενώ δεν είχε καν δικαίωμα συμμετοχής στην επιτροπή, καθώς δεν είχε εκλεγεί ούτε τακτικό, ούτε αναπληρωματικό μέλος της και πήρε μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία(!), που έγινε ανήμερα την Καθαρά Δεύτερα, συμμετέχοντας στη διαμόρφωση της ισχνής πλειοψηφίας κατά της επένδυσης (22 – 19). (Δείτε εδώ)

Οι φίλοι από το αντιμεταλλευτικό μπλοκ υποστηρίζουν ότι έστω και κάτω απ άυτές τις συνθήκες η απόφαση είναι αδιάβλητη,  ενώ ενδεχομένως να πουν τώρα, ότι με αφορμή αυτές τις καταγγελίες δείχνουμε πόσο μας ενοχλεί ακόμη αυτή η απόφαση του ΑΠΘ. 

Ειλικρινά όχι. Καθώς αυτή η απόφαση δεν είναι εκτελεστικού χαρακτήρα, αλλά γνωμοδοτικού. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ο φαρισαϊσμός όλων αυτών, που δήθεν κόπτονται για το περιβάλλον...


9 σχόλια:

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

H απάντηση Μυλόπουλου στις καταγγελίες του προέδρου του ΕΚΘ:


Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος, χαρακτηρίζει "συκοφαντικές" έως και "κακοήθεις" τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, τις οποίες αποδίδει σε πολιτικές σκοπιμότητες, ενόψει των εκλογών στο ΕΚΘ.

"Οι υποκινητές της επί σχεδόν δύο μήνες ομηρίας του ΑΠΘ, οι ‘εργατοπατέρες’ οι οποίοι στην πλάτη των απλών εργαζομένων και σε βάρος του πανεπιστημίου και των 70.000 φοιτητών μας υπηρετούν προσωπικές ατζέντες και αλλότρια συμφέροντα, οι άνθρωποι που καλλιέργησαν προσδοκίες στους εργαζόμενους για μονιμοποίηση και παχυλές αμοιβές σε εποχή κρίσης, οι ηθικοί αυτουργοί της επί οχτώ εβδομάδες παράνομης κατάληψης του Κτιρίου Διοίκησης του ΑΠΘ και της πρόσφατης τρίωρης «αιχμαλωσίας» των Πρυτανικών Αρχών, των μελών της Συγκλήτου και των εργαζομένων της Επιτροπής Ερευνών, με δυο λόγια οι εκπρόσωποι του συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή δεινή θέση, καταφεύγουν τώρα στο ψέμα και στη συκοφαντία για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Από το http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=174292&catid=6

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταγγελίες του προέδρου του εργατικού κέντρου θεσσαλονίκης, εναντλιον του πρύτανη του ΑΠΘ
http://www.thestival.gr/paideia/item/63006-prokatarktiki-gia-tis-kataggelies-tsarampoylidi-gia-to-apth

Ανώνυμος είπε...

καλα, πολιτη, δεν παιζω, μπηκα να γραψω και εγω για τον εισαγγελεα, αλλα πιστευω οτι θα επρεπε να του πουμε του εισαγγελεα, να δει τα emβασματα και απο καποιες ΜΚΟ? ( λετε να ηρθαν απο off shore? ) θελω να πιστευω στο οτι ολα θα βγουν στο φως!

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Λέτε να φτάσει τόσο βαθιά η δικαστική έρευνα; Να μπεί το νυστέρι στο κόκκαλο; Αμ' έπος, αμ' έργον...

Ανώνυμος είπε...

αναρωτιέμαι τι θα γίνει αν σκάσει σκάνδαλο με τον παχτα και την ελληνικός χρυσός...θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...!!!
στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί....

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar δείχνεις ανήσυχος... Ο καθαρός άνθρωπος ούτε φοβάται, ούτε απειλεί, ούτε ζει με το αν...

Ανώνυμος είπε...

πως εβγαλες αυτο το συμπερασμα??? η ανησυχια μου ειναι μονο μια...μην γινει η εξορυξη...!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Ωραίος είσαι του λόγου... Εκατομμύρια Έλληνες πεινάνε. Χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει και εσύ ανησυχείς μη γίνει η εξόρυξη.

Αυτά είναι τα προβλήματα και οι ανησυχίες ενός εκ του ασφαλούς αγωνιστή. Τον Κρίτωνα έχεις πρότυπο;

Ανώνυμος είπε...

ax caesar...ανησιχώ πολύ για σένα, σε ένα μήνα δεν θα ανησυχείς , θα είσαι βέβαιως ότι ..θα ανησυχείς 35 χρονια, τόσο θα κρατήσει η εξόρυξη, αλλα το πιο αστείο είναι ότι τώρα πρέπει να ανυσηχείς τριπλά! Γιατί ανησυχει και Τσίπρας, που θα πουληθεί ο πλούτος , και πως θα κανει την ανασηγκρότηση του κρατους?!....( βλέπε όποια εφημερίδα θες ομιλία στην Λάρκο) και μετά συνέχιζε να μας διασκεδάζεις....