Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

"ΑΜΑΡΤΙΕΣ" ΓΟΝΕΩΝ και ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΠΑΙΔΕΥΟΥΣΙ ΤΕΚΝΑ...

Υπάρχει και άλλη γλώσσα, πέρα από τη "γλώσσα" της βίας...

Ο ξυλοδαρμός του μαθητή από 5 συμμαθητές του, μέσα στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ, επειδή είναι γιος μεταλλωρύχου, είναι ένα συμβάν, που ίσως συμβαίνει για πρώτη φορά στα πανελλήνια χρονικά. 

Στα χαλκιδικιώτικα χρονικά είναι βέβαιο, πως δεν έχει προηγούμενο.

Νομίζουμε ότι αυτό το τυφλό μίσος και η βία που καλλιεργείται, όσο καμία άλλη «παραγωγή», στην Ιερισσό από τους αντιμεταλλευτικούς κύκλους, ήταν απολύτως φυσιολογικό να μετακυλήσει και στους εφήβους της περιοχής. 

Αυτά τα παιδιά, που σήκωσαν χέρι εναντίον του συμμαθητή τους, δε φταίνε σε τίποτα. Αυτά τα παραδείγματα... διαπαιδαγώγησης παίρνουν από το οικογενειακό και  διδασκαλικό τους περιβάλλον και αυτά μιμήθηκαν. 


Οι «έπαινοι» ανήκουν εξ ολοκλήρου στους γονείς  και τους δασκάλους τους. Γονείς και δάσκαλοι, οι οποίοι δεν είδαν λίγο μακρύτερα από τη μύτη τους και «πότισαν» τα μυαλά και τις ψυχές αυτών των παιδιών με ιδέες, που κανονικά θα έπρεπε να είναι απορριπτέες μόνο σαν σκέψη. Πόσο μάλλον σαν πράξεις.

Τι «παραδείγματα» πήραν αυτοί οι νέοι από το αρρωστημένο κοινωνικό περιβάλλον της Ιερισσού;


  • Είδαν τους γονείς τους και τους δασκάλους να συναινούν, είτε δια βοής, είτε δια της σιωπής στα παραγγέλματα βίας και μισαλλοδοξίας, που έδωσε δημοσίως από τη Θράκη ο ιδρυτής του «παρατηρητηρίου...». Κανένας δεν καταδίκασε το μανιφέστο βίας του «έχω γραμμένους τους νόμους του κράτους» και λάτρη... της ιστορίας, που γράφεται «από θανάτους παιδιών, σπασμένα κεφάλια, φυλακίσεις και τραμπουκισμούς»...


  • Είδαν τους γονείς και τους δασκάλους τους να χειροκροτούν τις ορδές των ξενόφερτων βαρβάρων, που ήρθαν να «αλλάξουν» την κοινωνία της Χαλκιδικής, κατά τα δικά τους δικά τους πρότυπα, με πρόσχημα τη σωτηρία του περιβάλλοντος ...


  • Είδαν τους γονείς και τους δασκάλους τους να τους παροτρύνουν να εμφανίζονται με μαύρα περιβραχιόνια και μαύρες μπλούζες κατά των μεταλλείων και να ζητωκραυγάζουν κατά την, κατά τα άλλα, μαθητική παρέλαση τους ...


  • (Είδαν και τους ιδεολογικούς υποκινητές αυτής της κατάστασης, να τους επιβραβεύουν με πανηγυρικές δημοσιεύσεις στα blog τους...) 


  • Είδαν τους γονείς και τους δασκάλους τους να σιωπούν, όταν έβαζαν αυτές τις μπλούζες της «παρέλασης» για να πάνε στο σχολείο, όπου πηγαίνουν και παιδιά μεταλλωρύχων.


  • Είδαν τους γονείς να λένε με χαρά... «να πάνε στα τσακίδια», όταν παιδιά μεταλλωρύχων ζήτησαν μετεγγραφή από τα σχολεία της Ιερισσού, σ’ αυτά της Αρναίας, λόγω της συνεχόμενης μέχρι τότε άσκησης ΜΌΝΟ ψυχολογικής βίας, από συμμαθητές  και τους γονείς αυτών.


  • Είδαν τους δασκάλους τους να οπισθοχωρούν μπροστά στο φανατισμό των γονιών τους, που όποτε ήθελαν αυτοί, έβγαζαν τα παιδιά από τις τάξεις των σχολείων για να τα κάνουν ζωντανό οδόφραγμα συμβολικής διαμαρτυρίας, μέρα – μεσημέρι, μέσα στη μέση του δρόμου ενάντια στα μεταλλεία.


Τι άλλο έπρεπε να δουν και να ακούσουν αυτά τα παιδιά για να κάνουν αυτό που έκαναν;

Καλούμε τις υγιείς δυνάμεις αυτής της κοινωνίας, να βγουν μπροστά για να σταματήσει εδώ και τώρα, ίσως το μεγαλύτερο κακό, που μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία. 

Η πνευματική δηλητηρίαση και αλλοτρίωση της νεολαίας της.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

όταν θα καταδικάσεις τον ξυλοδαρμό και τραυματισμό από ενήλικες μεταλλωρύχους στο Νεοχωρι των δυο ανήλικων νεαρών που έκαναν αφισοκόλληση , τότε θα επικροτήσω το άρθρο σου. διαφορετικά κάνεις μονόπλευρη ενημέρωση. φυσικά θα καταδικάσεις, εάν καταδικάσεις... χωρίς υπεκφυγές...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

και κάτι ακόμα... μάλλον το καταλληλότερο επάγγελμα για σένα θα ήταν ο νεκροθάφτης γιατί.. όποιος είναι αντίθετος με την καταστροφή πιάνεις και τον θάβεις... έτσι δικαιολογείται και το μένος σου εναντίον των εκπαιδευτικών. βλέπεις έβγαλαν και αυτοί ψήφισμα κατά της καταστροφής του τόπου μας...

caesar

Υ.Γ. από δω και στο εξής το όνομα σου θα είναι νεκροθάφτης....

Ανώνυμος είπε...

σηριζαρ είσαι άθλιος. Αν έχεις παιδιά τα λυπάμαι.

Ανώνυμος είπε...

να λυπάσαι τα δικά σου παιδιά νεκροθάφτη με το μυαλό που κουβαλάς γιατί τα παιδιά μου τα έδωσα τα φόντα να έχουν πανεπιστημιακή κατάρτιση και φυσικά με κρίση πολύ ανώτερη απ την δική σου. τα δικά σου τι φόντα θα τα δώσεις, του προδότη και να γίνουν μεταλλωρύχοι η νεκροθάφτες...!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

αναδημοσιεύω το σχόλιο αναγνώστη στο ρεσπεντζα για την αποκατάσταση της αλήθειας...!!!

καλα δεν εχετε το θεο σας;στο ονομα της εταιρειας βαζετε στο στομα σας και τα παιδια;για αλλο λογο μαλωσανε 2 παιδια,οπως ολοι μας εχουμε μαλωση,τα βρηκανε δωσανε τα χερια αλλα ο καλος μας δημαρχος φροντισε με το τροπο του να παρει το επεισοδιο στα χερια του,και να κανει παιχνιδι εντυπωσεων.Και να αλλαγες καταθεσεων και να φωτο και να καναλια και να νοσοκομεια ο μικρος.Ντροπη σας.Ολα τα παιδια ηταν μαρτυρες και ο οδηγος και κανεις δεν ειδε τιποτα απο αυτα που υπονοειτε οτι γινανε.Ο Θεος να σας συγχωρηση μπορει,για ολες αυτες τις προπαγανδες σας στο ονομα του χρηματος.ΟΙ ΧΑΛΚΙΔΙΚΙΩΤΕΣ ΠΟΤΕ.ΠΡΟΔΟΤΕΣ.


caesar

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι είναι υπεύθυνοι για τον εμφύλιο που δημιουργείται και για το τυφλό μίσος που καλλιεργείται,...σίγουρα όχι τα παιδιά που είναι αποδέκτες και φιλτράρουν το "σωστό" και το "λάθος" από αυτά που ακούν και βλέπουν από τους γονείς τους πρωτίστως.
Όμως δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα στη ζωή. Αυτό είναι η εύκολη επιλογή που δεν χρειάζεται να δουλεύει το μυαλό και πολύ. Φτάνει το ένστικτο. Η κλίμακα του γκρί που απλώνεται ενδιάμεσα είναι που απαιτεί μυαλό, κρίση, παιδία, ευγένεια και ανθρωπιά. Λυπάμαι αν ακούγονται πολύ ιντελεκτουέλ όλα αυτά..., δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

ave caesar οι μελλοθάνατοι σας χαιρετούν!!!!!!!!! καίσαρας ήταν και ο ΝΕΡΩΝ αλλά έμεινε στην ιστορία σαν ο ποιο αιματοβαμμένος, αιμοδιψής και τρελός καίσαρας που έκαψε τη ΡΩΜΗ και κατηγόρησε αλλους !!!! Μάζεψε την οικογένεια σου πρώτα και μετά ασχολήσου με τους άλλους............

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 22 Νοεμβρίου 2012 2:41 μ.μ.

ευχαριστώ για το μάθημα της ιστορίας αλλά την γνωρίζω καλύτερα από σένα...
όσο για τους μελλοθάνατους αν θεωρείς τον εαυτό σου μελλοθάνατο με την εξόρυξη που θα γίνει θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου...!!!
υποδείξεις για την οικογένεια μου που δεν γνωρίζεις δεν είσαι ικανός να κάνεις γιατί απέχεις παρασάγγας απ αυτήν....!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

caesar κανένας σοβαρός άνθρωπος δε θέλει να έχει παρε δωσε με σένα και την οικογενεια σου. Ιδίως με σένα έναν αυτοπυροβολημένο τύπο, που δεν έχει ιερό και όσιο.

Ανώνυμος είπε...

καπνος χωρις φωτια οχι; ετσι εγινε και με το παιδι στην παναγια την αλλη μερα ο κυριος λαζαρος ελεγε μεσα στο ικα αρναιας οτι το παιδι ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ κατι παρομοιο εγινε και εκει το παιδι μαλωσε μονο του καΙ προς απαντηση σε καποιον πιο πανω ΝΑΙ παιδια του ΕΠΑΛ αρναιας απο την παναγια φορανε μπλουζακια ΣΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ και ουτε τα πειραξε κανεις.πατε να αναιρησετε το οτι ειστε τραμπουκι τα γεγονοτα καθημερινα σας ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ

Ανώνυμος είπε...

Caesar δεν πας να κάνεις καμία ψυχανάλυση; Έχεις σαλτάρει. Καλπάζουσα σχιζοφρένια λέγεται η νόσος σου. Ασε τις δικαιολογίες του συρμού και πήγαινε να βρείς την υγειά σου.

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar σ' ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια... Δεν ήταν ανάγκη να "ξοδευτείς" βρε φίλε. Έχεις τόσες υποχρεώσεις μπροστά σου. Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, "συναγωνιστικά" ούζα μετά, ψώνια ύστερα στο Mediterranean Cosmos... Κράτα και κάτι για σένα μην είσαι τόσο σπάταλος!

Ανώνυμος είπε...

στον 22 Νοεμβρίου 2012 8:11 μ.μ. και στον 22 Νοεμβρίου 2012 9:28 μ.μ.
απαξιώ να απαντήσω γιατί είναι κατώτεροι των περιστάσεων...!!!

νεκροθάφτη ότι και αν μας χωρίζει σου κερνάω και ένα τσιπουρακι μετά την συγκέντρωση... ούζο δεν πίνω... ακόμη και για τα ποτά είσαι ανίδεος. το τσίπουρο είναι για τους άντρες και γι αυτούς που ξέρουν..τα ούζα είναι για τους γιαλαντζί σαν εσένα...!!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

η κυρία Βαλιανου μήπως .. λέω μήπως ... μπορεί να μας πει τι σχέση έχει με τον Παχτα?? και αν ο καυγάς των παιδιών ξεκίνησε για μια τσάντα!!!

caesar

Πολίτες Αριστοτέλη είπε...

Caesar μην κάνεις έτσι... Έχουμε καταλάβει πόσο αρσενικός είσαι... από τις τοποθετήσεις σου καιαπό το παρατσούκλι σου... Δεν είχαμε σκοπό να θίξουμε τον ανδρισμό σου στο ποτό... Συγνώμη "γνήσιε" caesar!

Ανώνυμος είπε...

Αντρούκλα σήριζαρ τσάμπα διαφημίζεσαι, σε πρόλαβε άλλος
http://taxalia.blogspot.com/2012/11/blog-post_739.html

Ανώνυμος είπε...

CAESAR είστε ψεύτες και ξεφτίλες όλοι σας. Την αλητεία που μιμούνται τα παιδιά σας πάτε να την κάνετε γαργάρα με ανυπόστατους ισχυρισμούς. Τη μια λέτε τσακώθηκαν για τα ποδοσφαιρικά, την άλλη για την τσάντα. Τώρα βάζετε μπροστά τον Πάχτα επειδή η μητέρα του παιδιού κατέβηκε ως υποψήφια μαζί του στην Ουρανούπολη.Η ψευτιά και η ραδιουργία σας δεν έχει προηγούμενο.Είστε ότι χειρότερο σε πάστα ανθρώπων έχει βγει στη Χαλκιδική. Το τελευταίο φύλλο συκής ο "προπηλακισμός" του χασοδίκη Λαμτζίδη τάχα μου απο εργαζόμενους στα μεταλλεία. Τα λόγια χάνουν τη σημασία τους σ' ότι σας αφορά. Οι δικαιολογίες και η συγκάλυψη των πράξεων της συμμορίας σας δεν περνάει πια. Ολη η Χαλκιδική ντρέπεται για λογαριασμό σας.

Ανώνυμος είπε...

απάντηση στον 23 Νοεμβρίου 2012 1:23 μ.μ.

φίλε μου η αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει να λέγεται όσο και αν πονάει...!!! και είναι αυτή που λέω..!!!

caesar

Ανώνυμος είπε...

12:58 1000000 like
Να σε δω ρε "μπήχτη" caesar να πρωταγωνιστείς σε ταινία μαζί με Τζούλια, Ντούβλη και τον άλλο μπήχτη σύντροφο Τατσόπουλο και τι στον κόσμο!
Τίτλος της ταινίας "στο σφύριζα(ρ) στο σή(ρι)ζαρ"
Για πολλά όσκαρ μιλάμε!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Caesar είναι αλήθεια ότι όλες οι 'κεφάτες' γυναίκες της Ιερισσού θέλουν να κάνουν συλλαλητήριο κατά του μπήχτη Τατσόπουλου για να σε στηρίξουν;
Caesar μου το... μεγαλείο σου, τελειωμό δεν έχει.


Ανώνυμος είπε...

23 Νοεμβρίου 2012 10:41 μ.μ

κατάντησες γελοίος..!!! αλλά αναρωτιέμαι παράλληλα μήπως θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στο κίνημα των γυναικών υπέρ μου....αν ναι να σε Βοηθήσω που να απευθυνθείς...!!!

caesar