Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

"Ο ΚΑΚΟΣ, Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ"... ΑΠΟ ΤΟYΣ "ΑΡΧΕΓΟΝΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ" ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Ακόμη μια "συλλεκτική" ανάρτηση από την... ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του ierissos.blogspot.gr. 

 Γράφτηκε μόλις πριν απο 4 χρόνια και εντάσσεται και αυτή στα "πονήματα" της κολοσσιαίας κωλοτούμπας. 

Την ξαναφέρνουμε στην επικαιρότητα γιατί σαν την επαναφορά της μνήμης στα πεπραγμένα και στα γραφόμενα εκείνων, που βρήκαν επιτέλους το χαμένο νόημα των λέξεων "υπόσταση" και "οντότητα" για να παριστάνουν τους "αγνούς αγωνιστές" και "προστάτες του περιβάλλοντος", δεν έχει.

Το μόνο που θα θέλαμε να μάθουμε είναι ποιά... επιστημονική μέθοδο χρησιμοποίησαν οι "τιμητές των πάντων" και κατάφεραν να σβήσουν από τη μνήμη και τη συνείδηση τους, την "εκτίμηση", που έτρεφε... ο ένας για τον άλλον!!!!

Ποιό υλικό χρησιμοποίσαν για να... κολλήσουν το "ραγισμένο γυαλί";;; 








"Την Δευτέρα, 9 Νοέμβρη, έγινε «Δημοτικό Συμβούλιο» του Δήμου Σταγείρων – Ακάνθου. Τώρα γιατί έγινε και τι ακριβώς ήταν αυτό που έγινε, θα σας γελάσω κι εγώ, καθώς οι απόψεις διίστανται.

Ας δεχτούμε όμως ότι ήταν Δημοτικό Συμβούλιο αν και κατόπιν θα πρέπει να ξαναορίσουμε τι είναι καφενείο. Τέλος πάντων.

Άλλοι λένε λοιπόν ότι έγινε –έτσι απλά- για να ενημερωθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και η κοινωνία για το θέμα της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός».

Άλλοι λένε ότι έγινε για να γνωμοδοτήσει για τις ερευνητικές γεωτρήσεις της εταιρείας, έστω και κατόπιν εορτής. Άλλωστε, πάντα, όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα, κατόπιν εορτής "γνωμοδοτεί" το Δημοτικό Συμβούλιο, κι αυτό γιατί το προστατεύει ο Δήμαρχος, ο οποίος με πρωτοφανή -κάθε φορά- ηρωισμό και αυταπάρνηση, παίρνει το βάρος πάνω του και "γνωμοδοτεί" ο ίδιος. Αν ενθυμείστε, το ίδιο έκανε και όταν προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της εταιρείας πριν μερικά χρόνια. Μόνος και τότε προσέφυγε και πήρε όλο το θέμα πάνω του. Και τις διαπραγματεύσεις με το Βατοπέδι, για τα στρέμματα που θα έπαιρνε ο Δήμος μας, αρχικά πάλι μόνος τις έκανε, και να σκεφτείτε ότι είχε να αντιμετωπίσει Εφραίμ και Αρσένιο (μετά προσεφέρθη να τον βοηθήσει ο κ. Τόλης).


Η μοναξιά αυτού του ανθρώπου -να το θυμηθείτε- τελικά θα γίνει παροιμιώδης.


Άλλοι -οι πιο νομιμόφρονες- λένε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έγινε γιατί το ζήτησε με έγγραφό του ο Δ. Σύμβουλος της μειοψηφίας (;) κ. Τόλης Παπαγεωργίου και, ως γνωστόν, η δημοκρατική ευαισθησία του Δημάρχου ενήργησε πάραυτα, όπως κάνει πάντα όταν υπάρχει –όχι απλά αίτημα- ακόμα και υπόνοια αιτήματος. Τέτοια ευαισθησία είχαμε να δούμε από τότε που συγκαλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο –μέρα παρά μέρα- πάλι για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Τέλος είναι και κάποιοι κακεντρεχείς που δε μπορούν να χωνέψουν τις επιτυχίες (Οὐκ ἐᾷ με καθεύδειν τὸ τοῦ Μιλτιάδου τρόπαιον) και κάθονται και λένε πως ή όλη ιστορία ήταν στημένη. Και λένε πως ήταν στημένη, σε αγαστή συνεργασία με τον προστάτη - οικολόγο της περιοχής μας (τι προστάτη δηλαδή, σχεδόν ένας Αϊ Γιώργης είναι που σκοτώνει τα φίδια και τα άλλα ζούδια για να μην μας φάνε αυτά), για να έρθουν οι εργαζόμενοι και να δούν πως θα τραβήξει το αυτί και θα τρομάξει τους διαφωνούντες (Δημοτικούς Συμβούλους και άλλους) που αντιπολιτεύονται τον Δήμαρχο. Ακόμα, ακόμα και για να καταλάβουν μερικοί - μερικοί ποιος «μιλάει» με την εταιρεία και ότι: τέρμα οι μαγκιές, οι αμφισβητήσεις και τα σαλτανάτια, γιατί θα βγάλουμε έξω τον Τόλη και τότε θα δείτε για πότε θα επανέλθετε στην «νομιμότητα».

Αυτά όμως –όπως σας προειδοποιήσαμε- τα λένε οι κακεντρεχείς και να μην τα πιστεύετε. Εμείς πιστεύουμε τις πρώτες εκδοχές, εκεί που ο Δήμαρχος τα παίρνει όλα πάνω του, και για να μην εκθέτει τους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και γιατί αυτοί δεν ξέρουν όσα αυτός."