Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΚΜ:"ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ" - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ 3 ΚΛΗΤΕΥΘΕΝΤΕΣ



«Έβρισαν τις μάνες αστυνομικών, λοιδόρησαν και μας όρμηξαν εν ώρα υπηρεσίας μας.», με αυτά τα λόγια ο αστυνομικός διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας Β. Χονδρός κάνει λόγο για προσχεδιασμένη επίθεση την ημέρα που γιόρταζαν οι μητέρες με στόχο να δημιουργήσουν εντυπώσεις κατά των αστυνομικών.



«Μπορεί να είναι γυναίκες αλλά και η βία είναι βία», τόνισε ο κ. Χονδρός ζητώντας την ποινική δίωξη κατ' έγκληση κάθε υπευθύνου για κάθε αδίκημα που προκύπτει, που έγινε κατά την ανάσχεση των καθηκόντων του.


Έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου συνεχίζουν να βρίσκονται κάτοικοι των της Β.Α. Χαλκιδικής ως ένδειξη συμπαράστασης στους συντοπίτες τους. (Αναδημοσίευση από www.parousiazw.gr)
 

- Οι τρεις άνδρες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Πέμπτη.


Πρόκειται για δύο κατοίκους της Μ. Παναγίας και έναν της Ιερισσού. Ήδη δύο συντοπίτες τους έχουν προφυλακιστεί για την υπόθεση.



Η εισαγγελέας Χαλκιδικής έχει ασκήσει ποινική δίωξη για επτά κακουργήματα και έντεκα
πλημμελήματα.


Μεταξύ άλλων κατηγορούνται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της απόπειρας ανθρωποκτονίας.



Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου (in rem) και θα προσωποποιηθεί από το ανακριτή στον οποίο θα κληθούν οι κατηγορούμενοι να απολογηθούν.


Οι κατηγορούμενοι στα υπομνήματα που παρέδωσαν οι συνήγοροί τους στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης (οι ίδιοι δεν εμφανίστηκαν), αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση, ενώ κατήγγειλαν περιστατικά «αστυνομικής αυθαιρεσίας» στη Χαλκιδική μετά την επίθεση στις Σκουριές.

 Αναδημοσίευση από ergoliptesxalkidikis.blogspot.gr