Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ... ΠΛΕΟΝ ΑΡΧΕΓΟΝΗ ΜΚΟ

Είναι απολύτως κατανοητό ότι η... πλέον αρχέγονη ΜΚΟ αδυνατεί να προσαρμοστεί στο νέο ρόλο της, που δεν είναι άλλος από το να... παρατηρεί και να συντονίζει με τη βοήθεια των υποζυγίων της, τις έκνομες και παράνομες δραστηριότητες, που χαίρουν των ευλογιών της. 

Της έχει ξεφύγει η κατάσταση, ωστόσο ηθελέστα και παθέστα. 

Από εκεί και πέρα είναι άκρως υποκριτικό να χρεώνει σε μας πράγματα, που μεθοδεύει για να συμβούν, ούτως ώστε να κρατά τον κόσμο, που έχει κουρδίσει σε «μηδενική ετοιμότητα» με τελικό στόχο την ανάσχεση της μεταλλευτικής δραστηριότητας για την επικράτηση της μπετονοποίησης (του δικού της... μοντέλου ανάπτυξης) της προ του Άθω περιοχής.


Οι "6 προσαγωγές" στις οποίες από λανθασμένη πληροφόρηση αναφερθήκαμε χθες σε ανάρτηση μας, δεν οφείλονταν σε ευσεβείς πόθους, που μας καταλόγισε.

Λάθη όμως γίνονται και γίνονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από εκείνους που αγαπούν τα λάθη τους και μαθαίνουν απ’ αυτά. Εμείς όταν συμβαίνει να κάνουμε τέτοια λάθη, είτε σαν μονάδες είτε σαν ομάδα τα αναγνωρίζουμε. Δεν κάνουμε ούτε τους Κινέζους, ούτε σφυρίζουμε αδιάφορα σαν να μην τρέχει τίποτα. 

 Και φυσικά δεν συνηθίζουμε να πυροδοτούμε την ατμόσφαιρα με ψευδή και ανυπόστατα συμβάντα, όπως από κεκτημένη συνήθεια πια συμβαίνει από την πλευρά της... πλέον αρχέγονης ΜΚΟ και των δορυφόρων της.


Αυτό που έγινε χθες το φέρουμε βαρέως. Δε συνέβη όμως από σκοπούμενη χαιρεκακία. Αυτό όμως που είναι πιο ασήκωτο απ όλα είναι η υποκριτική αναφορά της... αρχέγονης ΜΚΟ εναντίον μας.

 Καταλαβαίνουμε ότι έχουμε κάνει πολύ δύσκολη τη ζωή της... Οφείλει όμως πέρα από τις αντιπαλότητες και τις διαφορετικές προσεγγίσεις που έχουμε ως προς τη μεταλλευτική δραστηριότητα να αναγνωρίσει (αν της το επιτρέψει ο αθεράπευτος εγωισμός της), ότι τα «χτυπήματα» μας είναι πάντοτε πάνω από τη ζώνη και ποτέ κάτω απ’ αυτή.


Θα θυμάται η πλέον αρχέγονη ΜΚΟ, ότι πολύ πρόσφατα κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πληροφορίες για τον ξυλοδαρμό του ιδρυτή της από κατοίκους της Ιερισσού, οι οποίες δεν έχουν διαψευστεί μέχρι σήμερα. Αν ήμασταν αυτοί που θα ήθελε..., θα έβλεπε αυτή την... είδηση να αναδημοσιεύεται με τα ανάλογα σχόλια και από το δικό μας blog. Αυτό όμως δεν έγινε και ούτε πρόκειται να γίνει. Οι ποικίλες αποχρώσεις της κατάντιας του μόνο οίκτο προκαλεί. Όχι χαρά ούτε βέβαια και λύτρωση. 


Η... πλέον αρχέγονη ΜΚΟ καλά θα κάνει να μην μας βάζει στην ίδια κατηγορία με εκείνη που ανήκει. Σε κάποια πράγματα έχει και την πρωτοκαθεδρία και τις το αναγνωρίζουμε. Πιο κακός, δόλιος και νοσηρός δεν αντέχεις... Σβήνεις. Εκείνη όμως ακόμη βαστάει ... Μπράβο της!