Κυριακή 12 Μαΐου 2013

"ΜΑΥΡΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ Η ΜΕΡΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ"

Σκεπτόμενος Πολίτης


Όλα μπάχαλο: «Πάμε Κάκαβο ;»



Φυσιολατρικοί περίπατοι. Βόλτα για να γνωρίσουμε το βουνό. Μάζεμα μήλων (το θυμάστε αυτό;). Το βουνό είναι δικό μας,τα δάση είναι δικά μας, η γή είναι δική μας, ο αέρας είναι δικός μας, τα νερά είναι δικά μας. 

Μόνο δικά μας. Και τα δικά σας δικά μας είναι. Πρωτοχρονιά-Πρωτομαγιά-Πρωτομηνιά και κάθε μέρα στον Κάκαβο. Τσίπουρα, σουβλάκια και κοψίδια, με χορό και με τραγούδι κάνουμε την υπέρβαση κόντρα στην εξουσία. 

Κουκουλοφόροι μπαχαλάκηδες,βόμβες μολότωφ, πίσσες, εμπρησμοί, καταστροφές, τρομοκρατία, αποκλεισμος δρόμων, κρυφτούλι με τα ΜΑΤ. Και από πάνω, επιλεκτική βιντεοσκόπηση, για να έχουμε να κοκορευόμαστε, να παριστάνουμε τα θύματα και να προπαγανδίζουμε.



Τελικά, οι τραμπουκισμοί των τελευταίων ημερών στον Κάκαβο, δείχνουν ότι απέμειναν οι αρχικοί σκληροί πυρήνες: Η γνωστή ομάδα των 30-40 μανουριάρηδων του Κακάβου και μερικοί Γαλατο-ιερισσιώτες,μακάριοι στην αυτοαπομόνωση. Αν αυτοί είναι «οι κάτοικοι που αντιδρούν», τότε φαίνεται ότι η επένδυση δεν γίνεται στο Δήμο Αριστοτέλη και δεν το ξέραμε.



Παπαγαλάκια ;; Η ψευτο-προοδευτική δημοσιογραφία εν δράσει



Ρόλος των ΜΜΕ είναι η αναπαραγωγή της κυρίαρχης ιδεολογίας και η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Αυτό λέει κάθε αριστερός, αντιεξουσιαστής, αντισυστημικός κλπ. που σέβεται τον εαυτό του. Έλα όμως που τα περισσότερα ΜΜΕ «έπαιξαν» και παίζουν (λιγότερο πιά) το θέμα Σκουριές-Ιερισσός,αναπαράγοντας (συνήθως αμάσητα, δηλαδή αυτούσια) τα γνωστά παραμύθια των«οικολόγων». Από το χρεωκοπημένο Der Spiegel που προσπαθεί να πουλήσει μερικά αντίτυπα και την Ελευθεροτυπία (σκιά του παλιού εαυτού της) μέχρι τα ρεπορτάζ-εκπομπές της ελληνικής (κρατικής τε και ιδιωτικής) και αλλοδαπής TV.



Μιλάμε φυσικά για τα μη στρατευμένα ΜΜΕ, διότι τι να πει κανείς π.χ. για την Εφημερίδα των Συντακτών ή το Ποντίκι. Άρα τί; Η βιομηχανία των ΜΜΕ έγινε οικολογική και αριστερή ! Ή μήπως η κυρίαρχη ιδεολογία είναι οικο-αριστερή και γι’ αυτό την πλασάρουν (;)Φαίνεται πως τα κυρίαρχα ΜΜΕ τελικά αναπαράγουν ανατρεπτική/επαναστατική ιδεολογία και πρέπει να επανεξετάσουμε το ρόλο τους...Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί.



Σε μαρμαρένια αλώνια: Ο ορισμός της καπηλείας

Αυτή η ταλαίπωρη αναβίωση του εθίμου «Μαύρο Αλώνι» στην Ιερισσό και ο σχετικός Πανηγυριώτικος (και ουχί Πανηγυρικός) λόγος που εκφωνήθηκε, τελικά επιβεβαίωσε ένα πράγμα: Ότι οι«οικολόγοι» διακατέχονται από εμμονές. Πολλές εμμονές. Μια από αυτές είναι και η πεποίθηση/ψευδαίσθηση ότι διεξάγουν ένα είδος ηρωικού εθνικο-απελευθερωτικού αγώνα. Εξ ού και η επίκληση του 1821, η σκλαβιά, οι κατακτητές, οι αγωνιστές της οικολογίας κλπ. Το φαινόμενο δεν αντέχει σε σοβαρή ανάλυση, αλλά μαζί με άλλα,θα πρέπει κάποτε να αποτελέσει αντικείμενο ανάλυσης της ψυχοπαθολογίας των Ελλήνων «οικολόγων».



Hyper-Mega-Syntonistikon




Από ό,τι φαίνεται το γνωστό Συντονιστικό του αγώνα επιστροφής στον αντιβιομηχανικό μεσαίωνα, δεν επαρκούσε για να καπελώσει αποτελεσματικά τις όποιες αντιδράσεις κατά των μεταλλείων. Οπότε λογικά κρίθηκε ότι απαιτείται η ίδρυση του Υπερ-Συντονιστικού. Για να γίνει το καπέλο,σομπρέρο μέχρι τ’ αυτιά.



Πάντως ο «συντονισμός» των δράσεων δείχνει ότι οι υποκινητές, αν μη τι άλλο, δεν πάσχουν από φαντασία ή από έλλειψη πόρων. Να ευχηθούμε στους γνωστούς επαγγελματίες αγωνιστές της μαύρης αντίδρασης, καλή σταδιοδρομία. Αλλά και να τους υπενθυμίσουμε ότι η Ιστορία δείχνει πως το πόπολο δεν κοιμάται αιωνίως.