Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

"Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ" (Βίντεο)



Τα "Μεταλλεία Χαλκιδικής" ανέβασαν στο youtube ένα βίντεο - απόσπασμα από ομιλία του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, το οποίο αναφέρεται στον τρόπο εξουδετέρωσης ακραίων ομάδων που καταστρατηγούν τη δημοκρατία και τα δικαιώματα πολιτών.



Μέσα στα λόγια του κ. Τσίπρα υπάρχει και μια δυνητική υπόσχεση, που λέει ότι: "το κόμμα του (όντας προφανώς κυβέρνηση) μπορεί να θέσει στο περιθώριο της πολιτικής και κοινωνικής ζωής συμμορίες που επιτίθενται σε πολίτες και βιαιοπραγούν σε βάρος τους, επειδή έχουν διαφορετικό χρώμα και διαφορετικές ιδέες."



Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η τοποθέτηση - δέσμευση του κ. Τσίπρα να συμπεριλαμβάνει και τους εργαζόμενους των Μεταλλείων Κασσάνδρας, που σχεδόν καθημερινά γίνονται αποδέκτες απειλών και επιθέσεων, επειδή θέλουν να πάνε να εργαστούν.





Επιτέλους, πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα μέλη της "οικολογικής ομάδας προστασίας της ΒΑ Χαλκιδικής", ότι η ελευθερία το βασικότερο συστατικό της δημοκρατίας καταπατείται όταν δεν υπάρχει σεβασμό στο νόμο και στα δικαιώματα του διπλανού σου, του συγχωριανού σου, του συνανθρώπου σου.



Το ότι το μόνο που θέλουν είναι... "να μην γιν' ηεξόρυξη" είναι θεμιτό και σεβαστό. Το ότι για να το καταφέρουν αυτό χρησιμοποιούν τρόπους και μέσα που παραβιάζουν κατάφωρα νόμους και αποφάσεις του κράτους και της δικαιοσύνης, γιατί παριστάνουν πως δεν τους αφορά;;;



Θα ήθελαν να ήταν αντίστροφοι οι ρόλοι;



Το κράτος να μην έχει δώσει άδεια για εκμετάλλευση, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να μην έχει κανει δεκτές τις προσφυγές της εταιρείας και των σωματείων εργαζομένων και παρ' όλα αυτά να δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις στα σπίτια, στο χώρο εργασίας τους, στην ιδιωτική περιουσία τους;;;.



Θα το ανέχονταν να μην μπορούν να πάνε στο σπίτι, στις δουλειές ή στον οποιοδήποτε προορισμό τους, λόγω αποκλεισμών δρόμων και άλλών σημείων πρόσβασης;;;;



Θα το δέχονταν να ξεσπιτωθούν από τα σπίτια τους, λόγω των απειλών που θα δέχονταν;;; Θα μπορούσαν να ζουν έτσι ένα χρόνο σχεδόν τώρα;



Νορμάλ σκεπτόμενοι νομίζουμε πως όχι. Τότε γιατί αυτοί θέλουν να κάνουν την ασέβεια κανόνα;;;;