Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡYXOI Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ



ΠΡΟΣ: Αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας  κ.  Καραβασιλικό  Γεώργιο Πρόεδρο Δημοτικής Μ. Παναγίας  κ. Υψηλάντη Μαργαρίτα Αστυνομική Διεύθυνση  Χαλκιδικής  
ΚΟΙΝ:ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε  κ. Θεοδωρακόπουλο Μιχάλη
Αστυνομικό Τμήμα Αρναίας κ. Διοικητή




ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑΣ

    Σήμερα 25/05/2013 εμείς οι εργαζόμενοι μεταλλωρύχοι της Μ. Παναγίας, που συναντηθήκαμε αυθόρμητα στο Δημοτικό Θέατρο, μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσαμε να εκδώσουμε το παρόν ψήφισμα, με σκοπό να διασφαλίσουμε το δικαίωμα να αναχωρούμε για την εργασία μας από τον χώρο που αναχωρούν τα λεωφορεία εδώ και πολλά χρόνια.


   Αποφασίσαμε ομόφωνα να σταλεί το παρόν στην Δημοτική Κοινότητα Μ. Παναγίας, στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και όπου αλλού κρίνει η εκλεγείσα, ομόφωνα, Συντονιστική Επιτροπή. 

Επίσης διατρανώνουμε με αποφασιστικότητα σε κάθε κατεύθυνση, ότι το επάγγελμα και η αξιοπρέπεια του μεταλλωρύχου είναι από χρόνια ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ. Οι αγώνες μας για την διεκδίκηση πολλών συναδέλφων μας, είναι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα.


    Γνωστοποιούμε στους πάντες, ότι δεν πρόκειται από εδώ και πέρα να δεχθούμε καμία προσβολή και απειλή, γιατί η αντίδραση μας θα είναι πλέον δυναμική. Φτάνει πια ο εμπαιγμός του εργαζομένου μεταλλωρύχου και η απαξίωση της εργασίας μας από ανθρώπους που δεν σέβονται την ιστορία και την προσωπικότητα του καθενός μας. Είμαστε η πλειοψηφία της Μ. Παναγίας και το αποδεικνύουμε.  


     Αποφασίσαμε τέλος η συντονιστική επιτροπή να παραδώσει το παρόν ψήφισμα ιδιοχείρως  στον Αντιδήμαρχο και την Πρόεδρο της Μ. Παναγίας την Τρίτη 28/05/2013 στις 9:00 π.μ.



ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΥΣ Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Η ΣΥΝTΟNΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα ,

δεν θα είχα λόγο να μην συμφωνήσω μαζί σας ... ΑΝ
ΣΤΗΝ συγκρουσιακή σας λογική ως διαφυγή από το αδιέξοδο προτείνατε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ επιλογή του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ !!!

Αυτό θα έπρεπε για όλους να είναι η πρώτιστη επιλογή και όλα τα άλλα έπονται .

Οι πλειοψηφίες εξάλλου ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ.

Ο κόσμος, οι φίλοι, οι συγγενείς μας/σας είναι φοβισμένος διότι όπως λέει και το ΣΤΕ για την επένδυση χρυσού στις Σκουριές και για την ανοικτή εξόρυξη (open pit) :
" Όσον δε αφορά στις υφιστάμενες γεωτρήσεις
ύδρευσης των περιοχών Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν από τον κώνο και να υποστούν πτώση 20-40 μ., η μελέτη προτείνει επανορθωτικά μέτρα είτε μέσω εκβαθύνσεως είτε με χρήση εισπιεζόμενου νερού. "
1492/2013 σελ. 65

Σήμερα διάβασα ακόμη και ο …. Μπουτάρης λέει ότι δεν έχει πειστεί !!!

και όπως όλα δείχνουν θα ... προστεθεί και αυτός στους γειτονικούς Δημαρχους & Δημοτικά συμβούλια που δεν πείθονται ότι το επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας είναι αειφόρο.

Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό αλλά και το δικαίωμα στο ΕΥΖΗΝ είναι ιερό !!!

Θεωρώ ότι οι μεταλλωρύχοι δεν είναι “ΒΑΡΒΑΡΟΙ” ή τουλάχιστον έτσι ιστορικός μου μεταφέρθηκε ……

Η λογική foul face, της επιβαλλόμενης δύναμης κλπ κλπ κλπ είναι εισαγόμενη και δυστυχώς το μόνο που κατάφερε είναι η … ανακύκλωση της Βίας , μην διαλύεται τον κοινωνικό μας ιστό … ΕΛΕΩ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !!!

Η ΒΙΑ κύριοι/ες είναι καταδικαστέα από όπου και αν προέρχεται .-

Συνιστώ ψυχραιμία …

Ρίμπας Αθ. Αστέριος
γιός & εγγονός μεταλλωρύχων
www.palaiochori.com

Ανώνυμος είπε...

γραψτω πολιτη αν δεν εισαι ρομποτ....
ειστε καρναβαλια και δυστιχως συγχωριανοι μας που μιλατε ακομα για πλειοψηφια στην Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ και πειτε τον φτηνια οταν μιλαει για νομο στα χερια γιατι με τις πλατες των μπατσων μιλαει. κλαιει αδαρτος με τα ρουφιανοπαιδα που κοψανε και τις καλημερες για να μην κοψομε το ντοντροπιασμενο ψωμι στις σκουριες. αρε πατε να πνιχτιτε αυθορμητα