Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ... ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΟΙ ΣΤΟ... "ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΓΚΟΥΛΑΓΚ";;;

Η αναβίωση των "Γκούλαγκ" θα αρχίσει από τη ΒΑ Χαλκιδική;;;



Αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τους δύο προφυλακισθέντες της Ιερισσού στο σωφρονιστικό κατάστημα Διαβατών Θεσσαλονίκης για να δηλώσει τη στήριξη και τη συμπαράσταση τους.

 Σε δηλώσεις που έγιναν μετά την επίσκεψη, η κ. Ιγγλέζη χαρακτήρισε τους κατηγορούμενους για την εμπρηστική έφοδο στις Σκουριές "πολιτικούς κρατούμενους"


Μια δήλωση που φανταζόμαστε εκφράζει και τους υπόλοιπους βουλευτές που συμμετείχαν στη σύνθεση της αντιπροσωπείας, που έκανε την επίσκεψη, μεταξύ αυτών και ο κ. Κουράκης, που σε παλαιότερη συνάντηση που είχε με μεταλλωρύχους τους συνέστησε να στραφούν στη μελισσοκομία, γιατί ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα μεταλλεία.

Αυτή η ευκολία με την οποία μερικοί εκπρόσωποι του κοινοβουλίου κολλούν και ξεκολλούν ταμπέλες, θεμελιώνουν ή ξεθεμελιώνουν ήθη, έθιμα και επαγγελματικές ενασχολήσεις αιώνων προκαλεί εύλογα ερωτηματικά για το πως οι ίδιοι οραματίζονται το παρόν και το μέλλον κοινωνικών τάξεων και εργασιακών ομάδων, που ενδεχομένως θα έχουν αντίθετη άποψη με τη δική τους.

Συγκεκριμένα αν η πλειοψηφία των κατοίκων των Μαδεμοχωρίων, που γενιές και γενιές ζουν από τα μεταλλεία δεν δεχτούν αναλόγου περιεχομένου προγράμματα, ιδέες και... λύσεις, τι τους περιμένει όταν οι καθημερινοί κυνηγοί της εργασίας και του μεροκάματου τους χαρακτηρίζονται "πολιτικοί κρατούμενοι";;; 

Μήπως  οι πολιτικοί μας βλέπουν σαν λύση την εθελούσια ή μή εκτόπιση των εργαζομένων στα μεταλλεία σε χώρους  "πνευματικής ευθυγράμμισης και  καταναγκαστικής εργασίας" για να πάψουν να είναι ενοχλητικοί στο νέο "μοντέλο ανάπτυξης", αν δεν αποδεχτούν τη... λύση της μελισσοκομίας;;;

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία τόσο έμπειρων εργατοτεχνιτών και μεταλλωρύχων θα ανέβαζε κατακόρυφα την παραγωγή στους χώρους καταναγκαστικής εργασίας και τα έσοδα που θα προέκυπταν. 

Από την άλλη όμως, είναι δημοκρατία η καταναγκαστική δημοκρατία;